Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

zdravo, da ne zna neko kako da exportujem transakcije u csv

Koliko znam nikako. Ako se nešto promenilo u međuvremenu voleo bih i ja da znam. Već duže vreme izvlačim podatke iz PDFa.

Da li vam je legla kamata za dinarsku štednju po viđenju danas? Od kad je imam uvek je legala poslednji dan u mesecu ujutru. Danas legla samo devizna, od dinarske ništa.

nije jos, to je cudno

Da li vam je legla kamata za dinarsku štednju po viđenju danas? Od kad je imam uvek je legala poslednji dan u mesecu ujutru. Danas legla samo devizna, od dinarske ništa.
Meni jeste

Leglo je malo pre, jutros nije bilo uplaceno.

....

Bas cu ih pitati za MCC za 4-5 transakcija u 3 razlicite zemlje na 2-3 razlicita velika lanca pumpi.
Pre dve godine secam da su mi npr uplatili cashback za transakciju na Shell pumpi u Puli u roku od par dana.
Posedujem POS terminal na prodajnom mestu i ideju nemam koji je MCC. Niti znam kako da ga proverim.
Znam da smo popunjavali neke obrasce za to, pre 13 godina, kada smo ubacili POS terminal, ali nakon toga sam mogao više puta da promenim delatnost, nisam siguran da bih posebno obaveštavao banku o tome. Tj Assecco je u mom slučaju podrška za takve stvari.
Kakva je ovo banka samo:
Cisto iz radoznalosti pitam preko chat podrske za 4 navedene transakcije koji je MCC koriscen
Posle dodatnog navodjenja svrhe operater mi kaze da ce proveriti pa da se javim sutradan. Ljubazno zamolim da odgovor posalju na mail kazu bolje se javite sutra opet, ja kazem ok, samo cu sutra ko god se javi proslediti transkript razgovora. Posle nekih sat vremena stize mail od banke u kom se navodi da nijedna od navedenih transkacija ne ispunjava uslov cash back akcije za benzinske pumpe, navodeci da je prva kod trgovca Nicefoods (mcdonalds) i da im posaljem dodatne detalje.
Posaljem im screenshotove iz web app jedine 4 transakcije obavljene na pumpama u inostranstvu u julu i avgustu, kom lancu pumpi pripadaju i da su te 4 transakcije iskljucivo bile za sipanje goriva.
Danas bacim pogled na racun u aplikaciji i vidim 8 priliva sa oznakom Leto uz Yettel bank, i to 5 u petak i 3 uplate danas.
Pitaj Boga sta oni rade kako rade i kako su dosli sad dosli do 8 transakcija. Suma sumarum uplatili su mi cashback par stotina dinara vise u odnosu na ono sto je trebalo.
Moracu opet da im pisem 🤣🤣🤣

Pa zapravo, meni bi bilo logično da kamata bude sutra. Ja nisam obraćao pažnju kada tačno uplaćuju. Ali recimo da sam danas uplatio neki novac na štednju, trebalo bi da mi obračunaju kamatu za jedan dan, zar ne?

Ja to nisam nikad gledao, ali eto proverio, jeste legla i kod mene.
P.S.: Da proverim da nisu zakinuli neki mesec. 😀

Moguće je da su namerno sada podelili pripisivanje na dva (ili više) dana, jer su im ti obračuni, kao i drugim bankama, glavni krivac za eventualne padove sistema.

Povezana stvar, zna li neko kada se i kako obračunavaju provizije povezane sa upotrebom kartica? Neko koga znam je na paketu Bank Lite, kupio je u avgustu nešto preko Temua, platio kreditnom (GPay, uveliko proknjiženo), ali mu nije zaračunata naknada od 1,5%. Pa sad, ne znam kasne li (izvod svakako još nije izrađen), ili neće ni biti naplaćeno. Ako je drugo slučaj, pitanje je da li je greška. Ako nije, dalje je pitanje zašto, npr. zato što je valuta naplate RSD, ili su možda pasivizirali taj tarifni stav, ili nešto treće. Korisno bi bilo znati.

I još jedno pitanje, da li je stvarno neophodno aktivirati debitne kartice na bankomatu? Opet, neko drugi koga znam je pokušao da aktivira Dinu na POS terminalu, ali nije uspeo. Doduše, greška je bila čudna, da je PIN pogrešan, ali svakako je suština da transakcija nije mogla proći, ni iz više pokušaja, čak ni nakon izmene PIN-a u aplikaciji. Nakon toga je kartica bez problema aktivirana podizanjem gotovine, i to na tuđem bankomatu, u nedostatku matičnog. E, sad, taj klijent je na paketu Bank MAX, pa je mogao bez problema da je aktivira i tako, ali nezgodno bi bilo da je na nižem paketu. Inače, i u pamfletu koji stiže uz debitne kartice pominje se isključivo bankomat za aktivaciju, dok se POS terminali pominju samo u onom koji stiže uz kreditne, tako da je izvesno da je iz nekog razloga namerno tako, ali čisto pitam za iskustva radi potvrde, ako je možda neko uspeo ili je isto bezuspešno pokušao.

