Šta je novo?

Dobre radne stolice

Zdravo, moze pomoc, hteo bih da kupim stolicu, jer ova kuhinjska na kojoj sedim je krs, ogranicen sam budzetom, nasao sam ovu stolicu na modrulj
Naravno veliki popust vau, nema na stanju nema veze, listam net iskoci ovo
Je l ovo ista stolica? Ne znam verovati li svojim ocima? Valja li cemu, neke druge preporuke (polovan markus), ili nesto trece?
Hvala

Po slikama vidi se da se sedalni deo razlikuje.

Uskoro idem da gledam stolice, imate li savete na sta obratiti paznju ili ima li neko "uputstvo" za kupovinu? Takodje, ako neko ima preporuku koji model gledati isto bih bio zahvalan do 30k maks, imam 175cm/105kg i saznao sam da imam ispravljen lumbalni deo kicme, a cini mi se da kompenzujem torakalnim delom kicme pa se grbim, tako da lumbalna podrska, koja valja bi bila dobrodosla. Hvala unapred na odgovorima

HM Embody konačno u kući (pa kancelariji)! Sad će period testiranja/poređenja (sa Stealcase Leap V2) pa koja više bude odgovarala (lumbalni deo leđa je najbitnije da ne žulja)...druga će u oglase. Ovako na prvu je definitivno svemirski brod u odnosu na sve ostale stolice koje sam imao prilike da vidim i probam!

Prilozi

• 20261003_151732.webp
    20261003_151732.webp
    76.5 KB · Pregleda: 103
Da sa srecom sluzi!

Zuljao te lumbalni na Leap?
Meni je to bila najveca prednost u odnosu na Embody, to mi jedino nedostaje 🙂

pozz, razmisljam izmedju par stolica pa ako ih neko ima ili ima iskustva neka da neku preporuku,
UGD Vukas
MB B 700G
UGS Chief Gray

ako imate jos neku prepouku u tom cenovnom rangu od 15 do 20000, inace vukas sam nasao za 100e

Da sa srecom sluzi!

Zuljao te lumbalni na Leap?
Meni je to bila najveca prednost u odnosu na Embody, to mi jedino nedostaje 🙂
Pa da. Čak i kada skroz odvrnem tenziju ja leapu osećam neki blagi pritisak dole...čak sam probao i onaj plastični deo da izvučem skroz, ništa radikalno bolje. Videćemo kakva je ovde situacija. Danas sam samo nekih sat-dva sedeo u HM, tak kad od ponedeljka kad krenem 8h videću kako se ponaša. Pa onda jedno 2-3 nedelje uz povremene promene u krug čisto da testiram obe kad već imam jednu pored druge.

Edit: hvala, nadam se da hoće. Btw poručio sam odma i ovo danas, čovek od koga sam uzeo embodi je koristio na istoj tako da sam kratko probao, čini se da baš "radi posao" i olakšava sedenje + se ne oseti ona tekstura ispod. Takođe je jedan od razloga zašto je platno na ovoj očuvano max.

Imam 120kg, stolicu kupio sa 130kg, najveci problem na 99% stolica(gde god, ne samo radne, pa cak i na mom Piaggio mp3 500ie skuteru) mi je sedalni deo i bol na dupetu.
Nijednom nisam osetio bol u dupetu na Embody, to joj je verovatno najveci plus sto se mene tice.
Sedim 10-15 sati skoro pa svaki dan.

Poslednja izmena:
Meni Embody nekako bila uska duž celih leđa, falila mi podrška oko ramena i sredine leđa, baš zato što je visoka... Jeste udobna, ali generalno imao neki osećaj kao da ću da ispadnem... 😀
Uzeo Onyx Aeron i evo treća godina služi bez da štucne po ceo dan... jeste on niži od Embody i ni nema ničega u visini ramena, ali možda zato i nemam taj osećaj kao da mi nešto nedostaje, jbmliga, sto ljudi, sto ćudi...
Jedino drugo što je ostavilo sličan utisak a da sam sedeo 4-5 sati (kod klijenata na terenu) i da nisam osetio nikakve tegobe je bila HM Setu, deluje kao obična konferencijska, ali je isto fantazija za duže sedenje.
Nisam imao pojma koji je to model, pa sam jednom uzeo da je obrćem/okrećem da vidim šta je tačno u pitanju...

