Šta je novo?

Nvidia GeForce RTX 5000 - Blackwell

Proba, vredi ako se odvrne PL. Zapravo niste ne vredi jer na vazduhu to ne moze da se ohladi potrosnja ode preko 400w konstantno a dobitak u FPS sa 44fps 90pl 320w na 45fps 110pl 400w, temepreturu sam regulusao brzinom ventilator tako da oscilira 65~70c da ne bi uticala na perfomanse.
Sve u svemu u praksi nema mnogo vajde od ovoga jer vec je sve nategnuto na max a rizik da neso pocne da se topi verujem da se znacajno povecava, vreme ce pokazati. Svasta sam probao sa 5080, ispostavilo se da potrosnja preko 320w nista ne donosi, dobitak je zanemraljiv a potrosnja ume da poludu. Podesavanje PL na 90 idealna je mera gde se ne gubi nista, potrosnja ne prelazi 320w a karta je hladna max do 65c i tiha.

držimo se teme

mVolt+

napokon malo pomaka na polju overclocka RTX 5xxx. Highlight je podešavanje msvdd voltaže i kontrola xbar clocka.
Probao sam ponovo sa ovim malo da se poigram i nema rezultata korisnih za svakodnevnu primenu. Probao sam Minimalnu voltazu da priblizim maksimumu da to lici na nesto kako je bilo ranije semo se podigne napon i gpu frekfencija, i to daje rezultat u statistici gpu ode na konstatantinih 3250mhz malo se pojaca potrosnja medjutim fps u igri sa 50 spadne na 40 sto nema neke logike ali je tako.
Osta je za sada da se koristi kao i do sad, malo se podigne klok, PL podesi prema potrebi i mogucnosti da se karta ohladi i to je to.

Osta je za sada da se koristi kao i do sad, malo se podigne klok, PL podesi prema potrebi i mogucnosti da se karta ohladi i to je to.
Ne znam, grafika je na vodenom hladjenju pa nisam išao u tom pravcu. Meni je mVolt+ podigao skor na SteelNomadu za 1000 poena - i dalje undervoltovan i pod 600W limitom. Probao sam i matrix BIOS, ali generalno ako ne želim iznad 600W - nema koristi od njega. Isto tako mi je bio koristan da zaključim razlike izmedju različitih načina undervoltovanja (PL / flat curve / fiksna voltaža / raspon smanjene voltaže)
Obzirom da koristiš PL - da li ti se PL resetuje na 100% nakon sleep/wakeup ?

Inače, treba ispratiti i ovo - HYDRA raises RTX 50 GDDR7 limit to 36 Gbps and Power Limit to 125%

Poslednja izmena:
Obzirom da koristiš PL - da li ti se PL resetuje na 100% nakon sleep/wakeup ?
Ne koristim ovaj program za svaki dan, koristim MSI Afterburner gde imam profil koji iz nekog razloga moram da ucitam nakon restarta i ako se program uredno startuje i sve je podeseno tako da se i profil ucita ali jednostavno nece pa moram precicom da ga startujem.
Mozda ovaj program pomogne nekoj 5060/5070 karti da dobaci dalje nego sto standardno moze, licno meni sve preko 400w za 5000 nema nekog smisla nem ni tih 400w sem mozda 5080 na vodi da se tu pokaze neka razilka u odnosu na ~330w, tu ne mislim na 5090 to svakako ne bi nikad kupio jer dobitak od 20~40% u odnosu na 5080 a sa duplo vecom potrosnjom za tih 20~40% i rizik da se nesto upali kad nisam kraj kompa, neka hvala. Ne znam da li ljudi kapiraj kolikoje 600w vidjao sam male grejalice koje imaju manju potrosnju 🤣 ne treba mi tako nesto u kompu sem mozda ako bi ziveo u Jakutski 🤣

Nazad
Vrh Dno