Danas bacim pogled na racun u aplikaciji i vidim 8 priliva sa oznakom Leto uz Yettel bank, i to 5 u petak i 3 uplate danas.
Verovatno su slučajno duplirali zbog tvojih žalbi. Svakako je loša organizacija, ali makar može da se izbori za povrat koji ti sleduje, pod uslovom da su transakcije okej.

Ali recimo da sam danas uplatio neki novac na štednju, trebalo bi da mi obračunaju kamatu za jedan dan, zar ne?
Ne, kamatu faktički (i provereno) obračunavaju jedan dan unazad, tj. od poslednjeg dana prethodnog meseca do (pret)poslednjeg u mesecu za koji se obračunava kamata.

Verovatno su slučajno duplirali zbog tvojih žalbi. Svakako je loša organizacija, ali makar može da se izbori za povrat koji ti sleduje, pod uslovom da su transakcije okej.
NIsu duplirali, sve su razliciti iznosi, i poslali mi mail da su uplatili u ponedeljak, a onih 5kom od petka ne pominju..
Svakako sam im odgovorio da provere ako se oni brukaju za par stotina dinara ja sigurno necu

I još jedno pitanje, da li je stvarno neophodno aktivirati debitne kartice na bankomatu? Opet, neko drugi koga znam je pokušao da aktivira Dinu na POS terminalu, ali nije uspeo. Doduše, greška je bila čudna, da je PIN pogrešan, ........ali čisto pitam za iskustva radi potvrde, ako je možda neko uspeo ili je isto bezuspešno pokušao.
Mislim da su mi u nekoj banci (ne sećam se kojoj😕) rekli da aktivacija na POS terminalu mora da bude sa ubacivanjem kartice bez obzira što je beskontaktna, pa ako toga nije bilo možda je to razlog.

Od kovida je uvedeno da kartice moraju i fizički da se aktiviraju zbog mogućnosti zloupotrebe pa se beskontaktno plaćanje i internet kanal zatvaraju. U početku su neke banke razdvajale ATM i POS kanal, a kasnije je postalo unificirano da aktivacija prođe samo i na terminalu. Ipak, promena PIN-a na bankomatu je gotovo najsigurnije rešenje problema. Mom ocu su stigle neispravne MasterCard Debit i World kartice. Kod Dine je bankomat prvi put izbacio grešku, ali drugog puta je kartica uspela da uspostavi vezu sa bankom i isplata je uspešno izvršena. Na Masteru nije bilo pomoći, više puta pokušavano preko bankomata i terminala, svaki put isto, kartica ne može da se poveže na mrežu izdavaoca, prijavljena kao da nije ni stigla i onda su nakon toga poslali u Yettel radnju obe ispravne.

Mislim da su mi u nekoj banci (ne sećam se kojoj😕) rekli da aktivacija na POS terminalu mora da bude sa ubacivanjem kartice bez obzira što je beskontaktna, pa ako toga nije bilo možda je to razlog.
Naravno, suština je da prvi put mora da se verifikuje preko čipa. Neki terminali na to i upozore (slično i neki bankomati), napišu da je kartica "pogrešna" ili da treba da se ubaci. Kartica je, dakle, ubacivana u POS terminale, oni su tražili PIN, tačan PIN je unošen, ali su transakcije odbijane zbog navodnog pogrešnog PIN-a. Malo nakon toga je na bankomatu (tuđem) prošla aktivacija podizanjem gotovine.

a kasnije je postalo unificirano da aktivacija prođe samo i na terminalu
Pa da, i ja sam računao da to važi za sve, ali izgleda da ne važi za Yettelove debitne kartice. Ali baš je čudno i ne vidim razlog tome, pa zato i pitam za iskustva, da li je još neko probao.

Ipak, promena PIN-a na bankomatu je gotovo najsigurnije rešenje problema.
Tačno, na to sam zaboravio. Nisam odavno koristio fizičku karticu na bankomatu, pa sam smetnuo sa uma da čak i tuđi nude promenu PIN-a, koja bi ovde bila besplatna.

Pa da, i ja sam računao da to važi za sve, ali izgleda da ne važi za Yettelove debitne kartice. Ali baš je čudno i ne vidim razlog tome, pa zato i pitam za iskustva, da li je još neko probao.
Ja sam sve Yettel kartice akitivirao na POS terminalu.

Hvala na potvrdi! Računam onda da je ovo iskustvo koje pominjem posledica nekog baga. Svakako, čudno je što se na pamfletu koji dolazi uz debitne kartice pominje samo bankomat.

Nazad
Vrh Dno