Ja sam isto gledao stolice u tom rangu, mozda najbolje otici da probas, samo ne znam da li te ugd ima gde da se probaju, javi ako saznas i mene zanima, najbolje idi u salon, ako si u bg imas modrulj/mb stolice/emu namestaj svi su u blizini jedan drugog, najljubaznija mi je bila zena u mb i cini se da najvise zna, kazu da im je best buy b32g model i meni se svideo, ali tanka su iskustva ovde, jer su to neki jeftiniji modeli

Ja sam isto gledao stolice u tom rangu, mozda najbolje otici da probas, samo ne znam da li te ugd ima gde da se probaju, javi ako saznas i mene zanima, najbolje idi u salon, ako si u bg imas modrulj/mb stolice/emu namestaj svi su u blizini jedan drugog, najljubaznija mi je bila zena u mb i cini se da najvise zna, kazu da im je best buy b32g model i meni se svideo, ali tanka su iskustva ovde, jer su to neki jeftiniji modeli
iz trstenika sam iskreno me mrzi da idem do bga za stolicu, a u nisu imaju par ugd stolica od prekon 50 na sajtu

pa za online kupovinu ima svuda, takav je zakon

Updejt od moje istrage.

Na kraju sam posrnuo i uzeo embody.
Daju na 12 rata preko intese.

Isao sam do Nitee i tamo sam trestirao aeron i embody ceo dan. Aeron me unistio i trnule su mi noge na njemu, a Embody je bio bukvalno oblak - kako sam seo krcnula mi ledja na pravi nacin.

Savet, mnogo je bitno da ne bude sediste kratko (2 prsta od kraja sedista do pregiba kod kolena), meni je cak o Aeron C bio kratak (cela saka) u sedalnon delu i to me je i unistilo.

@kingsto21 čestitke i neka te služi oblak. Možeš mi na pm pustiti koliko te izašla, baš me zanima (verujem da je 200+ hiljada sada).

Takođe, koliko si visok? ...Ja sa 190cm i na SC i na HM imam nekih 5 prstiju između pregiba i stolice kada su skroz max izvučene i to mi se baš ne sviđa. Na čemu sede ljudi od 210+ cm?!?

Što se pritiskanja lumbalnog dela tiče, situacija je ovakva...Leap v2 me stiska celim donjim delom kada je tenzija max popuštena, embody samo u sredini odnosno baš po pršljenima. Trenutno ne mogu da skontam šta mi više prija, imam blagu bol u leđima, ne znam jel od diskushernija problema koji generalno imam, upale mišića jel sam juče šetao 8km gore-dole po Fruškoj Gori ili mi se samo leđa navikavaju na novu stolicu (pročitao sam u više navrata da leđa hoće dobro da bole kada se pređe na neku od ovih stolica tipa prvih 10ak dana - dve nedelje...tako da im treba dati šansu na duži period).

Ono što odma mogu da kažem je da mi naslon za glavu baš fali (ma koliko bio skrnavo rešen na leapu, miljama je bolje imati ga i takvog nego nikako na HM). U skroz uspravnom sedu nije toliko problem, ali kada se čovek malo zavali i nešto gleda, e tu je baš razlika primetna i trenutno jedino što mogu je da drzim glavu rukama sa prekrštenim prstima iza. Ako se odlučim da ostavim embodi, verovatno ću ići na Atlas headrest mada sam video da smanjuje mogućnost zavaljivanja za dobar ugao...ako neko zna da li je ovo rešeno možda u nekoj novijoj reviziji, unapred sam zahvalan.

