Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Naručio sam A1 SRB eSim prepaid karticu, LTE ( 4G ) i 5G rade ali mi VoLTE ne radi... Zvao sam korisnički servis, kako mi je operater rekao, na telefonskom broju stoji da mi je ,,aktivirana" usluga VoLTE, iako se odlazni pozivi i dolazni pozivi odvijaju preko E ( 2G ≈ EDGE ) mreže,...
VoLTE u A1 nekome proradi odmah po aktivaciji novog broja ili prenosa dok kod drugih proradi sam od sebe posle par dana. Budi uporan pa ih zivkaj svaka 2-3 dana. Tako je bilo u mom slučaju.

Kod većine, nakon aktivacije, treba odraditi obavezan restart i onda se pojavi VoLTE ikonica.

Sta raditi sa ugovorom i sim karticom od a1 koju sam dobio na konto zahteva za prenos broja iz mts, ako se dogovorim sa mts i daju mi dobru ponudu? Nisam nista aktivirao sa a1 sim karticom.

nista. bacis.

VoLTE u A1 nekome proradi odmah po aktivaciji novog broja ili prenosa dok kod drugih proradi sam od sebe posle par dana. Budi uporan pa ih zivkaj svaka 2-3 dana. Tako je bilo u mom slučaju.
Zvao opet danas, kaže da brojevi telefona čiji ICCID nakon 89381 sadrži 05x ( npr. 052 ), onda se na tim brojevima telefona ne može aktivirati VoLTE usluga i mora se otići u poslovnicu da bi se dobila FIZIČKA sim kartica da bih mogao imati uslugu VoLTE, ovo meni nema nikakvog smisla da li kartica treba da bude fizička ili eSim da bih imao uslugu VoLTE??
Kod većine, nakon aktivacije, treba odraditi obavezan restart i onda se pojavi VoLTE ikonica.
Ništa, jedino onda da sutra odem u A1 SRB poslovnicu i ako mi ni tamo ne žele odobriti/aktivirati uslugu VoLTE, onda mi je lakše kupiti novu FIZIČKU sim karticu, registrovati je preko eUprave/ConsentID ili samo da uzmem drugi prepaid sim karticu drugog operatera?

Da li je moguća promena tarife (naravno na veću) tokom trajanja ugovorne obaveze sa zadržavanjem postojećeg popusta, u mojoj situaciji bih prešao sa Neo Super na Neo Pro uz popust na pretpatu od 50%, novi ugovor imam od pre nekih mesec i po dana.

Poprilicno sam siguran da mozes da predjes na vecu tarifu i da zadrzis popust. Ranije je sigurno moglo.

Ne moze,ja trazio pre 2 nedelje.

Ufff, ovo je A1 tema, ja mislio de je yettel... Kod yettela moze...

Kako Vam radi A1 roming net?
Meni do pre nekih godinu dana radio savrseno ali prosle godine u decembru putovao malo po EU, madjarska i austrija i jako je lose radio mislio dam da je nesto do mreze.
Ali ove godine isto u madjarsjkoj skoro da nije uopste radio, onda ceska radi pa ne radi pa sa 5g prebaci na lte pa opet ne radi. Onda spanija isti slucaj kao sa ceskom.

Da javim da je supruga u procesu prebacivanja sa A1 na MTS preko agenta dobila 50% na MTS cene sa sajta.

Proces je:
  • istekne ugovor kod A1
  • pozoveš MTS agenta, kažeš da hoćeš iz A1 u MTS, dogovorite na koju tarifu želiš da pređeš(50% je akcija popusta, nismo se cenjkali)
  • pošalješ lične podatke, LK, email adresu
  • poštar donese ugovor i karticu, potpišeš jedan primerak ugovora koji ide MTS-u.
  • ubacuješ MTS karticu u telefon kad A1 pusti broj.

Ono što je interesantno onima koji žele da ostanu u A1, zvali su iz A1 službe za zadržavanje korisnika i ponudili 40% na cene sa sajta. Nije prihvatila i puštaju broj.

Imaćemo još jedan prenos krajem meseca pa ću javiti kako je to prošlo.

Da javim da je supruga u procesu prebacivanja sa A1 na MTS preko agenta dobila 50% na MTS cene sa sajta.

Proces je:
  • istekne ugovor kod A1
  • pozoveš MTS agenta, kažeš da hoćeš iz A1 u MTS, dogovorite na koju tarifu želiš da pređeš(50% je akcija popusta, nismo se cenjkali)
  • pošalješ lične podatke, LK, email adresu
  • poštar donese ugovor i karticu, potpišeš jedan primerak ugovora koji ide MTS-u.
  • ubacuješ MTS karticu u telefon kad A1 pusti broj.

Ono što je interesantno onima koji žele da ostanu u A1, zvali su iz A1 službe za zadržavanje korisnika i ponudili 40% na cene sa sajta. Nije prihvatila i puštaju broj.

Imaćemo još jedan prenos krajem meseca pa ću javiti kako je to prošlo.
Za prenos mislim da daju više od 50% možda grešim. Ali daju 50% popusta i svima koji sa pripeid prelaze na postpeid u okviru Mts-a.

Trenutno sam na prepaidu, zavrsava mi se promo mega period, zvah da predjem na globatel, mozda sam poranio ali mogu otkazati sjutra, zvao bih a1 da vidim hoce li mi ponuditi popust za neo surf, samo taj me i interesuje jer mi ne treba vise, mogu li ocekivati kakav popust u ovoj situaciji?
U najgorem slucaju i 40% popusta bi bilo ok (1200 din) samo da se ne cimam sa prelaskom u drugu mrezu pa da mi ne stizu kodovi par dana, poruke od banke, da se banka updejtuje a prosli put yettel bank crnjacio za to itd... uglavnom preporuka sta ocekivati sta mogu traziti ili ne nude nista pa da predjem u globatel, mada nije mi zurba mogu produzit mega paket i sam nego vec ih zvah iz nekog razloga :')

Сачекаћеш Глобалтел пар недеља

Da li je moguća promena tarife (naravno na veću) tokom trajanja ugovorne obaveze sa zadržavanjem postojećeg popusta, u mojoj situaciji bih prešao sa Neo Super na Neo Pro uz popust na pretpatu od 50%, novi ugovor imam od pre nekih mesec i po dana.
Ne može. Meni nisu dozvolili prelazak na veću tarifu tokom trajanja UO obaveze. Popusti me nisu ni zanimali u tom trenutku. Jednostavno im je politika kuće takva. Meni neshvatljivo, ali avaj..

Globatel zovite ne čekajte na sajt pa će vam poslati iste nedelje po kuriru ako ste u Beogradu makar, nego pozvah A1 i dali mi za prelaz sa prepaida na neosurf 3 mjeseca po dinar i ostatak upola, bolje nego što sam mislio 🙂

Ако се приликом преласка са припејд на постпејд, добије понуда која се не одбија, да ли се на то може додати и ваучер са попустом ?

Pozdrav,
Prvi put pišem ovde i nadam se da neko zna odgovor. Da li u A1 postoji služba za brigu o korisnicima i koliko se teško/lako dokazi do nje? Naime, moja ćerka ima ugovor samo paket koji želim da preinačim u ugovor + telefon. Znam da može i bila sam u poslovnici. Oni su tamo rekli mogu samo i sve u komercijalnoj ponudi a da za popuste ipak tražim agenta. Virtuelna prodavnica je prebukirana i danima ne uspevam da uspostavim vezu s njima. Može li služba ako pošaljem upit da zove?

Nazad
Vrh Dno