Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Moja osnovna zamerka kod Garmina je što ne zabeleži dobro vreme kada sam zaspao i probudio se.
Baš često zabeleži da sam zaspao i pola sata kasnije nego što zaista jesam. A dešava se da sam uveliko budan, a on tvrdi da spavam. Ok, dešava mi se da ujutru budan imam HR ispod 40, pa ga to zbuni, ali...
Baš retko spavam poslepodne, ali i kada zaspim, Garmin ne shvati.

Što se noćnih buđenja tiče, to, zapravo, dosta dobro odradi tj baš retko se desi da shvatim da je pogrešio. Uglavnom imam 2 do 7 buđenja, a često i ustajem noću. I opet dodjem na RHR 38 (to mi je trenutni 7 day average). Buđenja budu crtice, i mogu da ih prebrojim, jer gotovo uvek pogledam na sat i ujutru znam ta vremena, a ustajanja budu šire linije. Ali nemam mehanizam da proverim koliko je precizno prikazao dužinu budne faze.

Dva totalno različita a ista sata. Nedostaje samo mikrofon, zvučnik i Gen. 5. Za prva dva me baš briga al Gen 5 bi bilo dobro. Sve ukupno 630 ojra. Znam da sam mogao da kupim čistokrvnog Fenix 8 za te pare al tako ispade. Kad sam kupio I3 nisam uopšte pratio šta je od Garmina u ponudi, samo sam video šta nudi i naručio. Dopao mi se i stvarno je sjajan. Posle videh da nije loš ni ovaj E, počeo da se vrti po glavi i tako... Sad ću da spavam kod kuma par dana 😂
Meni je malo potezak taj E model posto je celik. Titanium ne osecam da imam na ruci, a celik osetim sat.
Od dole suvise je ispupcen hr senzor, pa se lakse klacka, to su popravili u novijim verzijamam sira osnova senzora uz gen 5.
Mislim da ima i neki zez sa mapama, ne moze cela europa da stane i onda treba iskopati gde se deli mapa u opcijama, tako nesto.

Poslednja izmena:
Po meni za bazen/plivanje je najbolje koristiti neki jeftin sat.
Ovo je tačno, meni se u dva navrata otvorio Fenix 8 u bazenu od 5 metara dubine dok sam plivao i to samo crawl pokreti. Dva puta mi je otišao na dno bez da sam osetio i oba puta su bili različiti kajsevi. Prvi put je neki silikonski kajš Kinez da li Temu ili Ali i drugi put Fenixov originalni silikonski. Tako da sam oprezan i na moru uvek uzimam neki analogni dajver jer ne bih želeo da Fenixa ostavim na dnu mora.

Poslednja izmena:
Ovo je tačno, meni se u dva navrata otvorio Fenix 8 u bazenu od 5 metara dubine dok sam plivao i to samo crawl pokreti. Dva puta mi je otišao na dno bez da sam osetio i oba puta su bili različiti kajsevi. Prvi put je neki Kinez da li Temu ili Ali i drugi put njegov originalni silikonski. Tako da sam oprezan i na moru uvek uzimam neki analogni dajver jer ne bih želeo da ga ostavim na dnu mora.
Meni je spao kada mi se ruka sudarila sa necijom glavom na bazenu 😀

Meni je malo potezak taj E model posto je celik. Titanium ne osecam da imam na ruci, a celik osetim sat.
Od dole suvise je ispupcen hr senzor, pa se lakse klacka, to su popravili u novijim verzijamam sira osnova senzora uz gen 5.
Mislim da ima i neki zez sa mapama, ne moze cela europa da stane i onda treba iskopati gde se deli mapa u opcijama, tako nesto.
Tačno da je težak i neverovatno koliko je bitan kaiš. Ista priča kao dok sam koristio Fenix 6. I tada sam koristio neke zamenske sa Alija koje su mi bile daleko bolje nego originalna. Sad koristim te iste i na E. Sa originalnim kaišem na 5 rupi labavo, sat je težak pa landara gvožđe po ruci. Ako stavim na 4 onda steže i žulja. Ove zamenske imaju za milimetar drugačije probušene rupe I skroz druga priča. Imam i one na čičak al ja sam takav da me nervira što nikada nije isto stegnuto. Mape nisu neki problem, ima da se skine segment mape u kojoj je Srbija i ostane preko 4Gb za Spotify. Ne mogu ja toliko da istrčim koliko je to muzike 😁

Ja sam davne 2000te na moru u CG izgubio jedan Gshock u vodi. Ovaj model. Prelepa i jako komotna narukvica. Ostala mi je samo narukvica na ruci. I dalje mi nije jasno kako su mogle obe igle da ispadnu.

Prilozi

• Screenshot_20260902-161023.webp
    Screenshot_20260902-161023.webp
    40.9 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20260902-161125.webp
    Screenshot_20260902-161125.webp
    53.9 KB · Pregleda: 15
Po meni za vodu,a pogotovu za more Casio Gshock,samo ga sperem posle sa cistom vodom i to je to.
Meni je I3 bio vrh za plivanje i slanoj vodi ove sezone. Termometar je radio odlično, GPS takođe, lagan i udoban. Čak je i HR senzor radio zadovoljavajuće. Plastikaneri su nezamenljivi za neke stvari.

Godinu i po dana, nekih 50km plivanja,FR970 što u slanoj što u slatkoj vodi, bez nekih problema...Ume nekad da zaštuca sa krugovima na bazenu, ali nije strašno...

Izmućkajte sat pokretima u obliku 8 ili beskonačno, rotacijama u svim smerovima i bolje šljaka taj trening. Za HIIT u bazenu koristim ipak dugme uvek, plivam 2 dužine, to već nema šanse drugačije. Bilo bi ekstra da postoji veliko blutut dugme van. 😀

Ali hint uopšte nije toliko loš da se za plivanje koristi stari sat, posebno ako je u ekosistemu.

Zanima me sledece. U pitanju je Garmin 7 Pro sat. Koliko dugo moze sat da bude ne povezan sa aplikacijom, a da pamti moju aktivnost?

Zanima me sledece. U pitanju je Garmin 7 Pro sat. Koliko dugo moze sat da bude ne povezan sa aplikacijom, a da pamti moju aktivnost?
moze beskonacno stati vezbanja, ali...gps lock mislim da treba obnavljati na 7 dana... ili sta ako ti se pokvari sat ovako su ti sve vezbe i na satu i u oblaku.

moze beskonacno stati vezbanja, ali...gps lock mislim da treba obnavljati na 7 dana... ili sta ako ti se pokvari sat ovako su ti sve vezbe i na satu i u oblaku.
Ma treba mi ako nekim slucajem budem par dana bez telefona pa me zanima koliko pamti dugo da bih mogao posle da sinhronizujem dok nisam imao telefon.

Kod starijih modela je bilo up to 200 aktivnosti, a dialy stvari (puls, koraci, sleep track) pamti dok ne popuni memoriju sata, odnosno, ako nisi nakrcao muziku na sat, pamtiće ohohoooo.

Ostaje problem sa hvatanjem GPS koji je @joojant200 pomenuo, ali ako si negde u prirodi, bez zgrada, uhvatiće bez problema. Eventualno će biti potrebno da sačekaš malo. Muka je ako si u urbanoj sredini, meni se jednom u Bulevaru desilo da preko 3 minuta nije uhvatio signal, izmedju zgrada.

Nazad
Vrh Dno