Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Za razliku od nenadanih (vrv dobrih) iranskih ili indonezanskih umetnickih filmova, ja jedva cekam bas taj sa dinosaurisima, neki Huan Mekgregor BS 🙂
Kao i Reacher novu sezonu/epizodu.. watch and forget je moja nova mantra!

Isto, prestao odavno da ih gledam, osim ako ni ne planiram da gledam film pa čisto da bacim pogled kako izgleda.

Ja ih pogledam, ali se trudim da ne gledam mesec ili dva, pre gledanja samog filma

sazvežđe psa!!! ja stvarno ne znam šta sam gledao! I to iz tri pokušaja jer je ridli skot. Tri neke akcije za 2 sata filma, nelogičnosti na pretek...
Ovo i da ne nazovem kompletnim filmom nego jednim duuuugim dramskim isečkom .... nečega. Ovo je ridli skot snimio dok je pio pivo ispred zadruge.

sazvežđe psa!!! ja stvarno ne znam šta sam gledao! I to iz tri pokušaja jer je ridli skot. Tri neke akcije za 2 sata filma, nelogičnosti na pretek...
Ovo i da ne nazovem kompletnim filmom nego jednim duuuugim dramskim isečkom .... nečega. Ovo je ridli skot snimio dok je pio pivo ispred zadruge.
Ridli skot odavno nije merilo kvaliteta fima.

Ja sam već rekao da je nesrećni Ridli Skot počeo da lapi, a nije još svestan toga. Koliko su njegovi filmovi bili precizni, nije u njima jedna jedina scena bila nepotrebna, sve je služilo svrsi. A pogledaš sada, sve nabacano, nelogično, neuredno.

Mayday (2026)​

Poceo sinoc da gledam i u prvom minutu sam imao osecaj da film los. Medjutim rekoh sebi aj odgledaj jos malo. Sve u svemu gledao sam nekih 15-20 min filma i odustao. Mnogo losa gluma, scenografija je uzas-vidi se da je sve vestacko...
Ocena....nemam pojma....nisam ga odgledao do kraja.

The Rivals of Amziah King [2025]
Simpatičan film, lep, pozitivan...pogledajte, u moru gluposti jedno pravo osveženje.
@RingeRaja Pogledao sam juče posle podne. Moj utisak je da je previše razvučen i dosadnjikav. Extremno su me smarale sve one scene gde sviraju i pevaju. Mrzim tu seljačku južnjačku muziku gde se koristi bendžo 😅
I nasuprot nekom generalnom konsenzusu u recenzijama po netu gde pišu ljudi da im je prva polovina bolja i kako Mekonahi nosi film meni je druga polovine bila interesantnija / manje dosadna. Verovatno pre svega što tu nema muziciranja 😁😁 a i nedostatak Mekonahija je za mene plus jer nisam ljubitelj istog. Naročito u ulogama sa ovakvim akcentom..

Iako je ovo film sa primetno većim budžetom i bolje ocenjen meni je Patersonov prvi film (The Vast of Night) bio daleko zanimljivije i prijatnije iskustvo. Previše mi je ovo južnjačkog hipsteraja... Film sam pogledao samo zbog tog prvog iako sam video čim se konačno pojavio opis radnje ovog novog da su male šanse da mi se svidi.

Poslednja izmena:
Backrooms

Na momente dosadan ali i ovde mislim da je iz izvornog materijala izvučen maksimum u filmu i da je 100% ubodena atmosfera.
Nije režiser kriv što je izvorni materijal faktički internet meme iliti creepypasta, koji je toliko siromašan sadržajno da su ljudi pokušali da Backrooms integrišu u SCP, što je takođe internet meme. Tako da smatram da je režiser filma obavio izuzetan posao a i glumci su se potrudili da to sve ispadne pristojno.

Žaliti se na ovaj film i režiju bi bi bilo isto kao da neko uzme da snimi Among Us film ili recimo film o nekoj od popularnih mini igara iz Robloxa. Zato smatram i da je Minecraft film odličan jer realno šta su drugo mogli da snime, nema tu nikakvog materijala, sve su to dečije fascinacije i zanimacije.

Da dodatno pojasnim, pandan ovih filmova ali u takozvanom biopic žanru bi bio pokušaj da se snimi film o životu Khaby Lame. Možda o njemu ima nešto interesantno da se kaže ovako privatno, ne znam zaista, ali na osnovu onoga što svi znamo o njemu taj biopic bi bio užasan. Jer njegova javna persona je jedna velika nula, običan geg.

Mada kako je krenulo samo je pitanje vremena pre nego što će nekom pasti na pamet da snimi ove italianske brainrote kao crtani dugometražni ili skibidi.

Poslednja izmena:
The Whisper Man (2026)

Dobar triler, fina priča rađena po romanu Aleksa Norta, DeNiro omatorio samo tako, Mišel "Ona koju svi žele da ožene" Monagan i dalje mačka 😍

Aleks Nort je inspiraciju dobio iz sopstvenog života — kada je njegov sin bio mali, počeo je da priča o "nevidljivom prijatelju u sobi", što mu je dalo jezivu ideju o ubici koji šapuće deci na prozorima.

Mnogo je loša ova Cineplexx RS aplikacija, ukratko počela prodaja za Dina 3 (15. decembar).
Obaveštenja nigde, a najbolja centralna mesta za premijeru već prodata.
Bilo na IG stranici, ali već posle 30 minuta sva dobra mesta su rasprodata.

Resident evil 6.8/10

Uspeo sam da odem na premijeru a zato nisam do sad gledao Odiseju🙄,
Inace reziser Zach Cregger koji je radio The Barbarian i The weapons i u oba fIlma negde 3/4 su mi dobre i onda poslednja poprlicno losa. I ovde je slicna situacija
imaju neke slicne scene ili podsecaju na Weapons , i vidi se isti rad rezisera.
Inace je verno preneo atmosferu iz igrice iako nisam pasionirani ljubitelj iste.
Ima i neinteligentnog ponasanja glavnog lika ali ne bas toliko debilno kao u opsesiji
Sve u svemu ,korektna zabava, moglo je malo bolje na kraju.

Nije mi poznat njegov zivot nego sam mislio
nekako je previse mlaka tranzicija od toga da zeli da bude pisac do toga da skapira da je rodjen da bude kuvar.dogadjaji su kao na pokretnoj traci, bez nekog dramaticnijeg efekta iako su ponavljam svi dobro odglumeli.

Tony

Solidna prica o cuvenom kuvaru Entoni Bordejnu tj dobu pre slave. Dobra gluma od svih, prica i ne bas toliko. 7/10
Uf ovo mi je must! Volim da slušam Burdejna, bio mi je cool lik u raznim emisijama i dokumentarcima i baš me razočarao kako je skončao.

Pročitao sam i neke njegove knjige od kojih je jedna baš o njegovim počecima po restoranima u Njujorku. Od njega preporučujem dokumentarnu seriju “The Layover” koji ima 2 sezone sa epizodama od cca 30min i svaka je o gastro-turizam sceni u nekoj od svetskih metropola ali naravno predstavljena u njegovom fazonu koji je ili cool (meni) ili te nervira (mojoj ženi).

The Layover od A. Bourdain: https://www.imdb.com/title/tt2131368/?ref_=nv_sr_srsg_4_tt_7_nm_0_in_0_q_The Layover

Poslednja izmena:
Odlična serija

Nazad
Vrh Dno