Koliko spoljnih zidova, da li se susedne prostorije greju, šta je ispod tih soba, itd? Od ponuđenih 12kmcc zbog cene, a snaga je ista kao kod KETAPotrebna klima za hlađenje/grejanje dve sobe, ukupno oko 30kvm. Dobra PVC stolarija, ali bez izolacije, osim vune po ploči gore. Cenovno oko 50k bez ugradnje. Ponuda za fujitsu:
12keta-b - 59850din
12kmcc - 50250din
09keta - 46800din
ili ići na opciju neke Midee?
Nikada nisam video kako Samsung Windfree radi. Imam Midea Breezless i meni je dobro (nije gimick). Ako postoji nešto još bolje onda super. Uzmi to bolje ako imaš para za to.Evo vec 2 sata citam temu, a i druge i nista nisam pametniji, pa moram pitati.
prvo da postavim trenutnu situaciju. U dnevnoj sobi od nekih 35kvm imam VIVAX ACP-12CH35AEIR+ R32 (valjda sam u ovo gluvo doba noci pogodio naziv), uglavnom 12-ka, greje do -25C, ima grejac u tacni itd... sve sto vole mladi i OK to radi, nije bucno, hladi, greje zimi itd. naravno kad dodje -1/0 C i magle (vlaga 100%) ide to u brzi defrost an svakih sat vremena. Elem, nije ona tema. Tema je druga klima, isto vivax, ali obicna, ugradjena 2011 godine u jednoj sobi... e ta je polako dosla do svog kraja, pocela je malkice da smrducka ali ne na budj vec na "elektroniku", elem, odradila je svoje, nije nikad bila za grejanje vec samo za hladjenje, eventualno je malo bila od koristi u prelaznom periodu od +5C. Sad bi tu staru 12-ku da zamenim novom inverter klimom, ali sam gledao da nekako ne duva po meni, ali je polozaj takav da kad sam na krevetu da mora, makar po nogama. Imam onaj dodatni usmerivac/krilo i to odradjuje posao, ali mi je to nekako cirkus i ruzno. Onda sam razmisljao i gledao i koliko vidim ima 2 klime koje imaju resenje da kad ohlade prostoriju da ne polivaju hladan vazduh po meni. Prve su one Samsung WINDFREE, a druge su Midea BREEZLESS. Samsung sam prvi put video kako radi pre 6-7 godina i ostao odusevljen, ali racunam, napreduju i drugi i prave klime i drugi i eto midea klime su nekako popularne u narodu, ali citam nesto i kazu ljudi taj BREEZLESS sistem je cisti GIMICK i ni blizu onoga sto se reklamira (u prevodu ni blizu Samsunga), pa me sad zanima misljenje nekog iskusnijeg clana sta je tu tacno u pitanju, da li je Samsungov sistem toliko bolji? Takodje ako ima neko resenje koje ja ne vidim ili ga nisam svestan uvek je dobrodoslo. Ta soba gde treba da radi ta zamenska klima je 16kvm. Svaki savet je dobrodosao.

Da sam video ovu rečenicu pre nego što sam kupio... 🙂U "brizles" modu hladan vazduh pada odmah ispod klime, jer duva kroz sitne rupice
Jedino da je ne stavljaš u breezeless mod. Da duva preko sobe. Kao normalna klima.Da sam video ovu rečenicu pre nego što sam kupio... 🙂
Klima mi je iznad kreveta iznad glave. Kako najbolje podesiti da hladi kad se legne u krevet a da ne ide u glavu? Krilca skroz na gore, fan na 1-10%, temperatura 27-28?
Bio sam prošlo leto u hotelu sa parapetnom klimom u sobi. Verovatno multi split. Radi dosta dobro. Ako je pozicioniranje problem, to bi ti rešilo hlađenje. Jest bolje kad klima vuče vruč vazduh od plafona, ali opet ne treba ni da duva baš u glavuJedino da je ne stavljaš u breezeless mod. Da duva preko sobe. Kao normalna klima.
Ja imam drugi problem. Treba da sredim jednu malu sobu od 10-11m2 u potkovlju pa nemam baš mesta gde da pozicioniram klimu. A tu mi je klima najpotrebnija pošto ima krovni prozor i nema puno ni plafona za cevi za plafonsko hlađenje i najtoplija je soba u kući. Zbog kosina ne mogu baš unutrašnju jedinicu da gde hoću. I na pamet mi je pala parapetna klima. Puno problema bi mi rešilo oko pozicije i instalacije, samo što ne znam nikog ko to ima a još manje kako se ponaša kada hladi. Ima neko savet?
Kao normalnu klimu, da duva paralelno s plafonom. A fan slobodno na AUTO, ili eksperimentiši, razbe klime se razlikuju u brzini izduvaDa sam video ovu rečenicu pre nego što sam kupio... 🙂
Klima mi je iznad kreveta iznad glave. Kako najbolje podesiti da hladi kad se legne u krevet a da ne ide u glavu? Krilca skroz na gore, fan na 1-10%, temperatura 27-28?
Breaze away uključiš, i još smjer vjetra uključiš dal lijevo ili desno zavisi kako ti je potrebno. Ventilator na 50% ili niže ja sam kod sebe stavio na 40% i meni je tako okejKako najbolje podesiti da hladi kad se legne u krevet a da ne ide u glavu?
Mislis na cevi? 🙂Treba da montiram ovih dana Gree amber premium, i čitam u temi bas o toj klimi da crevo treba da bude što duže i da se ne preporučuje kratko, tipa 1m.
Ja nemam na moju devetku gume i nema da prdne vec 9 godine! Vakumiranje obavezno 10-15min!Šta još da napomenem, anti vibra gumice, vakimiranje creva..
Treba da montiram ovih dana Gree amber premium, i čitam u temi bas o toj klimi da crevo treba da bude što duže i da se ne preporučuje kratko, tipa 1m. Ja treba da skinem klimu i stavim ovu novu, a spoljna i unutrašnja su baš blizu, ima možda metar ipo creva. Zašto je to problem ? Šta još da napomenem, anti vibra gumice, vakimiranje creva.. Kapiram da mora neki besan majstor da sve odradi kako treba. Ovo mi je peta klima koju montiram na kući, nikad nisam ni obraćao pažnju na te detalje..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari