Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Stigao mi paket sa 2 naocara (okvira) placenih 3eur, UT...NL 284din placeno postaru. AliExpress Super Economy Global - free. Mogao sam biram i Standard shipping koji je bio 3.2eur. Tako da me je jedan cviker izasao oko 2.5eur sto je opet mnooooogo povoljnije nego ovde. Znaci i dalje ima smisla kupovati na Aliju ako vam nesto treba i ako nadjete po dobroj ceni.

Ovo mi je stiglo pre par dana (platio oko 150 din. sa shipping-om). Dođem u poštu, kaže još 245 din treba da doplatim. Ja pitam šta je to, žena kaže: 150 din. otvaranje pošiljke, 35 dinara carina i 60 din. dostava.

Btw, na Temu naručujem pakete sa 20+ artikala i nikad nijedan nije otvaran.

Da ne znam bolje rekao bih da neko namerno "opstruira" Aliexpress.
Temu se ne otvara jer se on dogovorio sa državom da sam zaračuna 20% PDV-a za svaki artikal. Možda si primetio da se od pre par meseci na Temu checkout-u nalazi nova stavka, tj. dodatni iznos za dažbine državi. To je to.

Aliexpress takvu politiku sa Srbijom nema, pa samim tim i iznosi dažbina variraju od toga koji ti špediter zapadne. Ako je Bex ili Felix logistics ili kako već, biće tipa samo PDV na deklarisanu vrednost paketa. Ako je Pošta, biće tih „fiksnih” dodataka, jer jedino Pošta „otvara” svaki paket, i ima „troškove” provizije za uplatu PDV iznosa u državnu kasu.

Stigao mi paket sa 2 naocara (okvira) placenih 3eur, UT...NL 284din placeno postaru. AliExpress Super Economy Global - free. Mogao sam biram i Standard shipping koji je bio 3.2eur. Tako da me je jedan cviker izasao oko 2.5eur sto je opet mnooooogo povoljnije nego ovde. Znaci i dalje ima smisla kupovati na Aliju ako vam nesto treba i ako nadjete po dobroj ceni.

El okvir dobar kvalitet , dali hoce da menjaju dioptriju na taj ram , mislim u Srbiju neka radnja

Imamo li ovde temu za Taobao kupovinu?
Uspeo sam uz dosta gimnastike da uzmem neke patike preko posrednika CSSbuy

El okvir dobar kvalitet , dali hoce da menjaju dioptriju na taj ram , mislim u Srbiju neka radnja
Za te pare odlicni. Ja ih kupujem vec 3-4 god. Pre toga sam kupovao u srbiji za mnogo skuplje. Menjaju stakla opticari kod nas. Skrsio sam vec 5-6 kom, i onda samo zamenim staklo u novi ram. Zato uvek u rezervi 1-2 kom.

sta kaze pracenje gde su paketi?
kontaktirao prodavca?

sta kaze pracenje gde su paketi?
kontaktirao prodavca?
Jedan je krajem jula stigao kod nas drugi pocetkom avgusta. Za oba sam dobio mejl "arrived at local delivery center" ali nikad nisam dobio poruku od poste da je u paketomatu ili papir od postara da podignem u posti. Nista. Trazio refund od prodavca, trazi dokaze da nisam dobio paket sto je apsurd. Oba su UC HU

posalji Posti upit ako je kod njih

Jedan je krajem jula stigao kod nas drugi pocetkom avgusta. Za oba sam dobio mejl "arrived at local delivery center" ali nikad nisam dobio poruku od poste da je u paketomatu ili papir od postara da podignem u posti. Nista. Trazio refund od prodavca, trazi dokaze da nisam dobio paket sto je apsurd. Oba su UC HU
Ih pa ja većinu UC HU pošiljki nisam dobio. Prijatno se iznenadim kad ga dobijem jer ne očekujem. Na kraju ni ne naručujem više, što bih opslužuvao radnike u pošti raznoraznim sitnicama

Da li mogu imati drugi acc na aliexpressu? Jedan bitan prodavac me je greškom stavio na black listu i ne mogu da kupujem od njega a ne zna kako da me skine sa te liste. Jedino rešenje mi je drugi acc

Ne sprečava ništa, čak sam i otvorio drugi ali nisam kupovao sa njega. Pročitao da aliexpress ne dozvoljava da jedna osoba koristi dva aliexpress naloga i da nalozi mogu biti banovani zbog navodnih zloupotreba, pogodnosti za kupovine novim članovima i slično

Poslednja izmena:
Ukloni podatke za platnu karticu sa prvog naloga pre nego što napraviš drugi.
Verovatno da im podaci ostaju negde u bazi ali možda nemaju monitoring na podatke za uklonjenu karticu. Od prilike to je najviše što možeš da uradiš ili da na novom nalogu počneš da koristiš novu platnu karticu. Reda radi - izdrada nove platne kartice košta ~ 500 Dinara u bankama ali si par dana bez kartice (stara prestaje da važi).

ili ako imaš mogućnost, kreiraj drugu virtuelnu karticu i poveži sa drugim nalogom.

Obzirom da mi ističe stara kartica a pristiže nova mislim da je ovo pravi trenutak. Podaci za shipping i broj telefona ostaju isti na novom nalogu. Promeniću i njih na starom nalogu da se ništa ne poklapa sa novim, nadam se da ne gledaju istoriju primaoca

Ја на једном налогу користим пејпал, на другом гугл пеј.
Ostali podaci, ime adresa, telefon itd su isti na oba naloga?

Ne sprečava ništa, čak sam i otvorio drugi ali nisam kupovao sa njega. Pročitao da aliexpress ne dozvoljava da jedna osoba koristi dva aliexpress naloga i da nalozi mogu biti banovani zbog navodnih zloupotreba, pogodnosti za kupovine novim članovima i slično

Na jednom koristi jednu karticu, a na drugom Apple Pay i sl.

Ne bi trebalo, eventualno promeni ime na nekog ukućana.

Ja imam problem na nalogu da su li cene previše male, pre si i bile dosta niske cene nego danas.... Medjutim kada udjem da poručim..cena nekoliko puta pa i 5-10 veća..ne nije poštarina..kao da mi pokazuje ono za nove korisnike i jako me nervira

Napravio sam novi nalog nisam ništa još poručio neki proizvod zaista ima popust drugi isto kao na prvom nalogu..

Da li mogu imati drugi acc na aliexpressu? Jedan bitan prodavac me je greškom stavio na black listu i ne mogu da kupujem od njega a ne zna kako da me skine sa te liste. Jedino rešenje mi je drugi acc
Jednostavno kloniraj aliexpress aplikaciju, vecina novijih androida to podrzava. Posle se loguj sa tim drugim nalogom. Ja tako koristim, isti podaci, ista kartica samo drugi email na kloniranoj aplikaciji.

I postavi odmah MKD, nemoj ni da pipas Srbiju dok ne postavis adresu. Posle jednostavno vratis na mkd i trebalo bi da dobijes vise opcija za "earn more coins", oko ~30 vise dnevno

Ima li opcija da se ide preko one firme što ne uzima za podnošenje za carinu ili tako nešto oko 200 din, tj da se plati ili izabere drugi shipping, pošta uzima za podnošenje na carinu ili kako već? Znam da se za neke pakete ne plaća to, i mislim da važi samo za AliExpress Ali nisam siguran

Nema takve opcije, ako se bira "aliexpress standard shipping", lutrija je kojim kanalom ce da ide.

• Like
Reagovanja: G17
Nazad
Vrh Dno