Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Moja osnovna zamerka kod Garmina je što ne zabeleži dobro vreme kada sam zaspao i probudio se.
Baš često zabeleži da sam zaspao i pola sata kasnije nego što zaista jesam. A dešava se da sam uveliko budan, a on tvrdi da spavam. Ok, dešava mi se da ujutru budan imam HR ispod 40, pa ga to zbuni, ali...
Baš retko spavam poslepodne, ali i kada zaspim, Garmin ne shvati.

Što se noćnih buđenja tiče, to, zapravo, dosta dobro odradi tj baš retko se desi da shvatim da je pogrešio. Uglavnom imam 2 do 7 buđenja, a često i ustajem noću. I opet dodjem na RHR 38 (to mi je trenutni 7 day average). Buđenja budu crtice, i mogu da ih prebrojim, jer gotovo uvek pogledam na sat i ujutru znam ta vremena, a ustajanja budu šire linije. Ali nemam mehanizam da proverim koliko je precizno prikazao dužinu budne faze.

Dva totalno različita a ista sata. Nedostaje samo mikrofon, zvučnik i Gen. 5. Za prva dva me baš briga al Gen 5 bi bilo dobro. Sve ukupno 630 ojra. Znam da sam mogao da kupim čistokrvnog Fenix 8 za te pare al tako ispade. Kad sam kupio I3 nisam uopšte pratio šta je od Garmina u ponudi, samo sam video šta nudi i naručio. Dopao mi se i stvarno je sjajan. Posle videh da nije loš ni ovaj E, počeo da se vrti po glavi i tako... Sad ću da spavam kod kuma par dana 😂
Meni je malo potezak taj E model posto je celik. Titanium ne osecam da imam na ruci, a celik osetim sat.
Od dole suvise je ispupcen hr senzor, pa se lakse klacka, to su popravili u novijim verzijamam sira osnova senzora uz gen 5.
Mislim da ima i neki zez sa mapama, ne moze cela europa da stane i onda treba iskopati gde se deli mapa u opcijama, tako nesto.

Poslednja izmena:
Po meni za bazen/plivanje je najbolje koristiti neki jeftin sat.
Ovo je tačno, meni se u dva navrata otvorio Fenix 8 u bazenu od 5 metara dubine dok sam plivao i to samo crawl pokreti. Dva puta mi je otišao na dno bez da sam osetio i oba puta su bili različiti kajsevi. Prvi put je neki silikonski kajš Kinez da li Temu ili Ali i drugi put Fenixov originalni silikonski. Tako da sam oprezan i na moru uvek uzimam neki analogni dajver jer ne bih želeo da Fenixa ostavim na dnu mora.

Poslednja izmena:
Ovo je tačno, meni se u dva navrata otvorio Fenix 8 u bazenu od 5 metara dubine dok sam plivao i to samo crawl pokreti. Dva puta mi je otišao na dno bez da sam osetio i oba puta su bili različiti kajsevi. Prvi put je neki Kinez da li Temu ili Ali i drugi put njegov originalni silikonski. Tako da sam oprezan i na moru uvek uzimam neki analogni dajver jer ne bih želeo da ga ostavim na dnu mora.
Meni je spao kada mi se ruka sudarila sa necijom glavom na bazenu 😀

Meni je malo potezak taj E model posto je celik. Titanium ne osecam da imam na ruci, a celik osetim sat.
Od dole suvise je ispupcen hr senzor, pa se lakse klacka, to su popravili u novijim verzijamam sira osnova senzora uz gen 5.
Mislim da ima i neki zez sa mapama, ne moze cela europa da stane i onda treba iskopati gde se deli mapa u opcijama, tako nesto.
Tačno da je težak i neverovatno koliko je bitan kaiš. Ista priča kao dok sam koristio Fenix 6. I tada sam koristio neke zamenske sa Alija koje su mi bile daleko bolje nego originalna. Sad koristim te iste i na E. Sa originalnim kaišem na 5 rupi labavo, sat je težak pa landara gvožđe po ruci. Ako stavim na 4 onda steže i žulja. Ove zamenske imaju za milimetar drugačije probušene rupe I skroz druga priča. Imam i one na čičak al ja sam takav da me nervira što nikada nije isto stegnuto. Mape nisu neki problem, ima da se skine segment mape u kojoj je Srbija i ostane preko 4Gb za Spotify. Ne mogu ja toliko da istrčim koliko je to muzike 😁

Ja sam davne 2000te na moru u CG izgubio jedan Gshock u vodi. Ovaj model. Prelepa i jako komotna narukvica. Ostala mi je samo narukvica na ruci. I dalje mi nije jasno kako su mogle obe igle da ispadnu.

Prilozi

• Screenshot_20260902-161023.webp
    Screenshot_20260902-161023.webp
    40.9 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot_20260902-161125.webp
    Screenshot_20260902-161125.webp
    53.9 KB · Pregleda: 14
Po meni za vodu,a pogotovu za more Casio Gshock,samo ga sperem posle sa cistom vodom i to je to.
Meni je I3 bio vrh za plivanje i slanoj vodi ove sezone. Termometar je radio odlično, GPS takođe, lagan i udoban. Čak je i HR senzor radio zadovoljavajuće. Plastikaneri su nezamenljivi za neke stvari.

Godinu i po dana, nekih 50km plivanja,FR970 što u slanoj što u slatkoj vodi, bez nekih problema...Ume nekad da zaštuca sa krugovima na bazenu, ali nije strašno...

Izmućkajte sat pokretima u obliku 8 ili beskonačno, rotacijama u svim smerovima i bolje šljaka taj trening. Za HIIT u bazenu koristim ipak dugme uvek, plivam 2 dužine, to već nema šanse drugačije. Bilo bi ekstra da postoji veliko blutut dugme van. 😀

Ali hint uopšte nije toliko loš da se za plivanje koristi stari sat, posebno ako je u ekosistemu.

Zanima me sledece. U pitanju je Garmin 7 Pro sat. Koliko dugo moze sat da bude ne povezan sa aplikacijom, a da pamti moju aktivnost?

Zanima me sledece. U pitanju je Garmin 7 Pro sat. Koliko dugo moze sat da bude ne povezan sa aplikacijom, a da pamti moju aktivnost?
moze beskonacno stati vezbanja, ali...gps lock mislim da treba obnavljati na 7 dana... ili sta ako ti se pokvari sat ovako su ti sve vezbe i na satu i u oblaku.

Nazad
Vrh Dno