@deksi10 Iako se slažem sa benefitima koje su naveo, široko prihvatanje neke tehnologije (po meni) počinje kada ljudi vide korist u svom novčaniku. Nažalost, ekonomija je najčešće prva koja diktira odluke (ne samo kod nas). To je razlog zašto vozim dizlo umesto benzina, evo na primer i
@SretenBG bi radije vozio M3 umesto na naftu, ali pare kvare sreću. Kada se dođe do toga da je vožnja na struju toliko jeftinija nego na benzin/naftu, onda se odmeravaju nedostaci koje nose sa sobom, i prave kompromisi.
Meni lično je kompromis što moram da pravim plan gde ću da stanem da se punim i koliko će minuta to da traje pre nego što nastavim put dalje, šta da radim ako punjač ne radi ili je zauzet. Sa SUS staneš na neku pumpu, sipaš, i nastaviš dalje. S druge strane, češem se po glavi kad sipam gorivo na pumpi, neću da lažem da ne boli. Prošle nedelje je supruga morala da se vozi maltene svaki dan 100km od Bg i nazad, sipala pun rezervoar, sutra verovatno sipam opet. Ko ne mora da razmišlja o novcu, super, blago vama, meni je to ipak značajan trošak i biram da tražim alternativu. Išao sam povremeno i u BiH da sipam gorivo, kada sam štedeo 50-60din/l, ionako mi je vikendica relativno blizu granice.
A po gradu vozim dizela starog okruglo 23 godine, više ne menjam ulje, osećam da lamela popušta, taj se auto neće popravljati. Prvi dan kad ne bude hteo da krene ili kada bude ostao na putu, ide na otpad. Zato ja napravim 5x više km na bicikli nego tim autom, ali moraš da ga imaš ako nećeš da uništavaš auto za putovanja. Odvedem klinca iz vrtića do bazena, kad idemo negde na rođendan ili neku posetu (ako je vikend, pre podne, nekad se desi da idemo i "novim" autom).