Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Tesko je napraviti paralelu izmedju mirnog i savrsenog rezisera, i cocaine fueled istog.
Da, mislim na pisce i rezisere svojih filmova, a glavne uloge su na sebe preuzeli Paul Thomas Anderson i Quentin Tarantino.
Od "Boogie Nights", pa sve do "Pulp Fiction" (ili obrnuto), jedan od njih se jednostavno izdvojio.

Kada je QT rekao u lice (posle premijere There Will Be Blood) da nije video nijedan set piece u filmu... ovaj drugi (PTA) mu je odgovorio "ok, to je samo tvoje misljenje" (parafraziram) i uopste nije hteo da ulazi u raspravu.
Kada je QT skontao da je cela busotina zapravo jedan ogroman set piece... QT ga je nazvao, ponukan svojim neznanjem... i rekao "Da, to je zapravo najveci set piece ikada", a ovaj ga je isklulirao, jer ga je na premijeri maltene ponizio kao pisca i rezisera.

Po meni je Hateful Eight malo ispod There Will Be Blood... ali bas malo.

Rezime: Drago mi je da zivimo u (ili smo ziveli u ) vremenu gde jaka konkurencija postoji...
Obojica su matori, ko se unazad 20 godina uopste nametnuo kao pisac/reziser?

Poslednji poziv: film, ocena, utisak

Tesko je biti pisac i reziser... i biti priznat.
Jos teze je biti pisac, producent i reziser, a to ne znam ko je osim Kjubrika i Skota uopste uspeo...

@jaksa
Brisi, banuj, daj mi poene... ali ovo se zadesilo bas sad da napisem, i ko zna kad 🙂
Sori svima koji su morali da citaju...

EDIT:
Prometheus (2012)
je pogresno koncipiran film od strane Alien fanova!
Film je bar 8.5/10 i jedan od sci-fi epica... mozda top3 ci-fi

Poslednja izmena:
Што се тиче "Alien" фаншизе. 1 па 2 па Прометеј. Ромулус је тешко ђубре, мсилим да је Ридли био благ када је рекао да је ОК и да им треба помоћ.

ПОследњи филм који сам одгледао је "Mayday". Свиђа ми се, лепо потрошенмо време. 6.5/10. Опет глупи хумор Рејнолдса који смета,м али барем га има само пар пута.

Obnovio za vikend par klasika i neke krezube koji su loše ostarili . Rambo 1 je kao i uvek jedan od najboljih u žanru tj jedan od retkih gde je film sa nekim izmenama ispao bolji od knjige.

Gledao neki video na netu gde Arnold priča kako je trenirao kao lud da padne na 7% body fat za snimanje Commando kao bi parirao Slyjevom Rambo 2 koji je izašao iste godine gde je tada Sly imao bf 5% u tom filmu što se i vidi.Odgledao oba filma i baš su loše ostarili iako sam ih voleo kao klinac.

T2 obnovio posle verovatno 25+ godina. Da budem iskren nekako sam očekivao veću tenziju iako sam znao skoro svaku scenu napamet nije mi delovao tako napeto i pun eksplozivnih scena. Verovatno je i do toga da nas u današnje vreme bombarduju sa duplo više eksplozivnih scena po kadru pa nam malo stariji filmovi deluju kao drame u poređenju.

Lost in Translation po ko zna koji put. Bez greške.
Al si “ubo” odjednom moja 2 omiljena filma ( tj First blood ( gledao ga 30 puta) i T2) a i Lost in translation je visoko na lestvici, iako je totalno drugi zanr 🙂

Prometheus (2012)
je pogresno koncipiran film od strane Alien fanova!
Film je bar 8.5/10 i jedan od sci-fi epica... mozda top3 ci-fi

Ti mora da se šališ. Film je sav nabacan, bez koncepta i logike. Ja prosto nisam mogao da verujem da bi jedan Ridli Skot izbacio takvu splačinu, ali verovatno je nesrećnik počeo da lapi. Čuo sam nedavno da sprema još jedan alien film, nadam se da će ga neko sprečiti pre nego što upropasti svoje dobro ime.

Pre nekoliko dana sam drugi ili treci put u prethodnih godinu dana na tv-u naleteo na film The Patriot iz 2000. godine pa sam se setio da sam te godine kada je snimljen u bioskopu gledao tri odlicna filma ako se dobro secam. To leto sam neplanirano sa drustvom pogledao Gladiator i The Patriot a nekoliko meseci ranije Snatch i sva tri filma su mi ostala u lepom secanju i mogu svake godine da ih ponovo pogledam. Ko bi te godine mogao da zamisli da ce filmska industrija cetvrt veka kasnije ovoliko da se sroza. U to vreme je i dalje bilo dobrih glumaca, dozirano se koristio cgi i filmovi su se snimali sa normalnim kamerama pa je gledalac tokom gledanja nekih filmova imao osecaj da moze da ušetata u filmski kadar.
Koja godine je po vama snimljeno najvise filmova koji su po vasem ukusu?

Mayday - ok film "buddy comedy" tipa, za opuštanje i odmaranje mozga. U početku je malo naporan za gledanje, pošto Rajan Rejnolds svoju Rajan Rejnolds personu odvrne na maksimum, što je prilično iritantno, ali posle spusti loptu, pa je i film prijatniji za gledanje.

Nazad
Vrh Dno