ja sam npr dao 400-450 za PS4 pro, 800 od scalpera za PS5 na launch, i 800-850 ili koliko je vec bio PS5 pro na launchNiko ko je dao 400 i 500e na konzolu, nece razmatrati ps5pro od 1000+ eura i ps6 sa 1500 i 2000e.
Po mom misljenju, pukli su ako toliko bude kostalo, ali jedini koji bi mozda i platili preko 1000e, jesu korisnici ps5pro, kojih je mizerno malo.
da nije ovaj haos oko cena komponenti ne bi se ni pricalo o konzolama od 1000e+Da nije ovaj haos oko cijene rama za pc, pc bi krenuo da bude sve popularniji...
Isto sam i ja tako. 🤣 🤣 Da je 1. april, 31. mart, pa kao haha šala mala, ali jok, bukvalno je istina.Cekaj bre, sta je ovo? Pogledao sam samo pocetak, ali da li sam ja to dobro razumeo da ce da ultimate pretplata daje 15 sati gaminga mesecno, a ostalo mora da se dokupi (da ne spominjem nize nivoe)? 😂
Majke mi, citam ovo i gledam u address bar da nije neki sprdnja sajt kao fazon njuz net.
news.xbox.com
Cekaj bre, sta je ovo? Pogledao sam samo pocetak, ali da li sam ja to dobro razumeo da ce da ultimate pretplata daje 15 sati gaminga mesecno, a ostalo mora da se dokupi (da ne spominjem nize nivoe)? 😂
Majke mi, citam ovo i gledam u address bar da nije neki sprdnja sajt kao fazon njuz net.
Pa trebalo bi, spominje se samo Xbox Cloud Gaming.Da, ali koliko razumem za streaming.
Normalno igranje (skines i instaliras) nema ogranicenja, ili gresim ?
najbolje da je 4k isplativo za igranjeKako je krenulo postace PC najisplativija gejming investicija. Pricam nesto sa prijateljem pre neki dan koji je kupio 4090 kad se pojvila pre 4 god negde u ovo vreme pocetak jeseni, platio je tada celu masinu oko 4000e a od tada nista nije dodatno invesitro. Najludje u celoj prici je sto tu masinu zato sto ima 64gb memorije i karticu koja je jos uvek aktuelna za sve namene moze da proda za nesto vise para nego sto je tada platio, a jos ludje sto sigrno jos 2god nece morati nista da cacka da bi se igrao na istom max nivou. To nikad nije bilo da jedna masina tako dugo traje na tom nivou upotrebljivosti.
Kad je bilo ? Bilo je da ni aktulena generacija GPU-a najbrzi modeli nisi mogli kako treba da teraju najzahtevnije igre kako treba, tipa sa 3080/3090 nije moglo da se igra CP2070 sve na max, ranije je bilo drasticnijih primer jer su se brze uvodila neka poboljsanja i igre su postajale sve lepse i lepse samim tim i zahtevnije. Pomenuta 4090 i tada i sada jednako dobro vari sve sto joj se da od igara jer se po pitanju zahtevnosti igara nista spektakularno nije desilo od CP2070 sem ako igra nije dobro optimizovana u startu kao recimo stalker 2 koji sada rad sa lepsom grafikom daleko bolje nego na startu. Aj sto nem nekih zahtevnih igara, nego ne vidim ni medju igrama koje dolaze da ce se skoro pojaviti nesto zahtevnije od trenutno najzahtevnijih igara. 4K ne racunam, ta prica nece skoro zaiziveti kao neki standarad.i naravno da je bilo da toliko traje
koliko dugo je trajala npr 1080?Kad je bilo ? Bilo je da ni aktulena generacija GPU-a najbrzi modeli nisi mogli kako treba da teraju najzahtevnije igre kako treba, tipa sa 3080/3090 nije moglo da se igra CP2070 sve na max, ranije je bilo drasticnijih primer jer su se brze uvodila neka poboljsanja i igre su postajale sve lepse i lepse samim tim i zahtevnije. Pomenuta 4090 i tada i sada jednako dobro vari sve sto joj se da od igara jer se po pitanju zahtevnosti igara nista spektakularno nije desilo od CP2070 sem ako igra nije dobro optimizovana u startu kao recimo stalker 2 koji sada rad sa lepsom grafikom daleko bolje nego na startu. Aj sto nem nekih zahtevnih igara, nego ne vidim ni medju igrama koje dolaze da ce se skoro pojaviti nesto zahtevnije od trenutno najzahtevnijih igara. 4K ne racunam, ta prica nece skoro zaiziveti kao neki standarad.
I ja sam pomislio prvo da je mozda streaming, ali sam onda pročitao "Game Pass subscribers can stream without these monthly hour limits".Da, ali koliko razumem za streaming.
Normalno igranje (skines i instaliras) nema ogranicenja, ili gresim ?
