Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je iz fabrickog manual-a.
AI bolje ne pitaj nista u vezi klima. Pre neki dan mi je trebao info za novu Perferu 35 za airflow i db u svakoj brzini. Otvorim gpt, drugi tab Gemini, treci onaj Guglov.
Isto pitanje postavim ( pastujem ) sva tri razlicit info, i najjace, sva tri pogresno. Nateralo me da trazim i skinem fabricki manual pa sam tako video da sva tri grese.
Vuku podatke mozda od starije Perfere ( nisam poredio ) ili ko zna od kog modela, mislim eto, samo jedan primer.

Evo ti za kmcc citav manual, trebace jos nekome mozda

Prilozi

Poslednja izmena:
Prvo i uspesno pranje KHCA 🤗 akinuta mrezica metalna kod turbine! I gornju plastiku na izmenjivacu takodje 😅
Ja se nisam usudio da je bataljujem.
Gree GTech sam smasio kako i vrlo brzo batalim operem i vratim.
Ovu jos nisam🫣

Ova uj slicna kao KGCG kod mene. Samo sto ja moju nisam jos dirao, na oko ovako "cisto" deluje
31145.webp
31144.webp
31147.webp

Celu zimu nije gasena, leto 10x da je upaljena...
Turbina je pocela da lepi prasinu...videcu, ako imam vreme, posto je i ove zime verv ne gasim.
Inace ova mrezica uzas, nisam se setio da je skinem dok je bila dole

Metalnu mrežicu nemoj ni da vraćaš, to samo smeta. Sem ako imaš radoznalu decu koja vuku merdevine po kući da dohvate sve što vide
Ma di cu vracati cak i lepse izgpeda klima...a i tu je bilo prasine i realno prpereka je pri samom izduvu...

Ova uj slicna kao KGCG kod mene. Samo sto ja moju nisam jos dirao, na oko ovako "cisto" deluje
Pogledajte prilog 555179
Pogledajte prilog 555178
Pogledajte prilog 555180

Celu zimu nije gasena, leto 10x da je upaljena...
Turbina je pocela da lepi prasinu...videcu, ako imam vreme, posto je i ove zime verv ne gasim.
Inace ova mrezica uzas, nisam se setio da je skinem dok je bila dole
Sta znam...ja iskreno to smatram kao ciscenje odzaka pred grejnu sezonu...pre sam lozio tako da sam svake godine cistio odzak...tako cu i klime 😅

Zdravo, vezano za moje pitanje od pre par dana oko odabira 12KGTE vs 14KMCC, uzeo sam cetrnaesticu. Prelomio je veci bafer u minusima na ustrb bolje efikasnosti KGTE.
Nakon ugradnje cu pametnim uredjajima pratiti kwh i celziuse pa cu izvesti kakve grafikone i finalnu racunicu na prolece. Ideja mi je da postavim na 22-23c i ne diram nista.

Ali treba mi jos jedan savet oko ugradnje. Gde postaviti, jer imam tri opcije. Kuhinja sa dnevnom sobom je u jednoj celini. ~4x9m manje vise. Da li da bude na sredini sireg zida tj centar prostorije (na slici opcija 1) sto meni ima vise smisla ili na uzem delu sobe gde bi izduvavala kroz duzinu prostorije (varijanta 3 pored balkonca)?

Prilozi

• IMG_20261003_143627.webp
    IMG_20261003_143627.webp
    162.9 KB · Pregleda: 31
  • IMG_20261003_143601.webp
    IMG_20261003_143601.webp
    112.6 KB · Pregleda: 32
  • IMG_20261003_115334.webp
    IMG_20261003_115334.webp
    164.8 KB · Pregleda: 36
Ako stavis na 3 udarace na garnituru, to mi je zeznuto pogotovo sto bi bilo dobro da krilca idu na dole zbog sirenja toplote. Mozda na 1 staviti. To je stan ?

Ako stavis na 3 udarace na garnituru, to mi je zeznuto pogotovo sto bi bilo dobro da krilca idu na dole zbog sirenja toplote. Mozda na 1 staviti. To je stan ?
U pitanju je kuca, ali na ovoj etazi imaju dva stana. Susedni stan se samostalno greje. Stan ispod se greje na ugalj i drva intenzivno, do te mere da odzak koji prolazi kroz sobu kao i zidovi susednog stana samostalno greje celu sobu. Tako da je grejanje u toj sobi i delom hodniku pasivno.

Zelenom bojom sam obelezio prostor sa slika koji ce grejati klima. Ostali zidovi su spoljni zidovi izolovani 10cm stiropora.

Stan na spratu iznad je prazan, hladan, ne greje se. Ovde je neko pominjao i izolaciju plafona, pa imam pitanje i na tom polju. Obzirom da cu moci da na stanu iznad menjam parket, ima li smisla kroz godinu dve staviti izolaciju poda, nesto ispod novog parketa na tom stanu iznad kako bi se izolovala cela ta ploca kako bi bilo manje gubitaka na stanu ispod koga grejemo klimom? Ili se to radi samo na tom stanu u kome je klima gde bi se stavljala kamena vuda i nekakav rigips preko sa unutrasnje strane plafona?

Sto se tice opcija za lokaciju unutrasnje jedinice, ispod tacke 3 ima dodatni lezaj koji se rasklapa i koristi za spavanje. Ovo je gajba mog oca koja je dobrim delom organizovana kao garsonjera gde on boravi celoga dana kada je u kuci. Pa bi stoga da mu izaberem najbolju opciju za poziciju klime, da ga ne ometa bas

Prilozi

• stan.webp
    stan.webp
    35.8 KB · Pregleda: 12
Hajde da probam i ovde...želeo bih malo da pojačam grejanje, u pitanju je par spojenih prostorija od 40ak kvadrata u kojima se stalno boravi, trenutno se tu nalazi Fujitsu 12 LLCE koja fino greje, ali bih nju prebacio u drugu prostoriju, a ovde zamenio sa nekom 18-kom koja bi ipak, možda, to sve lakše grejala, ne bi bilo potrebe da se stavlja da duva na najjače kada je izuetno niska temperatura spolja, a i manje išla u defroste. Gledao sam u pravcu Mitsubishi, Daikin ili Fujitsu, naravno otvoren i za druge predloge, budžet nebitan ako će raditi za sve pare 🙂 ,pa bih bio zahvalan na pomoći (i LLCE, tačnije dve kupljene po preporukama i iskustvima odavde).

Nazad
Vrh Dno