Šta je novo?

Carina na pošiljke (2026)

Umesto što ovde trtomudite uradite šta treba, kad treba i gde treba, pa postoji šansa da bude bolje.
Ovako se samo istresaju frustracije, a ekipa broji pare i zabole ih za sve nas kolektivno.

EU od 1. novembra uvodi neku naknadu za rukovanje malim paketima, jeste da mi nismo u EU ali me ne bi cudilo da i ovi nasi nesto izmisle oko dodatne naplate.

Nasi su to vec uveli 150din + 60din provizija za uplatu PDVa
Da ali da ne bude da nam i NL pošta naplaćuje dodatno pošto će da ide preko njih...
Mi i dalje ne bi imali nikakvih problema da smo izgradili taj centar koji smo prepustili Mađarskoj ili makar da i dalje ide pošta avio prevozom direktno do Srbije, kao pre Vašingtonskog sporazuma.

Ja sam ne znajuci za ove najnovije 'izmene' porucio pre dve nedelje sa Temu paket sa skoro 20 stavki, vecinom nebitne stvari. Ako dobro shvatam (i ako nisam omasio thread, da ne kazem 'temu' 😉 ) moguce je da ce za svaki od stavki da nakaleme po 100+ dinara, i u tom slucaju verujem da je najbolje da paket ne preuzmem (Bex je dodeljen za isporuku), i da se nadam da cu dobiti refund na pun iznos?

Ne, preko Temu aplikacije plaćaš sve unapred, (pogledaj račun pre plaćanja) za sada nema dodatnih EU taksi za kineski maligni uticaj.

nema EU taksi jer nismo u EU. Zato umesto toga imaš goru varijantu od 20% globe koja ide u nečiji džep. Imaš račun u aplikaciji pa vidi koliko su ti već skinuli prilikom plaćanja.

• Like
Reagovanja: G17
Nazad
Vrh Dno