Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko se sećam, koristiš D3, pa bi možda ponovno skeniranje pomoglo. Ti kanali su već uveliko redovan deo svih aktuelnih paketa, a na starim su samo neko vreme bili, promotivno.
D3 mini, ali ni na EON app na eon boxu ne daje arenu premium 4/5, paket je: DIGITALNI EON LIGHT TV
Odradio sam fabricko podesavanje, ali nazalost ista situacija

Zvali malo pre zbog najavljenog raskida. Trio mini ukinut tako da za njega ne moze nikakav nov ugovor da se potpisuje. Dogovorili da ostane od opreme sve kako je trenutno i da krene net tv basic + ,9m free posle puna cena. To mu dodje oko 3000 mesecno. Po meni ok cena. 600 din jeftinije od trio mini nakon isteka ugovorne obaveze.
Rekoh ti ja da može samo na nove pakete da se pređe. Mislim da si izvukao dobru ponudu. Osim bržeg interneta i više kanala ima i neograničene minute za fiksni.

DIGITALNI EON LIGHT TV
Stari paket, zato nema. Pravo pitanje je zapravo zašto si ih imao do pre neki dan ili kad već. Kako rekoh, na starim su samo promotivno bili dostupni, nakratko, i to odavno.

neograničene minute za fiksni
Uz sledeću napomenu: Neograničeni minuti ka svim fiksnim mrežama u Srbiji podrazumevaju do 1.500 minuta mesečno, koji su uključeni u pretplatu. To je 25 sati razgovora i tačno znam neke (stariji) koji bi to mogli da prebace, tako da potencijalno treba paziti. A tako je u SBB-u oduvek, ne znam da li ih je neko prijavljivao zbog lažne reklame.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje u vezi broja uredjaja na eon aplikaciji. Meni je istekao ugovor jos pre nekoliko meseci i imam opciju da dodam 5 uredjaja i na najmanje 2 da gledam istovremeno (mozda i vise, nikad mi nikakvu gresku ne javlja). I na to plus imam jos box i smart tv aplikaciju koja nije ukljucena u tih 5 uredjaja. Sad na ovim novim paketima vidim pise najvise 3 uredjaja a na jednom istovremeno. Jel to stvarno tako, ne bih onda potpisivao novi ugovor i trazio neke pogodnosti ako je tako, nek ide ovako bez ugovora dokle moze.

Tako je, ali jednostavno rešenje je da obrneš logiku: ne zadržavaj se na starom skupljem paketu samo zbog toga nego u okviru pregovora traži da ti ostane 3/5 (možeš tri da gledaš istovremeno, ne samo dva) umesto 1/3. To rutinski daju uz mesece po dinar i ostalo, mislim da se dosad nije desilo da su nekoga odbili kada im je to tražio.

Aha, hvala. A sta mislis pod pregovori 🙂 ? Da podnesem zahtev za raskid pa cekam da me pozovu za pregovore ili direktno u poslovnici to da trazim?
Podneo juce zahtev za raskid u poslovnici i rekao da mi konkurencija nudi osetno bolje uslove. Onda oni rekli da mogu da mi ponude 6m po dinar, ja rekao neka hvala 🙂. Danas zvali i uz malo pregovora ponudili 10m po dinar. Takodje da ostane 3/5 uredjaja, plus smart tv aplikacija i dva boxa na basic+ paketu (to sam ja trazio, standardno ide jedan).

Izgleda da imaju baš rapidan pad broja korisnika, čim nude toliko.
Kako god, lepo si ispregovarao, svaka čast.

Može li sa kablovske SBB da se pređe na Yettel optiku bez penala. Zvao Yettel - da ne poveruje te, kaže javiće mi - to bilo juče, danas niko nije zvao

Ne razumem, ni SBB ni Yettel već neko treći? Štooo? Sa SBB sam zadovoljan, ali hteo sam da pređem na optiku...
Kad bolje razmislim - u pravu si!

Ja sam trazio isto, ali mi je receno da je to jos uvek nemoguce. Mada to je bilo pre mislim 3 meseca kad sam obnovio ugovor. Objasenjenje je bilo da su SBB i Yettel jos uvek dve potpuno odvojene firme.

Okrenuće ploču kad im pobegne kritičan broj korisnika...za sada se još uvek klade da neće, ali mislim da greše u proceni.

Daće bolju ponudu samo kad se najavi prestanak koriscenja (raskid) usluga kod njih (30 dana unapred pred istek ili narednih 30 dana ako je istekla UO), prvo punude 6m po 1 din, onda se malo premisljas, kazes da ti to nije dobra ponuda, da ti to ne odogovara, da je to malo i onda brzo (u tom razgovoru za 10-20sec) dobijes ponudu na 9m po 1din, sto mislim i da je maximum trenutno...

