Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tacno kaze Gemini kad potrazim pokrivenost 5G mrezom,za opstinu Topolu (jer zivim u jednom selu,koje pripada postini Topola)...inace Gemini navodi Yettel kao izvor informacija citirano "Kompanija Yettel u opštini Topola trenutno nema razvijenu 5G mrežu, pošto je u prvoj fazi širenja signal primarno usmeren na veće gradove, ključne saobraćajnice i turističke destinacije u Srbiji." "Na teritoriji opštine Topola, Yettel obezbeđuje stabilnu i razvijenu 4G i 4G+ mrežu, dok se širenje 5G signala na manje gradove i opštine očekuje postepeno u narednom periodu." 🙁

Covece batali sa ai slopom, primetices kad postave a i iskreno nije nista wau 5g meni je odgovarao stabilan 4.5g sa 150/90 nego nestabilan 300/10 100/8 itd, ovo je non standalone mreza kad bude standalone e tad ce biti pravi 5g

Kakav je brzina? Od kad ima 5G tamo? Vidim da je ovaj grad veličine kao moj, a kod nas još nema 5G-a, možda i mi dobijemo samo n7.
Ja tamo gde sam merio brzinu bio je oko 500 mbps, blizinu bazne stanice.
A1 oko 460 mb yettel stabilnih 4g 250, gledam antene na aquaparku, nigde ne vidim malu kockastu za 5g,vidim 2 od dva operatera one dugacke debele noveeee skoro menjane, trecu starnu iza bazena nmg da vidim, mada ne logicno da 2600 mhu dolazi negde dalje... U Covdinu ima jedna nova bazna stanica ali ne znam cija je crveno bela mts obicno tako farba e sad... Vidim da istok Srbije nesto rade kod nas na jugozapadu izgleda nista.... Jedno je sigurno stanje je bolje malo nego na svim mapama....

A1 oko 460 mb yettel stabilnih 4g 250, gledam antene na aquaparku, nigde ne vidim malu kockastu za 5g,vidim 2 od dva operatera one dugacke debele noveeee skoro menjane, trecu starnu iza bazena nmg da vidim, mada ne logicno da 2600 mhu dolazi negde dalje... U Covdinu ima jedna nova bazna stanica ali ne znam cija je crveno bela mts obicno tako farba e sad... Vidim da istok Srbije nesto rade kod nas na jugozapadu izgleda nista.... Jedno je sigurno stanje je bolje malo nego na svim mapama....
A1 pusti N7 preko običan RRU, tipa Nokia AHEGHA, zaista pustaju B7 iz ovog RRU. A ne mora ni na N78 da ima. Ne mora ni n78 da ima Massive MIMO, pisao sam već o tome na forumu ne tako davno

Tacno kaze Gemini kad potrazim pokrivenost 5G mrezom,za opstinu Topolu (jer zivim u jednom selu,koje pripada postini Topola)...inace Gemini navodi Yettel kao izvor informacija citirano "Kompanija Yettel u opštini Topola trenutno nema razvijenu 5G mrežu, pošto je u prvoj fazi širenja signal primarno usmeren na veće gradove, ključne saobraćajnice i turističke destinacije u Srbiji." "Na teritoriji opštine Topola, Yettel obezbeđuje stabilnu i razvijenu 4G i 4G+ mrežu, dok se širenje 5G signala na manje gradove i opštine očekuje postepeno u narednom periodu." 🙁
Druže mislim da mnogo grešiš.Kod mene u Braničevskom regionu svaka bazna stanica Yetel ima 5G signal B28 , koliko vidim i oko Topole većina baznih stanica nosi B28 signal...

Tvrdjava golubac a1 i yettel i dalje 4g+ brzine slicne i stabilne od 30 do 70 mb
Golubac i okolina već duže vreme ima 5g B28

Jel se zna koj operator je postavio? Pretpostavljam mts tj telekom
I duguljaste nose 5g signal na 700 800 i 1800 male četvrtaste nose 3500

Cela okolina Topole ima Yetel 5g

Prijatelj mi je poslao sliku iz Nisa, pa pita da li je ovo u pitanju sve za 5G ili su druge antene? U pitanju je centar grada i kaze da su ogromne.Nadam se da se neko razume

Pogledajte prilog 555453
Bio sam pre par dana u Nišu primetio sam ove antene svi ovi paneli nose i 4 i 5G ali nije mi jasno ove mimo antene su mnogo veće nego u drugim mestima gde sam bio i video mimo antene većinom za sada nose 3500

A1 danas pustio 5G u Velikom Gradištu, Yetel i Mts ima već duže vreme

Druže mislim da mnogo grešiš.Kod mene u Braničevskom regionu svaka bazna stanica Yetel ima 5G signal B28 , koliko vidim i oko Topole većina baznih stanica nosi B28 signal...

Golubac i okolina već duže vreme ima 5g B28

I duguljaste nose 5g signal na 700 800 i 1800 male četvrtaste nose 3500
Druze, ja sam imao 2 kartice i da bi testirao mreze obe menjao sam sa jedne na drugu, gasio i palio avio rezim da vidim da nije pobrljavilo posto nekad zakuca na 4g iako ima 5g, novi je tel honor 400, i ni jednog trenutka ni na tvrdjavi ni u dvoristu tvrdjave setalistu okolo, dakle napolju ne uhvati 5g kod oba operatera, e sada mozda tamo centar golupca gde je setaliste restorani itd tamo nisam gledao, ja govorim za samu tvrdjavu i to je provereno posto rekoh sta sam radio da bi izmerio brzinu i proverio, ako ne uhvati kod jednog ne moze kod oba da bude greska...

Nazad
Vrh Dno