Šta je novo?

Ručni akumulatorski alati - bušilice, brusilice, trimeri, čekići...

Najveća razlika između smart baterije i obične baterije su baterijske ćelije koje se unutra koriste. Smart koriste 21700 ćelije koje su deblje, i daju jaču maksimalnu amperažu/snagu od običnih kod uređaja koji su žedni struje.

Ta bluetooth opcija je po meni fenseraj, možeš da pratiš parametre uređaja na pametnom telefonu preko aplikacije, za uređaje koji podržavaju bluetooth. Mogu se podešavati neke stvari, na primer: trajanje svetla, jačina svetla, uključiti/,isključiti antikickback itd... Može se update-ovati firmware uređaja, što se pokazalo kao najopasnija opcija jer previše često update brickuje savršeno ispravan uređaj.

Jedina stvarno korisna funkcija tog bluetooth-a koju ja vidim a da nije fenseraj, je kada se koristi baterijski uređaj povezan na crevo Parkside radioničkog usisivača, recimo šljaferica: glačaš neku dasku/gredu i kako kreneš da radiš, usisivač se sinhronizovano pali, to je zapravo korisno, ostalo je po meni fenseraj, i ljudi ih kupuju mahom zbog veće snage i većeg kapaciteta.

Bluetooth moduli crkavaju i na taj način onesposobljavaju celu elektroniku.
Popravka jeste moguća u vidu eliminacije BT modula ali ko to da popravi, gde da nađeš majstora i da cena popravke ima smisla...

Narucio sam Parkside PPABSS 20-Li A1, da lli mogu na nju te smart baterije sto imaju blutut ili obicne da kupim? Planiram da uzmem jednu od 4 i jednu od 8

Treba mi pomoc nekog iskusnog majstora ovde, da li da kupim jelkicu to jest stepenastu burgiju za metal ili nesto drugo da izbusim dve rupe uze i dve sire, treba mi da namestim sipku na kola na torziju da se zasrafi. Sipka je 40x20mm, sa jedne strane treba da bude 12mm a sa druge sira oko 30mm da moze da prodje matica i cevasta geodora da se usrafi, da li da kupim jelkicu da li ce moci sa njom da prosiri vecu rupu a da onu manju ne prosiri?

savne-cevi-žmm-001.webp

Baterije uz nju možeš koje god hoćeš.
Ima baš video review ove bušilice i na 10-om minutu kada je čovek bušio jelkicom (ovo što ti želiš da uradiš) stradao je prenos, tj. nije više radila prva brzina...

To je bila boljka i kod nekih prethodnih verzija koje je pravio Owim, a i ovu Švarci model takođe pravi Owim, tako da ne preporučujem. Izgleda da su promenili samo odlivak kućišta, a unutra ostalo sve isto...

Nisam siguran da će ti stepenasta to završiti. Iseci brusilicom taj deo od 30mm ili ubodnom testerom sa nozem za secenje metala. Ili uzmi duži šraf, i izbuši dve rupe od 12mm i tako veži, umesto da otvaraš 30mm za gedoru.

Stepenasta burgija bi trebala da ti bude OK. Koristi sprej za narezivanje i ići će lakše. Da li će proširiti rupu sa druge strane zavisi koliko je strma stepenasta burgija.
Zašto šraf ne sme da bude kroz oba? Da se ne bi videla glava? Videće se velika rupa.

Baterije možeš koje god hoćeš. Smart su jače i manje. I skuplje.

Stepenasta burgija bi trebala da ti bude OK. Koristi sprej za narezivanje i ići će lakše. Da li će proširiti rupu sa druge strane zavisi koliko je strma stepenasta burgija.
Zašto šraf ne sme da bude kroz oba? Da se ne bi videla glava? Videće se velika rupa.

Baterije možeš koje god hoćeš. Smart su jače i manje. I skuplje.
Zato sto je sraf na torziju na kolima fabricki namesten, moze samo matica da se skine
mislio ovo da kupim
stepenaste-burgije-parkside-set-5425644188205-71807226136.webp

Deluje strmo. Umesto online, idi u prodavnicu i izmeri koliko je rastojanje od 30 do 12mm. Za samo 20mm trebaće baš široka. Ili da kupiš krunu za metal od 30mm. Nije jeftina, ali je jeftinija od burgije te dimenzije ili kvalitetne stepenaste koja je dovoljno široka a nije strma..

