Nisam se vodio toliko uštedom koliko komforom, kao što napisaše i kolege pre mene. Nema tu neke jasne računice da bih mogao da kažem isplatiće se za toliko i toliko. Kod trenutnog termostata me nervira što nije uopšte intuitivan, da bih podesio temperaturu po danima kao i dnevna - noćna, svaki put moram da gledam uputstvo. Kada je zimi u 7 ujutru - 5C a ja krećem na posao, siđem u kotlarnicu i podignem temperaturu polaznog voda na 47 - 48 stepeni. U 14h bude 8C u plusu tada mu je dovoljno i 39 - 40C da bi postigao željenu temperaturu, ali nema ko to da promeni jer ja nisam kući. A i da jesam, mučno je stalno se time baviti. E tu je pametni termostat da to radi umesto mene.
A još važnija stvar je to da se kotao sa njim neće gasiti, čime će se izbeći oni momenti sa čas vrelim čas hladnim radijatorima i onaj osećaj hladnoće iako je u sobi postignuta željena temperatura.
I još jedan važan aspekt je taj što se smanjuje habanje raznih delova kotla čime mu se znatno produžava radni vek.
Sa trenutnim termostatom sam pokušavao razna podešavanja u različitim uslovima, i bog me ubio ako znam šta je najbolje. CT 200 čak meri i potrošnju gasa, pa i na osnovu toga možeš da vidiš kakva si podešavanja izabrao. I na kraju krajeva, svaki objekat koji se greje je priča za sebe, a ovaj termostat "hoće da uči" kakve su potrebe objekta, pa vremenom kreira neki algoritam po kojem će raditi.
Ako mene pitaš, vredi te pare.