Koleze, upao sam u jednu ozbiljnu dubiozu, pa sam hteo da vidim kakav je vaš pogled na ovu situaciju:
1. Imam auto koji nema android auto, ali ima wired Apple car
2. Koristim Android telefone (službeno i privatno)
3. Imam adapter Karlinkit 4.0) koji radi piggyride Apple car play protokola i na infotainmentu sa telefona prikazuje Android auto, isključivo wirelless Android Auto
3.a Adapter radi prilično dobro što se tiče konekcije, brzine odziva, skrolovanja, itd.
Dva veća problema koja mi smetaju:
1. Kvalitet zvuka (mislim prvenstveno na mikrofon) pri razgovoru je prilično loš. Koliko sam čitao, zbog tih konverzija kodeka i protokola koji se vrše kada se radi konverzija signala, gubi se kvalitet audio signala. (Kvalitet razgovora / mikrofona kada se direktno povežu info & telefon je odličan)
2. Telefon (ako je bitno, Android 16, Xiaomi 13T Pro) se usija. Kako kapiram, redovna pojava kod korišćenja Wireless Android Auto. Ne znam kako je kad se koristi Wired.
Palo mi je na pamet da uzmem neki Android AI Box, i time eventualno rešim oba problema. AI Box bi trebalo da je dovoljno snažan da sažvaće tu audio emulaciju, a kroz wired da rešim pregrevanje.
Problem je što je AI Box reda veličina već 250€, čime ulazi debelo u teritoriju nekog starijeg Iphone-a, koji bi mi i ovako služio samo kao službeni telefon (razgovori, mailovi i slično), i da koristim Apple car, koji fabrički postoji na autu....
I'm in a dillema, i need your 2 cents....