Nije mi ovo baš najjasnije.
U procesu podnošenja zahteva za prelazak u drugu mrežu mora da se potpiše papir, tada se dobija i SIM kartica. Ako se podnosi zahtev za postpaid paket kod nekog provajdera, unapred se odlučuje i o paketu i uslovima i potpisuje predugovor, i nema nikakve misterije. Zahtev za prelazak na prepaid je jednostavniji jer tu uglavnom paket može da se bira i nakon što se broj prenese, ali čak i tu mora da ostane pisani trag i da se dobije nova SIM kartica. Drugim rečima, ako nema ništa napismeno, nije ni podnet zahtev, a onda naravno da niko neće zvati, ni Jetel da zadrži starog korisnika, ni A1?
Ako se samo „iskaže interesovanje” da se pređe kod njih, neće oni nikog juriti, pogotovo ko se već jednom čuo sa agentom i odbio njegovu ponudu. Malo ko će zvati dva, tri, četiri puta, pogotovo ako je data maksimalna ponuda koju agenti smeju da daju u tom trenutku? A pošto nije ništa potpisano, taj zahtev i nije pravi zahtev, nego samo neka štrikla u njihovom sistemu da postoji potencijalni klijent, ponuđeno to i to, odbio. Očekivanje da operateri zovu u roku od dan-dva postoji samo u slučaju kada je formalno podnet zahtev za prelazak iz jedne mreže u drugu, i tada pritisnut zakonskim rokom za izvršenje procesa prenosa stari operater mora brzo da zove klijenta kako bi pokušao da ga zadrži.
Postoji tema gde ljudi traže agente za prelazak sa jedne mreže na drugu, možda ima šanse da se tako dođe do drugog agenta koji će dati bolju ponudu. Međutim, ja koliko znam nijedan operater ne daje i dobre pogodnosti za pretplatu i telefon. Skoro uvek je to ili-ili, i tako je maltene od kako su izmislili te popuste na pretplatu.