Deluje strmo. Umesto online, idi u prodavnicu i izmeri koliko je rastojanje od 30 do 12mm. Za samo 20mm trebaće baš široka. Ili da kupiš krunu za metal od 30mm. Nije jeftina, ali je jeftinija od burgije te dimenzije ili kvalitetne stepenaste koja je dovoljno široka a nije strma..
Oni u prodavnici samo gledaju da uvale, kod njih moze sve
naso krunicu moze ovo i ovaj adapter sto drzi krunicu
Posto omasio temu cim mi odgovore neka moderator obrise ja se izvinjavam

Baterije uz nju možeš koje god hoćeš.
Ima baš video review ove bušilice i na 10-om minutu kada je čovek bušio jelkicom (ovo što ti želiš da uradiš) stradao je prenos, tj. nije više radila prva brzina...

To je bila boljka i kod nekih prethodnih verzija koje je pravio Owim, a i ovu Švarci model takođe pravi Owim, tako da ne preporučujem. Izgleda da su promenili samo odlivak kućišta, a unutra ostalo sve isto...

To se desava kod preopterecenja i kod markiranih Brushless, u komentarima je covek naveo za Bosch 12v-35 sa jelkicom.

Ovo je prilicno zahtevna debljina metala za jelkicu i taj precnik u sustini, ali da postoje razlike u kvalitetu, definitivno da. Inace je deklarisana za metal do 13mm, a jelkica je bila preko toga.

I autor kaze da je za kucnu upotrebu odlicna, a da ju je on testovima sve vreme preopterecivao, i kritika je da bi elektronika trebala da spreci preopterecenje, koje je dozvolila i desilo se to sto se desilo.

Inace se javlja kod Parkside kickback modela, pre toga ne, kako navode komentari.

Ja sam na bluetooth modelu C4 proizviđača Owim imao isti taj problem u prvih 15 dana, znači model pre antikickback funkcije. Reklamirao, dobio isti takav model, evo ga radi već godinu dana bez problema.
Owim fura taj jedan te isti gearbox iz modela u model i kod svake nove serije se javlja isti problem. Da li je loš dizajn, da li kontrola kvaliteta...ali dešava se na svakom modelu Owim-a po pravilu nekome...

...
mislio ovo da kupim
...
Najdeblje gde sam te jelkice koristio je rostfraj sudopera.
Uvek bušim burgijama za metal, po pravilu sa najmanjom mogućom (2mm) pa onda idem sve šire.
Obrati pažnju i da burgija prenosi toplotu na samu bušilicu.

....Sipka je 40x20mm, sa jedne strane treba da bude 12mm a sa druge sira oko 30mm da moze da prodje matica i cevasta geodora da se usrafi, da li da kupim jelkicu da li ce moci sa njom da prosiri vecu rupu a da onu manju ne prosiri?

Pogledajte prilog 552436
Brate mili, nemoj se cimati sa bušenjem.
Probuši lepo pravo i tačno, sa strane gde ti treba 12mm i nastavi i kroz drugu stranu da prođe čisto da imaš orijentir gde ti treba rupa da prođe za gedorau. Onda oko nje otvori brusilicom lepo četvrtku 30mm ili veću(ili skoro skroz do krajeva) i rešeno.

Okrugla rupa 30mm ti daje po 5mm sa svake strane, i to je verujem knap rupa za gedoru. Napravi slobodno šire lepo četvrtku rupu, lakše ćeš i komotnije zaturiti gedoru da zavrćeš i gotovo, pretpostavljam da je ta veća rupa samo za to?

Brate mili, nemoj se cimati sa bušenjem.
Probuši lepo pravo i tačno, sa strane gde ti treba 12mm i nastavi i kroz drugu stranu da prođe čisto da imaš orijentir gde ti treba rupa da prođe za gedorau. Onda oko nje otvori brusilicom lepo četvrtku 30mm ili veću(ili skoro skroz do krajeva) i rešeno.

Okrugla rupa 30mm ti daje po 5mm sa svake strane, i to je verujem knap rupa za gedoru. Napravi slobodno šire lepo četvrtku rupu, lakše ćeš i komotnije zaturiti gedoru da zavrćeš i gotovo, pretpostavljam da je ta veća rupa samo za to?
Rupa za maticu i gedoru 26mm, da ima malo lufta 30mm je ok ja mislim, merio sublerom maticu i gedoru.
Tako cu i uraditi brusalicom

Nazad
Vrh Dno