Dugi niz godina sam korisnik mts-a. Nedavno je istekao poslednji ugovor i resio sam da predjem na neko "manje zlo".
29. septembar je danas, vec od 5. oktobra necu imati kucni internet, a izuzetno mi je bitan.
Telekom je prosao optikom kroz moju zgradu, medjutim ne daju nikome da se poveze na istu.
Koja je iskrena i drugarska preporuka, sta raditi? (naravno ne zelim da dajem 9000 din na internet mesecno kao sto sam do skoro)
Opcije koje sam razmatrao: Brznet, Yunet, A1, Yettel
1. Brznet - 2000 din paket od 500mpbs optika - deluje mi neozbiljno, kao da zavlace potencijalne korisnike. Rekli su da ne moze optika, ali bi mi dali 4g karticu i ruter...Iskreno sus. To je standardni lte i verovatno ne bi prelazio 100mbps.
2. Yunet - Citajuci ovaj thread rekao bih da nije najbolja ideja preci kod njih. Mada s njima nisam ni kontaktirao da vidim sta mogu da ponude...ali mi se na prvu loptu svidela ponuda jer nisu skupi, fleksibilne cene i opcije...dosta izbora
3. A1 - Ponudili su mi 5g uredjaj jer optiku nisu u mogucnosti da prikljuce naravno. Ispada malo skuplje ali deluje sigurnije od Brznet-a
4. Yettel - Deluje najskuplji od svih, a dosta ogranicava korisnika brzinom i odabirom paketa. Cak sam isao licno do njih, lik koji radi mi je uzeo podatke i broj i sve, da bi mi "javio". Nikad nista nije javio 🤔
U sustini 2000-4000 din mesecno mi je ok (4k mi je gornja granica da kazem ok ovo je malo skuplje). Optika bi bila idealna, ali posto telekom drzi sve u saci, bar neki 5g privremeni, sa zagarantovanom zamenom za optiku kad se stvori mogucnost, bilo bi idealno. Nadam se da ima neko resenje.
Hvala unapred
Edit 1: Nisam napomenuo da je brzina koju trenutno imam sa mtsom na papiru DO 100mbps. Ja izvlacim nekih 60-80 jer: "ne mogu da ti pojacam, u tom delu gde si ti ne moze jace imaces pucanje mreze". Nisam nesto posebno zahtevan korsnik pa mi je ta brzina ok. Naravno ne bih se bunio da postizem vecu brzinu, sto ce sa optikom ili 5g-om najverovatnije biti dosta vise.