Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Odlican je Electrolux, ja sam isto prezadovoljan. Proveri da li i dalje ima 2+3 god garancije.

Naišao sam na ovu Haier i vidim da je dosta dobra, pa se sada razmišljam izmedju nje i Electrolux. Haier je neznatno skuplja ali je za 16 kompleta dok je Electrolux za 13,i naravno Haier ima wi fi i garanciju od 7 godina i 15 na motor.

HAIER XI 6B0S3FSB ili ELECTROLUX ESM48310SX​

@tobacco road
A koliku garanciju ima electrolux?
Iskreno, ja bih išao na electrolux jer imam jako dobra iskustva sa tim brendom. Stara mašina je izgurala 17 godina i još je radila, pa sam opet kupio electrolux i zadovoljan sam.
Sa druge strane, niko nema Haier po 15-ak godina pa ti kaže da je toliko potrajala. Klasična kineska priča gde su kupili ime brenda koje je relativno poznato, reklamiraju se kao premium ali ja ću im verovati tek kad mi neko kaže da ima njihov komad bele tehnike 15 godina i da radi još uvek

@tobacco road
Iskreno, ja bih išao na electrolux jer imam jako dobra iskustva sa tim brendom. Stara mašina je izgurala 17 godina i još je radila, pa sam opet kupio electrolux i zadovoljan sam.
Sa druge strane, niko nema Haier po 15-ak godina pa ti kaže da je toliko potrajala. Klasična kineska priča gde su kupili ime brenda koje je relativno poznato, reklamiraju se kao premium ali ja ću im verovati tek kad mi neko kaže da ima njihov komad bele tehnike 15 godina i da radi još uvek
Electrolux nije samo Electrolux i to je to, imas vise klasa proizvoda, sta god da kupis danas od bele tehnike nece ti trajati 15 godina, eventualno Miele i Gaggenau zato sto su to jedina 2 premium brenda bele tehnike, nije isto da uzmes Electrolux masinu za pranje sudova od 45 000 i onu od 130 000, isti brend, dve potpuno razlicite klase proizvoda. Danas se nista ne pravi kao pre da traje po 30 godina, ako je slicna cena, a ocigledno jeste, covek uzima neku "budzet" varijantu, onda bolje da uzme Haier bar zbog te garancije.

@tobacco road cak ti je i jeftinija Haier, imas je za 58 000 na BigBangu, uz VIP nalog, koji je besplatan, samo se registrujes

Slažem se sa svim tim što ste naveli, trenutno imam Electra Bregenz koja još uvek radi ali je plastika unutar mašine već dotrajala, a i naradila se sigurno vise od 12-13 godina.

Pa da, naveo si staru masinu koja je potrajala 17 godina, danas da uzmes istu masinu, tj istu klasu od istog brenda, nece ti trajati ni pola tog veka
Urbana legenda. Isto tako su mi govorili i 2008. godine kad sam je kupovao. Ne verujem da su sada lošije u odnosu na 2008. godinu. To možda važi za pre 30-40 godina

@tobacco road
Kako to misliš kupili su ime brenda?
Hajer je to što jeste od početka. Uz to su vlasnici GE appliances. Kao brend jesu visoko pozicionirani globalno. Kupci u Evropi su i dalje navikli na tradicionalne brendove, ali to ne menja činjenično stanje. To što nude na našem tržištu je deo njihove ponude koja odgovara ovom tržištu, a ne cutting edge tehnologije i proizvoda koje imaju globalno i ponudi.

@maxy
Izvinjavam se, pogrršno sam se izrazio, mislio sam da kupuje druge brendove i ne menjaji ime (candy, ge...). A kao Haier brend (bele tehnike) su masovnije prisutni u Evropi tek od početka 2020-ih, znači 6-7 godina, izuzimajući klima uređaje.
Po mom mišljenju nedovoljno da bi bili dokazani. Ja samo iznosim moje mišljenje, ne mora svako da se složi s njim, tome valjda služi forum

Ako ćemo o tome i Bosch je bio sinonim za kvalitet nekada, a sada je običan krš za većinu uredjaja.

Bosch je samo razdvojio serije da bi ubrao profit u jeftinijim segmentima.
Skuplje serije Bosch-a su i dalje kvalitetne

@maxy
Izvinjavam se, pogrršno sam se izrazio, mislio sam da kupuje druge brendove i ne menjaji ime (candy, ge...). A kao Haier brend (bele tehnike) su masovnije prisutni u Evropi tek od početka 2020-ih, znači 6-7 godina, izuzimajući klima uređaje.
Po mom mišljenju nedovoljno da bi bili dokazani. Ja samo iznosim moje mišljenje, ne mora svako da se složi s njim, tome valjda služi forum
Razumem.
No Evropa više nije bitna za nonEU proizvođače tehnike. Severna Amerika i Azija su velika tržišta gde se svi guraju i žele pokazati.

Nazad
Vrh Dno