Ti produzeni bitovi sa gornje slike su mnogo dobra stvar, posebno ko ima kompaktne srafilice. Ja vise "normalne" i ne kupujem, vec samo 50mm plus....
Pogledajte prilog 552086
Da, ti produženi bitovi ima ih raznih dužina,
Oni baš dugački imaju svoju primenu naravno, ali oni što se mogu naći u Lidlu u pakovanju od 15 komada istih,samo su malo duži od ovih maleckih bitova što se stavljaju u držač,
ti su zapravo najkorisniji, zašto?
Za skučene prostore. Njih ne stavljate u
držač bitova, već gurnete do kraja u futer bušilice, i viri taman toliko da bude neverovatno koristan da zavučete bušilicu u skučen prostor. Mislim da je to standardizovana neka dužina za sve futere prihvata do 13mm, svi do jednog imaju istu dubinu po nekom standardu.
O ovome pričam:

Levo je normalni bit koji ide u držač bitova, desno je taj (po meni) najkorisniji bit, pored je i pakovanje tih bitova.
Ti bitovi su po meni ubedljivo najbolji(ne mislim na Parkside, već generalno na tip bitova), iz mnogo razloga.
Prvo, ti bitovi kada ih gurnete do kraja u futer i stegnete, futer je tačno u ravni sa tom obojenom linijom na bitu, i samo taj deo štrči, i dobije se kompaktnost i mogućnost zavlačenja gde treba, evo uporedni primer na istoj šrafilici:
To je što se kompaktnosti tiče,
Druga jako bitna stvar: Retko koji držač bitova ne baca, skoro svi bacaju, imam možda jedan u celoj gomili koji ne baca, dok kada se ubode do kraja ovaj produženi bit bez držača bitova, on je uvek prav kao strela, nema nikakvog bacanja, prav ko burgija svaki...