A vezano za fizički izgled, šta znam...HM mi jeste više wooow generalno gledano, ali ovako odozgo mi je Leap potpuniji, dok gledajući od dole sam mehanizam, prednost dajem HM stolici

Prilozi

• 20261005_151912.webp
    20261005_151912.webp
    93 KB · Pregleda: 34
  • 20261005_151925.webp
    20261005_151925.webp
    99.3 KB · Pregleda: 34
Jel bio neko u delight skoro, može li sada kao u nitei da se probaju stolice sat - dva, a ne 10min?

S obzirom na cenu, što da ne, možda prodaju i masažne stolove.

Ne nego ću da formiram utiske u roku od par minuta sedenja za stolicu na kojoj treba da provedem po 10+ sati.

Ja cu da rizikujem sa tom b32g...
Ogranicen budžet imam, a sigurno je bolja od markusa...

Ja cu da rizikujem sa tom b32g...
Ogranicen budžet imam, a sigurno je bolja od markusa...
Nekako mi se cini bolja i od skupljih modela(do 30k, jer ima dosta podesavanja), kazu da im je najbolji odnos cene i kvaliteta i nude 5 godina garancije, danas sam bio do druge radnje veoma slican model 24k i 2 god tako da sa strane ponude greske nema, jer akcija nece biti i dosta je podesiva, samo da pase telu

Nego je l neko koristio, lumbalnu potporu u vidu jastuka iz Ikee, Jyska, vitapur,kp ili one ortopedske, jer na poslu necu imati neku kvalitetnu stolicu

@kingsto21 čestitke i neka te služi oblak. Možeš mi na pm pustiti koliko te izašla, baš me zanima (verujem da je 200+ hiljada sada).

Takođe, koliko si visok? ...Ja sa 190cm i na SC i na HM imam nekih 5 prstiju između pregiba i stolice kada su skroz max izvučene i to mi se baš ne sviđa. Na čemu sede ljudi od 210+ cm?!?

Što se pritiskanja lumbalnog dela tiče, situacija je ovakva...Leap v2 me stiska celim donjim delom kada je tenzija max popuštena, embody samo u sredini odnosno baš po pršljenima. Trenutno ne mogu da skontam šta mi više prija, imam blagu bol u leđima, ne znam jel od diskushernija problema koji generalno imam, upale mišića jel sam juče šetao 8km gore-dole po Fruškoj Gori ili mi se samo leđa navikavaju na novu stolicu (pročitao sam u više navrata da leđa hoće dobro da bole kada se pređe na neku od ovih stolica tipa prvih 10ak dana - dve nedelje...tako da im treba dati šansu na duži period).

Ono što odma mogu da kažem je da mi naslon za glavu baš fali (ma koliko bio skrnavo rešen na leapu, miljama je bolje imati ga i takvog nego nikako na HM). U skroz uspravnom sedu nije toliko problem, ali kada se čovek malo zavali i nešto gleda, e tu je baš razlika primetna i trenutno jedino što mogu je da drzim glavu rukama sa prekrštenim prstima iza. Ako se odlučim da ostavim embodi, verovatno ću ići na Atlas headrest mada sam video da smanjuje mogućnost zavaljivanja za dobar ugao...ako neko zna da li je ovo rešeno možda u nekoj novijoj reviziji, unapred sam zahvalan.

A vezano za fizički izgled, šta znam...HM mi jeste više wooow generalno gledano, ali ovako odozgo mi je Leap potpuniji, dok gledajući od dole sam mehanizam, prednost dajem HM stolici
187cm sam, i meni su sve bile kratke stolice jer mi visina izgleda u butnoj kosti vise nego po trupcu haha.

Embody kad se izvuce na max meni pase 1/1.

Sto se tice cene, 215k minus pvd.

Sto se tice dubine, sve druge stolice koje sam probao (ceo modrulj, ceo emu, cele MB stolice osim jednog modela) su mi bile kratke za butine nekako.

Nazad
Vrh Dno