Šta je novo?

Battlefield 6

Ajd da pitam ovde, neko sigurno zna.

Od nedavno tj ne znam da li od nedavno ili koliko vec, izlazi mi defender sa upozorenjem

VulnerableDriver:WinNT/Winring0

C:\Windows\SystemTemp\TmpAA5C.tmp

To mi se desava samo kod BF2042 i kod BF6.

Sve normalno radi igram itd, ali me nervira to upozorenje.

Jel se neko od vas susretao sa tim?

Mislim da je od Aprila Microslop uveo jovo nanovo novi neki metod za blokadu zastarelih ranjivih drajvera. Peti pokusaj po redu, a i dalje se ore i kopa po kernelu ko kako stigne.
A sto se tice samog Battlefield-a i EA, napravili su smece od anti cheata koji ljudima redovno crash-uje operativni sistem i sta se sve ne dogadja. Eno puni su forumi. Ocigledno da ne moze vibe coding za kernel drajver memory safety. Meni od sezone tri lag i stutter non stop. Ponekad prokine ali vecinom se oseca neki lag. Probao milion stvari ma jok. Neko kaze buffer bloat problem kao. A pre toga radilo ok. Ili je Yettel nesto ozbiljno ustrojio internet, zaista ne znam. Ali ipak mislim da je do smeca od igre. Nisu oni u stanju da naprave igru kako valja. Plus imam dual ccd procesor pa mislim da Javelin ne da AMD drajveru i Windows Game Bar-u da odrade core parking kako valja. Ni sam vise ne znam.

Do igre nije (bar na PS-u) pošto ništa od navedenih problema nemam, a isto sam na Yettel optici, doduše uz statičku IP adresu.

Није ми јасно зашто не могу да променим додатке за ову пушку?

Мислим да сам сад на 23 нивоу за њу и ништа не могу да јој променим а отворио сам брда додатака.PXL_20260816_175956744.webp

Није ми јасно зашто не могу да променим додатке за ову пушку
Jer je nisi otključao (main oružje), imaš pristup samo drugoj verziji puške koju si otključao kroz battle pass. Warfighter verziju puške dobiješ kada leveluješ oružje na lvl10 itd

Имам отворену,ваљда основну верзију,ову са слике и ту ворфајтер.
Видиш да је левел пушке 21.
Не разумем да је нисам откључао?
Обе верзије могу да користим али не могу ни на једној да мењам ништа.

Имам отворену,ваљда основну верзију,ову са слике и ту ворфајтер.
Видиш да је левел пушке 21.
Не разумем да је нисам откључао?
Обе верзије могу да користим али не могу ни на једној да мењам ништа.
Ne, nemaš.

Levo od warfighter-a ti je Factory, tu pušku moraš da otključaš da bi mogao da menjaš attachments na NVO-228E

А како да откључам ту пушку да могу да користим све што сам отворио?

Do igre nije (bar na PS-u) pošto ništa od navedenih problema nemam, a isto sam na Yettel optici, doduše uz statičku IP adresu.
Ja sam probao milion stvari i reinstall sistema (kad sam glup i slusam budale). I brisao drajvere i vracao bios, i shader cache i repair igre i svakojake tweakove. I process lasso ma jok. I dalje se oseca neki micro stutter. Jedno vreme sam u redsec na crash site imao slowmotion efekte.
Jedino da uzmem mesec dana staticku ip adresu da isprobam kako ce raditi.
Koju konfiguraciju imas?

А како да откључам ту пушку да могу да користим све што сам отворио?
Izabereš Factory NVO i stisneš trougao, odvešće te na challenge sekciju za to oružje gde će ti pisati šta moraš da odradiš kako bi otključao pušku.

Ja sam probao milion stvari i reinstall sistema (kad sam glup i slusam budale). I brisao drajvere i vracao bios, i shader cache i repair igre i svakojake tweakove. I process lasso ma jok. I dalje se oseca neki micro stutter. Jedno vreme sam u redsec na crash site imao slowmotion efekte.
Jedino da uzmem mesec dana staticku ip adresu da isprobam kako ce raditi.
Koju konfiguraciju imas?
Na nekoj prošloj verziji mi se tu i tamo nešavao povremen shutter. I od skoro kako sam prešao na 610.88 sve radi OK. Mada ponekad odradim clean install Nvidia Drivera, znači Disk Clean Up i očistim Shader Cache, pa preko DDU iz safemode očistim Shader Cache i komplet drivere i instaliram nove (naravno sa ištekanim LAN kablom da windows slučajno ne skine).

Na MTS optici sam 600/600 Mbps.
E sad ti imaš procesor gde za gaming drugi CCD treba da bude parkiran, jesi probam sa nekim programom da potvrdiš da to radi kod BF6 ili ne?

I da, ja sam i dalje na Win 10 imam još free updateova do valjda kraja oktobra.

EDIT: I izgleda Javelin baš može da bude problematičan. Jer nikad nisam imao BSoD, dok skoro mi se jednom desilo po izlazku iz BF6, odmah bacili BSoD sa porukom: "writing to readonly memory". 100% je Javelin, jer igram druge igre i sve stabilno, komp ispravan maksimalno.

Na nekoj prošloj verziji mi se tu i tamo nešavao povremen shutter. I od skoro kako sam prešao na 610.88 sve radi OK. Mada ponekad odradim clean install Nvidia Drivera, znači Disk Clean Up i očistim Shader Cache, pa preko DDU iz safemode očistim Shader Cache i komplet drivere i instaliram nove (naravno sa ištekanim LAN kablom da windows slučajno ne skine).

Na MTS optici sam 600/600 Mbps.
E sad ti imaš procesor gde za gaming drugi CCD treba da bude parkiran, jesi probam sa nekim programom da potvrdiš da to radi kod BF6 ili ne?

I da, ja sam i dalje na Win 10 imam još free updateova do valjda kraja oktobra.

EDIT: I izgleda Javelin baš može da bude problematičan. Jer nikad nisam imao BSoD, dok skoro mi se jednom desilo po izlazku iz BF6, odmah bacili BSoD sa porukom: "writing to readonly memory". 100% je Javelin, jer igram druge igre i sve stabilno, komp ispravan maksimalno.
I ja imam taj driver i cini mi se da bolje radi multiplayer sa njim. U Redsecu mi je najveci stutter, tu je bas konstantan maltene.
Probao sam sa Process Lasso, kada igram Doom Dark Ages frequency jezgra su totalno parkirana i koriste se samo cache jezgra. U Battlefiled jok. Uvek po 1, 2, 5 threadova se koristi i ta komunikacija izmedju CCD-ova otprilike da izaziva skok samog odziva procesora.
Ista situacija. Probao sam cak i Battlefield 2042 isto lag. Pre Javelina sam najnormalnije igrao 2042 na 5900x koji je isto bio dual CCD, a sada imam jaci procesor.

Razlika je što Windows ne parkira jezgra na 5900X. Ali zato ovaj procesor ima one dipove u FPS (loše 1% lows) kad se desi komunikacija između CCD cache-a.

Mada ja nisam probao RedSec pa ne znam da li može do veličine mape da bude.

Nazad
Vrh Dno