Jedno "glupo pitanje" kad nisam pazio sta se pise...
Svima je povecana u junu cena paketa za 300din, cak i korisnicima koji su u maju produzili UO na 24m?
Da li vraćaju na cenu i koriguju racun na iznos iz dogovorenog ugovora za produzenje UO ili se menja svima bez izuzetka?
Мени неће да дају 9м по дин. То је фора само ако раскидаш уговор. Која је цена за ТВ и интернет најнижи пакет после 9 месеци ?
Што се цене тиче дужни су да те обавесте на време јер имаш право раскида

pise na sajtu "...Nakon isteka perioda trajanja ugovorne obaveze, pretplatnik nastavlja da plaća punu komercijalnu cenu mesečnog zakupa STB uređaja prema važećem cenovnika Yettela.."
i pise da je mesecna renta za dodatni uredjaj 350din.

Sta je tacno dodatni uredjaj, sve osim jednog settopbox-a?

pise na sajtu "...Nakon isteka perioda trajanja ugovorne obaveze, pretplatnik nastavlja da plaća punu komercijalnu cenu mesečnog zakupa STB uređaja prema važećem cenovnika Yettela.."
i pise da je mesecna renta za dodatni uredjaj 350din.

Sta je tacno dodatni uredjaj, sve osim jednog settopbox-a?
Ja bih razumeo to plaćanje ali pod uslovom nakon 24 meaca da uređaj bude naš, a ne da moramo da ih vraćamo.Za te bačene pare može se kupiti bolji uređaj od njihovog plus sertifikovan.

A ne razumete da "izmisljaju" nacine da uzmu pare bilo gde i bilo kako, da povecaju prihod, da uvecaju profit, da ce uskoro naplacivati i raskid pruzanja usluge nakon isteka ugovorne obaveze (stavice i to u ugovor koji se potpisuje), svi ali baš svi gledaju sve kroz pare.
Sto bi oni dali uređaj kad im on sluzi da ti ga rentiraju do sudnjeg dana ako treba...
I pored svega toga, cak i kad nam daju 9 meseci po 1 dinar zarada im je za preostalih 15 meseci pogolema.
Stavite na papir, izracunajte koliko je 5.798 x 15 pa kad shvatite da je to 86,970 dinara (oko 740€) za EON Premium Plus za 2 godine usluge zamislite se.
Pa kad dodate jos 350, 700 dinara mesecno za najam drugog, treceg uređaja... pa to pomnozite sa barem polovinom korisnika operatera, onda skontate koja je to lova nizašta...

Može li sa kablovske SBB da se pređe na Yettel optiku bez penala. Zvao Yettel - da ne poveruje te, kaže javiće mi - to bilo juče, danas niko nije zvao
ispravite me ako grešim ali ja bih otišao u sbb i raskinuo ugovor, zatim otišao u jetel i uzeo kod njih to što mi treba, ako je dostupna optiku tu naravno

Ugovor ne mozes odma raskinuti, cak i ako je istekla UO.
Prvo se najavi (prijavi) raskid, a onda 1 dan ili recimo do 8 dana od isteka roka od mesec dana (ili 30 dana) nakon najave se vrati oprema.
Oni (sbb) bi trebao dan nakon 30 najavljenih dana za raskid, sami da iskljuce uslugu, a vi da vratite opermu u tih nedelju dana da ne bi zaracunali jos jedan mesec iako uslugu ne pruzaju...
Svakako ocekujte da vas za 1-2 dana zovu nakon najave raskida saradnje i pokusaju dogovoriti uslove za novi ugovor sa njima...

Meni se čini da su oni naplatu rente za boxeve uveli da bi dodatno motivisali korisnike kojima je istekla UO i imaju stare pakete da pređu na nove gde će im dati boxeve bez naplate rente.

A ne razumete da "izmisljaju" nacine da uzmu pare bilo gde i bilo kako, da povecaju prihod, da uvecaju profit, da ce uskoro naplacivati i raskid pruzanja usluge nakon isteka ugovorne obaveze (stavice i to u ugovor koji se potpisuje), svi ali baš svi gledaju sve kroz pare.
Sto bi oni dali uređaj kad im on sluzi da ti ga rentiraju do sudnjeg dana ako treba...
I pored svega toga, cak i kad nam daju 9 meseci po 1 dinar zarada im je za preostalih 15 meseci pogolema.
Stavite na papir, izracunajte koliko je 5.798 x 15 pa kad shvatite da je to 86,970 dinara (oko 740€) za EON Premium Plus za 2 godine usluge zamislite se.
Pa kad dodate jos 350, 700 dinara mesecno za najam drugog, treceg uređaja... pa to pomnozite sa barem polovinom korisnika operatera, onda skontate koja je to lova nizašta...
Pa jeste, ni za šta, EON i ostale platforme rade na vazduh.

Ne razumem, ni SBB ni Yettel već neko treći? Štooo? Sa SBB sam zadovoljan, ali hteo sam da pređem na optiku...
Kad bolje razmislim - u pravu si!
Odluka je na Vama da li ćete ostati kod trenutnog operatora ili ćete menjati, ja sam napisao da menjate, zbog načina ophođenja prema Vama nakon ŠTO STE IH ZAMOLILI za neku informaciju, da li je ta opcija/usluga dostupna, jer nažalost odgovor Vam nikada neće poslati ( daj Bože da grešim ), nego se Vi sami morate potruditi, da li to što želite može ili ne može,...