1080 traje i dan danas verujem da je najzastupljenija rezolucija. Iznad 1440p ne vidim da je potrebno za desktop gejming. Imao sam 32' 4k neko vreme i prodao pre svega jer mi treba vise prostora na stolu da odmaknem taj ekran od sebe a kada ga odmaknem ne vidim sta sam time dobio sem da mi je trebao dosta jaci hadver da bi se igrao u nativnoj rezoluciji. Sa 1080p mozda mora malo previse da se prblizim ekranu ali tu vidim manji problem nego sa 4k. Sada sam na 1440p i to mi je idelana mera, nekako mozda zbog toga mislim da 4k nece skoro zaziveti ka primarna desktop rezolucija.koliko dugo je trajala npr 1080?
odokativno 8god(2016-2024)...ti verzija jos duze
i danas sa njom mozes da igras vecinu naslova na medium u 1080p
4090 je isto dobra grafika koja ce trajati jos godina, ali je u startu bila 1600e ili koliko vec
u to vreme kupis 3 konzole za te pare npr
otisle su cene grafika a i rama u k i nema sanse da je nekoj siroj populaciji ok dati 4-5k evra za igranje
Na PC koji parira cenovno konzoli ne mozes da se igra mnogo toga. Ne znam ko je reko da moze. PC koji po performansama prati konzolu trebalo da je negde do 2x skuplji od konzole. E sad ima tu jedna caka, to je sada tako, kada se pojave nove konzole mislim da ce PC koji ce moci to da isprati da da isti kvalitet kostati 3~4x vise nego konzola, tako da su kupci konzole kad se pojavi u velikoj prednosti jer za male pare dobijaju veoma mocan hardver.На PC - у који парира конзоли ценовно врло вероватно не можеш да играш доста тога што можеш на конзоли. Јер свака новија игра која изађе за конзолу,наравно може да се тера у коректној графици, док за неки буџет potato PC не може гарантовати да ће терати најновије наслове. Ту и лежи срж дискусије конзола против компа.
1996 na promociji PS1 su ljudi padali na dupe i pricali wow kako izgleda realno 😆. Uvek kad vidim neku igru od pre 10, 20 god se zamislim kako mi je ovo izgledalo ultra dobro onda nema dalje... Far Cry, Crysis. Sve to izgleda super ali vremenom uvek može bolje. Isto mislim da je poslednja generacija konzola leventualno 2 generacije i onda ode u apkikacije koje će da strimuju. Prvo sam.mislio da je MS zbog toga i pokupovao studije ali više ni ne znam šta oni rade.Na PC koji parira cenovno konzoli ne mozes da se igra mnogo toga. Ne znam ko je reko da moze. PC koji po performansama prati konzolu trebalo da je negde do 2x skuplji od konzole. E sad ima tu jedna caka, to je sada tako, kada se pojave nove konzole mislim da ce PC koji ce moci to da isprati da da isti kvalitet kostati 3~4x vise nego konzola, tako da su kupci konzole kad se pojavi u velikoj prednosti jer za male pare dobijaju veoma mocan hardver.
Kada pojavi PS5 2020 to je bilo veoma mocno parce hardvera, PC koji je moga da isporuci taj kvalitet kosta je preko 2000e, tako ce da bude i sad sa PS6 kada se pojavi, verujem da ce imati mogucnost da izgura grafiku na nivou 5080 grafickih karti. Ako cena bude ispd 1000e to je odlicna kupovina.
Ne vezano za sve ovo, mislim da ce ova generacija konzola biti u poslednja, a da ce trajati preko 10god jer ne vidim da ima potrebe da igre budu grafcki naprednije nego sto su danas najnapredniji naslovi. Doslo se do nekog maksimuma kada sve iznad ovoga prelazi u foto realizam koji je na PC vec stigao sa DLSS 5. Uvek moze bolje samo nekad nema potreba za bolje.
Prvo sam.mislio da je MS zbog toga i pokupovao studije ali više ni ne znam šta oni rade.
Ako odustanu od grafike, čime će AAA industrija da prodaje onoliko igara? Ni sad ih ne prodaju sjajnim pričama, bogatim inovativnim mehanikama, samo „vidite kako ovo lepo izgleda, sve pršti, više, jače, bolje nego ikada, dajte 70, 80, 100 dolara jer je ovakvu grafiku teško napraviti”. A ono neki grdni korpo komitetski dizajn, jad i beda kojoj ni vizuali ne pomažu ništa i koji se zaboravi za dva dana.Ne vezano za sve ovo, mislim da ce ova generacija konzola biti u poslednja, a da ce trajati preko 10god jer ne vidim da ima potrebe da igre budu grafcki naprednije nego sto su danas najnapredniji naslovi. Doslo se do nekog maksimuma kada sve iznad ovoga prelazi u foto realizam koji je na PC vec stigao sa DLSS 5. Uvek moze bolje samo nekad nema potreba za bolje.
Pa sve vise ljudi i ne igra nego gleda "igrali smo <ime igre>" na YT, gde igra neko ko ima zverinu 😀 😀takve rigove ima okvirno 1-2% celokupne PC gaming populacije
izostavljaš ovde veliki procenat igrača koji ni ne znaju šta je fpsko kaze da mu je 30fps super jednostavno laze
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari