Šta je novo?

Grejanje na gas

U čemu je prednost SPOLJAŠNJE sonde u bežičnoj varijanti? Da se penješ merdevinama da zameniš baterije u sred grejne sezone?
Nema baterije, radi solarno.
Jedina prednost je sto ne moras da vuces kabl od kotla.

Modulacioni su najčešće zavisni od brenda.

Na linku koji si postavio ne vidim da pominju modulaciju, već samo da je ili on/off ili opentherm protokol. Obavezno proveri da li radi na tvom konkretnom modelu kotla. To što podržava Opentherm, ne znači da će u potpunosti sarađivati sa tvojim kotlom.
Evo ovde na slici u opisu pomimnju šta sve može da se kontroliše. Druga slika je izgled same ploče prijemnika gde se vrši spajanje sa kotlom.

Prilozi

• Snimak ekrana 2026-08-11 073206.webp
    Snimak ekrana 2026-08-11 073206.webp
    28.7 KB · Pregleda: 45
  • Snimak ekrana 2026-08-11 073330.webp
    Snimak ekrana 2026-08-11 073330.webp
    101.9 KB · Pregleda: 45
Pitanje za vlasnike Bosch 1200W kotla. Da li vaš kotao ima crveni čep na odzračnom ventilu kao na slici?
Koju god fotografiju ili snimak vidim na internetu, svaki je sa tim crvenim čepom, a moj kotao ga nema.

Prilozi

• odzračni.webp
    odzračni.webp
    102 KB · Pregleda: 34
Pozdrav svima,

Kao što sam ranije pisao preko opštine sam konkurisao za zamenu gasnog kotla i to je prošlo. U pitanju Berettin Mynute X koji ima mogućnost modulacije i podržava OpenTherm protokol. Pošto je njihov termostat tog tipa bezobrazno skup hoću da naručim sličan iz Kine. Ima li neko iskustva sa kineskim modulacionim termostatima i koji preporučujete? Ja sam našao ovaj model: termostat
Havala unapred!
Zdravo, ja imam Beretta Ciao X 25C koji je značajno jeftiniji, a pri prodaji nisu znali da mi navedu razlike sa Mynute X. Jel znaš ti u čemu je bolji i jel vredi više novca?
Inače imam i spoljnu sondu koja je po pravilu ugrađena na severnoj strani, ali kad sam istraživao zaključio sam da nije najbitnije da se ispoštuje strana, već da bude zaklonjen od sunčeve svetlosti i nanosa snega. Pa je stavi ispod terase ili neke nadstrešnice. Cena je bila 4.200din. Instalater me ubeđivao da je spoljna sonda samo za zgrade, ali ima smisla i za kuće ako je grejanje 24h.
Evo našao sam originalni unutrašnji Besmart termostat za 80 funti komplet sa risiverom koji te isto interuje.

Zdravo, ja imam Beretta Ciao X 25C koji je značajno jeftiniji, a pri prodaji nisu znali da mi navedu razlike sa Mynute X. Jel znaš ti u čemu je bolji i jel vredi više novca?
Inače imam i spoljnu sondu koja je po pravilu ugrađena na severnoj strani, ali kad sam istraživao zaključio sam da nije najbitnije da se ispoštuje strana, već da bude zaklonjen od sunčeve svetlosti i nanosa snega. Pa je stavi ispod terase ili neke nadstrešnice. Cena je bila 4.200din. Instalater me ubeđivao da je spoljna sonda samo za zgrade, ali ima smisla i za kuće ako je grejanje 24h.
Evo našao sam originalni unutrašnji Besmart termostat za 80 funti komplet sa risiverom koji te isto interuje.
Instalatera mrzi da radi svoj pos'o

Instalatera mrzi da radi svoj pos'o

Koliko vidim razlika je u regulaciji kotla, bar tako kaže chat GPT 😃.
Hvala na info za spoljnji termometar , imaću u vidu ako ga budem postavljao.

Dolaze mi instalateri u utorak pa sam hteo da kupim magnetni filter pre nego što dođu.Model RBM MG1 3/4" mi se čini kao najpovoljniji izbor. Imate li neki info ili predlog? Inače mi je prodavac nudio produženu garanciju ako uzmem za neki njihov filter + tečnost za ispiranje instalacije kit Scarico zero.

Nazad
Vrh Dno