Kako AnyDesk utiče na bezbednost telefona?
- Potpuni uvid u ekran: Kada nekome odobrite pristup, ta osoba vidi sve što i vi – uključujući SMS poruke, lozinke, privatne prepiske i kodove za dvofaktorsku autentifikaciju (2FA). [1, 2]
- Kontrola nad uređajem: U zavisnosti od podešavanja i operativnog sistema (naročito na Androidu), udaljeni korisnik može da klikće po ekranu, otvara aplikacije i menja podešavanja umesto vas. [1, 2]
- Zloupotreba mobilnog bankarstva: Prevaranti najčešće koriste AnyDesk da bi ušli u vaše e-banking aplikacije, promenili limite ili prebacili novac na druge račune dok vi to posmatrate. [1, 2]
- Lažni osećaj sigurnosti: Aplikacija je popularna među prevarantima jer radi brzo, ne zahteva pravljenje naloga sa vaše strane i lako vas mogu nagovoriti da je instalirate. [1]
Ključna reč je odobriti. Ako neko nekome stvarno odobri pristup svom telefonu tako lako, ni ne treba da ima mobilno bankarstvo.Meni je pak čudno da se toliko odupiremo povećanoj sigurnosti u aplikaciji koja raspolaže našim novcem.
Gemini kaže:
Ako je ovo istina (da ne proveravam, jer ne koristim).. onda mi izgleda legitimno ne dozvoliti postojenje obe istovremeno (i svih ostalih sličnih aplikacija).
Mada, ok. Razumem i da se telefon koristi i za više od uobičajenog.
Onda bi npr AnyDesk trebao da poradi na tome da bude kompatibilan sa bankarskim aplikacijama. Ne obrnuto. Jer opet - naš novac je u pitanju. To je valjda najvažnije, zar ne?
Nije problem u povećanoj sigurnosti, da ona nije urađeno amaterski i da ne forsira izmene u svakodnevnom korišćenju uređaja, bez ikakvog feedbacka korisnika, pod izgovorom neke sigurnosti.Meni je pak čudno da se toliko odupiremo povećanoj sigurnosti u aplikaciji koja raspolaže našim novcem.
Jasno. I slažem se.Ključna reč je odobriti. Ako neko nekome stvarno odobri pristup svom telefonu tako lako, ni ne treba da ima mobilno bankarstvo.
Nije mi jasno ovo oko Accessibility. Stalno se spominju neke aplikacije tamo. Ja ne vidim ni jednu kod mene u podešavanjima. Koje su to aplikacije?Banalan primer je accessibility koji se spominje ovde. Ako zaista zahtevaju da se isključe sve aplikacije tu, to znači da mora da se izbaci i password manager koji je osnova sigurnosti i ima prilično benefita kada se koristi.
Jasno. I slažem se.
Jedino, danas je trend da drugi misli na nas.
Verujem da se možemo složiti da nam digitalna pismenost nije na visokom nivou.
Nije mi jasno ovo oko Accessibility. Stalno se spominju neke aplikacije tamo. Ja ne vidim ni jednu kod mene u podešavanjima. Koje su to aplikacije?
A Password Manager.. ne može mu se pristupiti bez authorization.
Tip: jedine šifre koje pamtim i nigde nisu snimljene, jesu moj Google Account i MBŠ mBank.
Na primer kod mene na telefonu nije tako, kada udjem u Accessibility pa u Installed Applications, imam samo 5 instaliranih aplikacija i svih 5 su fabricke, ni jedna nije koju sam ja instalirao.Da razjasnim još malo ovo u vezi Accessibility. Na znam zašto su smestili te servise baš tu. Samo zbunjuju ljude.. Dakle do pomenutih aplikacija se dolazi takoo što se uđe u podešavanja telefona, otovori se stavka Pristupačnost. Kad se otvore podešavanja za pristupačnost, na listi se nalazi dosta toga, ali nas zanima stavka "Instalirane aplikacije" ili "Installed Applications". Dodirnete to i otovori vam se lista instaliranih sistemskih servise kao i servisa aplikacija koje ste vi instalirali. Ako ste dobili upozorenje o problemu sa servisom unutar Accessiblitiy podešavanja, na listi se mora nalaziti stavka neke aplikacije koju ste sami instalirali. Primer: Ja sam instalirao SDMaid SE. Našao sam na listi tu aplikaciju, dodirnuo i otvorilo mi se podešavanje za taj servis. Odmah gore pri vrhu vam je prekidač za isključivanje. Završen posao. Tako uradite sa svim aplikacijama koje ste sami instalirali. Sistemske servise ne dirajte. Oni nisu smetnja. poz

Ne nisam. Međutim kada je prošlo dva dana onda je aplikacija ponovo počela da radi i platforma na sajtu.. Znači njihova greška 💀Ne znam. Videh i ranije da pojedinci spominju odlazak u ekspozituru.
Ja do sada nikada nisam išao, a menjao sam i hard resetovao uređaje više puta. I aplikacija je uvek radila bez problema.
Isto i sajt.
Ok, nisi grešio PIN. A jesi li menjao siguronosne parametre tom Shizuku aplikacijom?
Jedino sto nema ips scan. Inace ovo sto pricate za gasenje problematicnih app u Accessibility, jel postoji neka fora za iPhone? Mrzi me da brisem rustdesk da bi usao u bps, lakse da disable/enable ako je moguce.Ako je stvarno problem (ko što i meni recimo jeste) da koristite aplikaciju sa svim mogućim ograničenjima, logujte se na webu uz sms otp i gotova stvar.
Sad prikazuje na nalogu zaključan broj? Šta raditi... Kakvi imbec...i
Krajnje vreme da pročitaš OrvelaMeni je pak čudno da se toliko odupiremo povećanoj sigurnosti u aplikaciji koja raspolaže našim novcem.
Gemini kaže:
Ako je ovo istina (da ne proveravam, jer ne koristim).. onda mi izgleda legitimno ne dozvoliti postojenje obe istovremeno (i svih ostalih sličnih aplikacija).
Mada, ok. Razumem i da se telefon koristi i za više od uobičajenog.
Onda bi npr AnyDesk trebao da poradi na tome da bude kompatibilan sa bankarskim aplikacijama. Ne obrnuto. Jer opet - naš novac je u pitanju. To je valjda najvažnije, zar ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari