Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Evo dva sveža citata, iz avgusta i jula:
Zvao 0601238 i tražio da se predje sa mega plana na postpaid.

Nude sledeće:

Paketi do Neo 50 nude 4 meseca 1 din. i 20 meseci 50%

Paketi posle Neo 50 (skuplji paketi) samo 50% na celu UO.
agenti na 1238 daju max 3 eventualno četiri meseca ako je jos uvek aktivan mesecni plan

Mikijevo iskustvo je čak iz januara, tako da izgleda da ovo odavno postoji:
U januaru je važilo BEZ podnošenja zahteva za prelazak u mts 3 meseca po 1 din + 21 po 50% za neo 30, neo 5 i neo surf. Pre toga na 3 broja smo imali 12 meseci po 1 din mega plan +još 3 gratis. Zvali smo 0601238.

Usput da dodatno prokomentarišem svoj citat:
Tako da sad tu bolje ispada zvati nego blefirati sa prenosom.
Bolje je utoliko što je sigurnije, jer SMS sa ponudom možda ne stigne. Ali ako stigne, on je bolji, jer je šest meseci po dinar u njemu umesto tri-četiri.

Hoću iz Yetel da prebacim broj u A1.

Znači, da se ne bih mnogo zezao sa agentima, ide zahtev za A1 prepaid, i posle par meseci dolazi ponuda 50% na postpaid?

Kad je na kraju prošle godine ćale hteo da prenese dva broja iz Y u A1 bio je petak. Do kraja dana niko nije zvao. Rečeno je biće pusteno preko vikenda ili u ponedeljak ujutru. Ponedeljak isto nista. Onda je u utorak zvao Y agent i tako ostadoše brojevi. Sve je od radnice kao bilo spremno, potpis, neki mejlovi, ali eto nije odradjeno od strane A1 do kraja.

Kad je na kraju prošle godine ćale hteo da prenese dva broja iz Y u A1 bio je petak. Do kraja dana niko nije zvao. Rečeno je biće pusteno preko vikenda ili u ponedeljak ujutru. Ponedeljak isto nista. Onda je u utorak zvao Y agent i tako ostadoše brojevi. Sve je od radnice kao bilo spremno, potpis, neki mejlovi, ali eto nije odradjeno od strane A1 do kraja.
Da ste potvrdili agentu u pozivu da prelazite u A1 prešli biste ovako vam je verovatno dao dobru ponudu da vas zadrži. Nije tu A1 ništa kriv.

Meni istice ugovor u A1 17.09.
Presao bih kod drugog operatera. Sta da radim i kako? Da li cekati taj datum i otici kod dr. operatera ili moram u A1 da raskinem ugovor?
Hvala unapred.

odes kod drugog operatera, zahtev za prenos podrazumeva zahtev za raskid preplatnickog odnosa.

Kod operatera kod koga hoćeš da pređeš, dan nakon isteka ugovorne obaveze.

Da ste potvrdili agentu u pozivu da prelazite u A1 prešli biste ovako vam je verovatno dao dobru ponudu da vas zadrži. Nije tu A1 ništa kriv.
Agent iz A1 me nije zvao. Rečeno je da će tokom noći biti prebačen broj, stići neki sms, mejl nesto tako. A1 je trebao da zove pre Y. Nisu se baš profesionalno poneli. Maltene su propustili novog korisnika. Baš amaterski i nije profi.

Agent iz A1 me nije zvao. Rečeno je da će tokom noći biti prebačen broj, stići neki sms, mejl nesto tako. A1 je trebao da zove pre Y. Nisu se baš profesionalno poneli. Maltene su propustili novog korisnika. Baš amaterski i nije profi.
Nema šta da te zove a1. Ne zovu nikoga, ti si pomešao nešto. Podneo si zahtev da predješ u A1, zove te služba za zadržavanje iz Yettela da ti ponudi pogodnosti da ostaneš kod njih.

Ljudi podneo sam prijavu za prelazak sa Yettela na A1 strašno niko me još nije kontaktirao. Zvao mkol centar 1234 javila se neka devojčica i rekla je da će proslediti službi za to. Evo već 2 sata opet niko ne zove. A i kada se jave operateri imam osećaj kao da pričam sa automatom, stalno jedno isto vrte. A onda sam tražio da me spoje sa super vizorom ili sa službom za brigu o korisnicima jer želim i telefon. Kao što sam i napisao nema ih. Zato ljudi ko ima dobar signal ide u Yettel, Mts ili Globaltel. Trenutno imate u Mts prelazak sa pri na post peid 50% popusta na pretplatu.

Nema šta da te zove a1. Ne zovu nikoga, ti si pomešao nešto. Podneo si zahtev da predješ u A1, zove te služba za zadržavanje iz Yettela da ti ponudi pogodnosti da ostaneš kod n

Nema šta da te zove a1. Ne zovu nikoga, ti si pomešao nešto. Podneo si zahtev da predješ u A1, zove te služba za zadržavanje iz Yettela da ti ponudi pogodnosti da ostaneš kod njih.
Ja sam prvi put pre 12 dana podneo zahtev da pređem iz Yettela u A1 i zvao me operater iz A1 i nudio samo 40% popusta na paket, ja tražio i telefon a on mi odgovorio da to ne može on da odradi i ja u tom momentu tražim i telefon a on kaže ne može i sad dal sam ja prekinuo ili on ne znam. Posle se malo obavestim i kažu mi da oni stvarno <ne mogu to imaju skripte koje čitaju i daju to što im piše al onda tražite da vas prebace na šefa smene, supervizora ili službu za zadržavanje korisnika. E sada me ili ignorišu i neće da me zovu ili ko zna šta rade al evo danas 3,5 dana. A mislim i da je normalno da te zovu i da provera da li si još uvek zainteresovan za prelazak, ne mogu samo poslati broj i ugovor bez tvoje saglasnosti i najbitnije koji ugovor da ti pošalju ako niste dogovorili.

Nije mi ovo baš najjasnije. U procesu podnošenja zahteva za prelazak u drugu mrežu mora da se potpiše papir, tada se dobija i SIM kartica. Ako se podnosi zahtev za postpaid paket kod nekog provajdera, unapred se odlučuje i o paketu i uslovima i potpisuje predugovor, i nema nikakve misterije. Zahtev za prelazak na prepaid je jednostavniji jer tu uglavnom paket može da se bira i nakon što se broj prenese, ali čak i tu mora da ostane pisani trag i da se dobije nova SIM kartica. Drugim rečima, ako nema ništa napismeno, nije ni podnet zahtev, a onda naravno da niko neće zvati, ni Jetel da zadrži starog korisnika, ni A1?

Ako se samo „iskaže interesovanje” da se pređe kod njih, neće oni nikog juriti, pogotovo ko se već jednom čuo sa agentom i odbio njegovu ponudu. Malo ko će zvati dva, tri, četiri puta, pogotovo ako je data maksimalna ponuda koju agenti smeju da daju u tom trenutku? A pošto nije ništa potpisano, taj zahtev i nije pravi zahtev, nego samo neka štrikla u njihovom sistemu da postoji potencijalni klijent, ponuđeno to i to, odbio. Očekivanje da operateri zovu u roku od dan-dva postoji samo u slučaju kada je formalno podnet zahtev za prelazak iz jedne mreže u drugu, i tada pritisnut zakonskim rokom za izvršenje procesa prenosa stari operater mora brzo da zove klijenta kako bi pokušao da ga zadrži.

Postoji tema gde ljudi traže agente za prelazak sa jedne mreže na drugu, možda ima šanse da se tako dođe do drugog agenta koji će dati bolju ponudu. Međutim, ja koliko znam nijedan operater ne daje i dobre pogodnosti za pretplatu i telefon. Skoro uvek je to ili-ili, i tako je maltene od kako su izmislili te popuste na pretplatu.

Nije mi ovo baš najjasnije. U procesu podnošenja zahteva za prelazak u drugu mrežu mora da se potpiše papir, tada se dobija i SIM kartica. Ako se podnosi zahtev za postpaid paket kod nekog provajdera, unapred se odlučuje i o paketu i uslovima i potpisuje predugovor, i nema nikakve misterije. Zahtev za prelazak na prepaid je jednostavniji jer tu uglavnom paket može da se bira i nakon što se broj prenese, ali čak i tu mora da ostane pisani trag i da se dobije nova SIM kartica. Drugim rečima, ako nema ništa napismeno, nije ni podnet zahtev, a onda naravno da niko neće zvati, ni Jetel da zadrži starog korisnika, ni A1?

Ako se samo „iskaže interesovanje” da se pređe kod njih, neće oni nikog juriti, pogotovo ko se već jednom čuo sa agentom i odbio njegovu ponudu. Malo ko će zvati dva, tri, četiri puta, pogotovo ako je data maksimalna ponuda koju agenti smeju da daju u tom trenutku? A pošto nije ništa potpisano, taj zahtev i nije pravi zahtev, nego samo neka štrikla u njihovom sistemu da postoji potencijalni klijent, ponuđeno to i to, odbio. Očekivanje da operateri zovu u roku od dan-dva postoji samo u slučaju kada je formalno podnet zahtev za prelazak iz jedne mreže u drugu, i tada pritisnut zakonskim rokom za izvršenje procesa prenosa stari operater mora brzo da zove klijenta kako bi pokušao da ga zadrži.

Postoji tema gde ljudi traže agente za prelazak sa jedne mreže na drugu, možda ima šanse da se tako dođe do drugog agenta koji će dati bolju ponudu. Međutim, ja koliko znam nijedan operater ne daje i dobre pogodnosti za pretplatu i telefon. Skoro uvek je to ili-ili, i tako je maltene od kako su izmislili te popuste na pretplatu.
Pazi tako je bilo pre kompjutera, al može i sada odeš u poslovnicu i tražiš prelazak, al sada imaš online, ostaviš podatke broj telefona i oni te pozovu i sve se dogovorite ako obema stranama odgovara. Nema te opcije samo da pokažeš interesovanje ili ako ima onda te ni ne gledaju kao mogućeg korisnika. Ima tačna procedura šta i kako se radi zahtev za prelazak. Prvo otvoriš stranicu A1 pa onda ideš prenesi broj u A! pa onda imaš da biraš virtuelna prodavnica, Ostavi kontakt, i na kraju prodajna mesta.

Pazi tako je bilo pre kompjutera, al može i sada odeš u poslovnicu i tražiš prelazak, al sada imaš online, ostaviš podatke broj telefona i oni te pozovu i sve se dogovorite ako obema stranama odgovara. Nema te opcije samo da pokažeš interesovanje ili ako ima onda te ni ne gledaju kao mogućeg korisnika. Ima tačna procedura šta i kako se radi zahtev za prelazak. Prvo otvoriš stranicu A1 pa onda ideš prenesi broj u A! pa onda imaš da biraš virtuelna prodavnica, Ostavi kontakt, i na kraju prodajna mesta.
Sad je stvat jasna. Ti NISI podneo zahtev za prelazak već si samo na virturlnoj prodavnici iskazao interesovanje za prelazak. Jako velika razlika.
Zahtev se podnosi isključivo lično u poslovnici sa ličnom kartom i potpisom.
Tebe je pozvao agent jer si iskazao interesovanje, odbio si njegovu ponudu i to je to. Da si prihvatio njegovu ponudu onda bi morao lično u poslovnici ili kod njega sa ličnom kartom da podneseš zahtev za prelazak

Sad je stvat jasna. Ti NISI podneo zahtev za prelazak već si samo na virturlnoj prodavnici iskazao interesovanje za prelazak. Jako velika razlika.
Tebe je pozvao agent jer si iskazao interesovanje, odbio si njegovu ponudu i to je to. Da si prihvatio njegovu ponudu onda bi morao lično u poslovnici ili kod njega sa ličnom kartom da podnes
Tebe je pozvao agent jer si iskazao interesovanje, odbio si njegovu ponudu i to je to. Da si prihvatio njegovu ponudu onda bi morao lično u poslovnici ili kod njega sa ličnom kartom da podneseš zahtev za prelazak

Kako mogu da prenesem broj u A1 mrežu?​

Potrebno je da kod nas podneseš zahtev za prenos broja. To možeš da uradiš na jedan od sledećih načina:

• putem A1 virtuelne prodavnice - uz podršku savetnika koji će ti pomoći da podenseš zahtev za prenos, izabereš tarifu i telefon.
  • popunjavanjem kratke kontakt forme na A1 veb-sajtu, nakon čega te savetnik poziva i dogovara dalje korake.
  • online uz kreiranje tvog naloga na A1 veb-sajtu možeš samostalno da završiš sve.
    Imaš elektronski potpis?
    Ukoliko poseduješ elektronski potpis (kvalifikovan elektronski sertifikat) možeš podneti zahtev online uz elektronski potpis. Neophodno je da tokom podnošenja zahteva online, u prvom polju koje vidiš za napomenu - napiši komentar da imaš elektronski potpis.
  • na A1 prodajnom mestu - samo pripremi ličnu kartu i uz pomoć savetnika podnesi zahtev za prenos.
    Na A1 prodajnom mestu, možeš i da zakažeš termin prenosa tvog broja u A1 na tačno određeni dan koji ti odgovara. Zakazivanje prenosa broja moguće je samo na prodajnim mestima.
Ja sam uzeo ovo u sredini ostavite kontakt, ime prezime i broj kojim prelaziš u A1

@yuga
Da uprvao to, savetnik te pozove i ako se dogovorite "dogovara dalje korake".
Dalji koraci bi bili da pomoću lične karte lično ili preko kvalifikovanog elektronskog potpisa podneseš zahtev za prenos.
To je onda tek zahtev za prenos, a sve pre toga je priča, dogovaranje, možda bude možda ne bude, znači NIJE zahtev za prenos.
Ti nisi dovršio proces jer nisi prihvatio ponudu agenta, znači nisi podneo zahtev za prenos

Tek posle prihvatanja ponude agenta inicira se zahtev za prenos broja ka matičnoj mreži.

Ako pređem iz yettel-a u a1 mogu li da očekujem 50% na postpaid paket bez telefona ?!

@smireni
Nije dovoljno samo usmeno prihvatanje ponude. Mora LK i potpis. Inače bih ja mogao za nečiji tuđ broj da pokrenem prenos

Naravno.
Naveo sam na potreban, a ne dovoljan uslov. ;-)
Ako se ne prihvati ponuda, onda neće doći do iniciranja zahteva (potpisa, utvrđivanja identiteta )

@yuga

Skraćeno, kao što su ti kolege već rekle i napisale, ti suštinski nisi potpisao zahtev za prelazak u A1 mrežu i nije ni pokrenuta procedura gde A1 o tome obaveštava Yettel, tako da j logično što te niko nije zvao sa kontra ponudom da te zadrže u mreži.
Ne može bez potpisa uz LK u poslovnici ili uz elektronski potpis 😃

Kako mogu da prenesem broj u A1 mrežu?​

Potrebno je da kod nas podneseš zahtev za prenos broja. To možeš da uradiš na jedan od sledećih načina:

• putem A1 virtuelne prodavnice - uz podršku savetnika koji će ti pomoći da podenseš zahtev za prenos, izabereš tarifu i telefon.
  • popunjavanjem kratke kontakt forme na A1 veb-sajtu, nakon čega te savetnik poziva i dogovara dalje korake.
  • online uz kreiranje tvog naloga na A1 veb-sajtu možeš samostalno da završiš sve.
    Imaš elektronski potpis?
    Ukoliko poseduješ elektronski potpis (kvalifikovan elektronski sertifikat) možeš podneti zahtev online uz elektronski potpis. Neophodno je da tokom podnošenja zahteva online, u prvom polju koje vidiš za napomenu - napiši komentar da imaš elektronski potpis.
  • na A1 prodajnom mestu - samo pripremi ličnu kartu i uz pomoć savetnika podnesi zahtev za prenos.
    Na A1 prodajnom mestu, možeš i da zakažeš termin prenosa tvog broja u A1 na tačno određeni dan koji ti odgovara. Zakazivanje prenosa broja moguće je samo na prodajnim mestima.
Ja sam uzeo ovo u sredini ostavite kontakt, ime prezime i broj kojim prelaziš u A1
Nesto si ti tu lose razumeo. Nece oni tebe da jure, nece te niko juriti.
Zovnes 1238 i dobijes ponudu za prelazak, ako ti odgovara, pricate dalje. Ako ti ne odgovara, kraj price.
A ako si ti mislio da ce oni tebi davati neku posebnu ponudu, samo za tebe, to se nikad nece desiti. I taj ko ti to kaze, laze te.
Ponude variraju od meseca do meseca. Nekad je dobra, nekad losa ponuda. Ali uvek ima neki popust.

Nesto si ti tu lose razumeo. Nece oni tebe da jure, nece te niko juriti.
Zovnes 1238 i dobijes ponudu za prelazak, ako ti odgovara, pricate dalje. Ako ti ne odgovara, kraj price.
A ako si ti mislio da ce oni tebi davati neku posebnu ponudu, samo za tebe, to se nikad nece desiti. I taj ko ti to kaze, laze te.
Ponude variraju od meseca do meseca. Nekad je dobra, nekad losa ponuda. Ali uvek ima neki popust.
davali mi 40% na paket, al ja hteo i telefon

Nazad
Vrh Dno