Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    tcl
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

KupljenTLC 55T69C

Pa da vidimo

Bilo izmedju njega i Hisense,kazu mi bolji je TLC.Uopste nisam znao da ima ovoliko različitih marki i performansi tv

1) svaki mora sa se podešava
2) na 50+ dijagonalamq svi domaći sportski kanali izgledaju jadno i bedno.
Ne videh tvoju poruku pre kupovine,nije mi se svideo vida os kod hisense,mada sam poručio,uvek mogu da otkazem porudzbinu

1) svaki mora sa se podešava
2) na 50+ dijagonalamq svi domaći sportski kanali izgledaju jadno i bedno.
Baš tako, jedino Sony može da prođe kada pričamo o tačnosti boja i skaliranju sadržaja.

Inače TCL je svestan problema kalibracije i upscaling-a pa su zato i predstavili "super resolution" opciju koja izgleda negde radi, a skoro svuda ne radi. 🙂

Tačnosti boja i kalibraciju su ostavili krajnjim korisnicima jer bi, po njihovim rečima, njihovo podešavanje pojedinačnih/serije uređaja usporilo proizvodnju i povećalo krajnju cenu proizvoda.
To naravno oni nikako ne žele jer su "best buy" budžet marka koja je jeftinija i nudi više od konkurencije na tržištu.

Ovo su reči TCL-a i Darka čije klipove pojedini hejtuju na prethodnim stranama. 🙂
Inače čovek se bavi više decenija televizorima i kalibracijom, stoji iza portala hdtelevizija.com i svake godine prisustvuje TCL prezentaciji predstavljanja novih uređaja za Evropu u Poljskoj...

Očigledno da je TCL u pravu, većina korisnika i ne primeti niti ih previše zanima tačnosti boja. Pa i na telefonima amoled displej boje vrište godinama i to je ljudima ok - navikli. 🙂

Nije ni čudo kad se pogledaju cene Sony Bravia modela da je TCL njih uzeo, a ne obrnuto...

Znam čoveka koji TCL tv koristi u Vivid režimu rada gde boje vrište - voli čovek tako. 😀

Poslednja izmena:
Kalibracija ili ne, glavno pitanje koliko nas ima priliku gledati UHD/4K, HLG kanale, a taj standard i rezolucija televizora je prisutna u prodaji skoro 15 godina, plus kod nas ni manje rezolucije nisu na nekom bitrate nivou.
Naravno niko od ovih stručnjaka i YT znalaca to ne spominje, nego guraju jos i 8K.

Kalibracija ili ne, glavno pitanje koliko nas ima priliku gledati UHD/4K, HLG kanale, a taj standard i rezolucija televizora je prisutna u prodaji skoro 15 godina, plus kod nas ni manje rezolucije nisu na nekom bitrate nivou.
Naravno niko od ovih stručnjaka i YT znalaca to ne spominje, nego guraju jos i 8K.
Slazem se. Svetsko prvenstvo u fudbalu sam i gledao preko iptv liste. Bilo je uzivanje gledati fudbal u 4k i vecem bitrejtu u odnosu na nase Arene/RTS. A tek u 50 fps...

Pre 7-8 meseci čim je izašao kupio sam online TCL 55C6KS.
Poverovao sam na velike hvalospeve i priče o dobrom kontrastu novog HVA panela od 6000 :1 koji se svuda u recenzijama pominjao i preporučivao iz mog iskustva stigli je veliko razočarenje
Crne boje su ždrale i pravile uniformisanost svih tamnih boja a najviše crne, braon, tamno sive, itd

WIFI modul od 2 eura je stalno ispadao sa mreže sa svakim novim gašenjem i paljenjem
To nisam mogao sam nikako da rešim jer je u pitanju jeftin wifi modul sa softwerskim bagon TV+OS ( verzija M 6.2.2) i resio sam da iskoristim zakonsku saobraznost povraćaja robe u zakonskom roku od 14 ili 15 dana

Sutradan sam kupio po istoj ceni Hisense 55 inca U7Q seriju i evo do dan danas radi bez problema i bagova
Slika je vrh
Odmah sam nakon ove kupovine za veliku osvetljen dnevnu sobu kupio Hisense E75NQ PRO sa fenomenalno IPS panelom zbog dobre osvetljenost i preporuke da dobro ide u dnevno osvetljenje sobe

Pre 7-8 meseci čim je izašao kupio sam online TCL 55C6KS.
Poverovao sam na velike hvalospeve i priče o dobrom kontrastu novog HVA panela od 6000 :1 koji se svuda u recenzijama pominjao i preporučivao iz mog iskustva stigli je veliko razočarenje
Crne boje su ždrale i pravile uniformisanost svih tamnih boja a najviše crne, braon, tamno sive, itd

WIFI modul od 2 eura je stalno ispadao sa mreže sa svakim novim gašenjem i paljenjem
To nisam mogao sam nikako da rešim jer je u pitanju jeftin wifi modul sa softwerskim bagon TV+OS ( verzija M 6.2.2) i resio sam da iskoristim zakonsku saobraznost povraćaja robe u zakonskom roku od 14 ili 15 dana

Sutradan sam kupio po istoj ceni Hisense 55 inca U7Q seriju i evo do dan danas radi bez problema i bagova
Slika je vrh
Odmah sam nakon ove kupovine za veliku osvetljen dnevnu sobu kupio Hisense E75NQ PRO sa fenomenalno IPS panelom zbog dobre osvetljenost i preporuke da dobro ide u dnevno osvetljenje sobe
Sav taj "kvalitet" koji ti Hisense nudi ne možeš da izvučeš jer nema Google OS. Ovo je bitno je na VidaaOS Plex/Jellyfin ne radi dobro, ne može da izvuče Remux, DolbyVision+TrueHD, i ostale video fajlove visokog kvaliteta. Možeš naravno dodati android box, ali da bi mogao da puštaš video i audio fajlove koji bi izvukli max iz panela, trebao bi ti box od 200+ eur (čak ni Nvidia shield pro nije dovoljan).
A za sve sadržaje kvaliteta nižeg o toga može da posluži bilo koji jeftiniji TV i neće se videti razlika (jer sam izvorni fajl nije kvalitetan) te nije potrebno bacati pare.

Probao sam sve ovo lično i jedino sam na Google OS kod TCL-a (sa Tplink ue300 adapterom) uspeo da pustim Remux i tako izvučem max iz panela.

Naravno, ko će samo da gleda sport, kablovsku, Netflix i ostale sadržaje niskog video kvaliteta, TV je odličan kao i svaki drugi.

Nazad
Vrh Dno