U BG i NS će u narednom periodu da prebacuju korisnike sa koaksijalnog na optički kabl. Dok je ugovor u toku, ne možeš bez penala na raskidaš sa SBB, eventualno kada istekne pa da pređeš sa SBB na Yettel. Na tvom mestu bih sačekao dalji razvoj situacije.

U BG i NS će u narednom periodu da prebacuju korisnike sa koaksijalnog na optički kabl.
šta ovo može da znači?
1) proširuju SBB-ovu optičku mrežu
2) prelaze na tuđu (Telekomovu) infrastrukturu

pod 2) nam ne odgovara, verujem ni Yettel-u na duže staze
pod 1) mogu da urade, uz ulaganje, jer je dobar deo kablovske infrastrukture već povezan na optiku, tj. optika ide do čvorišta a odatle koaksijalac

Videćemo u narednom periodu, možda budu kombinovali obe varijante. Pisao sam pre nekoliko dana da sam ih zvao da se raspitam oko ove teme.

Moze se naraviti novi ugovor za nerednih 24m (barem mislim da moze) i da se prebaci na optiu, zajedno sa mobilnim broje (yettel + sbb) za korisnike koji imaju jos dosta meseci pre isteka uo ali mislim da onda nema benefita, moooooozda 1-2m da se dobiju po 1din ili 50% umanjenje.

Ponekad ispratim one njihove kupovine uređaja na 24 meseca. Ponekad imaju i OK cene za poneki TV. Znam da se potpisuje novih 24 meseca obaveze.

E sad, recimo, imam produženu UO sa 9 meseci benefita, posle 15 puna cena....

Da li može da se potpiše u recimo 11. mesecu od produžetka kupovina uređaja, i da li u tom slučaju imam obavezu još 24 meseca, ili 24 za uređaj, plus 13 iz "stare" obaveze?

Da li je neko to radio?

Nova uo je novi dogovor i ne povlaci benefite iz starog ugovora.
Mada ako si imao 2-3 uredjaja besplatno za tv i slotove za online app i sl. mozes traziti da ti to ostanei siguran sam da ces dobiti.
Ono sto neces dobiti su meseci po dinar ako si u 11. mesecu uo.
Moci ces imati novu uo na 24m po punoj ceni, ne verujem da ce dati mesece po dinar, cudo bi bilo 1-2m da daju.
Pitaj, pokusaj, pa nam javi. 🙂

Da, naravno da ne očekujem opet benefite/popuste plus uređaj, nego kao mala "zloupotreba" ako "opraštaju" ostatak obaveze i imao bih još 24, a benefit bi bio kupovina uređaja na rate. (Vrv neki TV sa OK cenom, da ne odskače mnogo od realne.)

Ponekad ispratim one njihove kupovine uređaja na 24 meseca. Ponekad imaju i OK cene za poneki TV. Znam da se potpisuje novih 24 meseca obaveze.

E sad, recimo, imam produženu UO sa 9 meseci benefita, posle 15 puna cena....

Da li može da se potpiše u recimo 11. mesecu od produžetka kupovina uređaja, i da li u tom slučaju imam obavezu još 24 meseca, ili 24 za uređaj, plus 13 iz "stare" obaveze?

Da li je neko to radio?
Da bi kupio uređaj na rate preko SBB, potrebno je da 12 meseci plaćaš punu komercijalnu cenu paketa, onda ostvaruje pravo na kupovinu uređaja na rate.

Evo ovde: "Postojećim aktivnim korisnikom se smatra pretplatnik koji je neku od Yettel usluga koristio duže od 12 meseci po punoj komercijalnoj ceni.

Meseci u kojimaje pretplatnik koristio usluge po promotivnim cenama se ne računaju u pomenutih 12 meseci.
Svi postojeći korisnici koji se opredele za prelazak na cenovno viši paket ostvaruju pravo da pored standardne akcije dobiju i dodatnu
pogodnost kupovine uređajana 12 ili 24 mesečne rate.
Svi postojeći korisnici koji obnove ugovornu obavezu na istom paketu ostvaruju pravo da pored standardne akcije dobiju i dodatnu pogodnost
kupovine uređajana 12 ili 24 mesečne rate."

Izvor: https://sbb.rs/wp-content/uploads/2026/08/akcijski-cenovnik-unr-8-2026.pdf

Pre neki dan zovu iz Yettela.... Rekoše, u narednom periodu postavljaće njihovu optiku u mom kraju a to je Niš, deo ispod Lidla na bul. Sv. Pantelejmona i da li sam zainteresovan i da li trenutno imam neku optiku? Ja im rekoh pa tu vam je već SBB optika jer ja imam SBB... Ahaaa, pa vi ste onda već naš korisnik... Doviđenja....
Inače, pre nego što su mi dali Biznis premium 12mes dinar za obnovljen ugovor od 2god pitao sam agenta da li mogu da sada pređem na fizičko lice i da dobijem neki benefit odgovor je bio može da se pređe ali strogo im je zabranjeno da nude bilo kakav benefit...
Btw, cena za onaj gigabit paket za biznis pakete koji nisu premium je 1999din a za fizička je 1000 din.

Nazad
Vrh Dno