Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Звали ме данас и СББ-а. Нудила ми нека 6 месеци са 50% попуста, неће ни да чују за ове варијанте по динар... Након пар реченица дала ми је најбољу понуду од 8 месеци упола цене. ***, немам другу опцију...
Znaju ko sta ima, pa onima koji imaju kao ja 3-4 opticke mreze u ulazu daju bolje uslove, ko nema mora da se zadovolji sa 4m po 1 din (8m u 1/2 cene)...
Prihvatio si?

Pa o tome sam i napisao . Targo telekom je ugasio SBB sa njegovim finansijerima . Ali da ne pricam o tome samo se bzvz iznerviram
Targo telekom jesu ugaili ali im je Orion preuzeo mrezu (u dogovoru, na divlje, ne znam sa sigurnoscu), barem jeste kod nas u zgradi pruzao uslugu preko targove opt. mreze, a kad je MTS kupio Orion, onda je tu opticku mrezu predao Supernovoj...

Znaju ko sta ima, pa onima koji imaju kao ja 3-4 opticke mreze u ulazu daju bolje uslove, ko nema mora da se zadovolji sa 4m po 1 din (8m u 1/2 cene)...
Prihvatio si?

Targo telekom jesu ugaili ali im je Orion preuzeo mrezu (u dogovoru, na divlje, ne znam sa sigurnoscu), barem jeste kod nas u zgradi pruzao uslugu preko targove opt. mreze, a kad je MTS kupio Orion, onda je tu opticku mrezu predao Supernovoj...
Meni su zbog postojanja mreze Targo Telekoma , koju sam i ja koristio , dali su mi 12 x 1 din
A u zgradi imam sve provajdere .

Da li je i u SBB/Yettel kanalima dodata Arena M1 M2 i M3 ili je to samo privilegija Supernove i mts-a ?

Potrebno mi je da uvedem u selu priključak da mogu d3 karticu iz stana da nosim vikendom na selo.
Koja je najbolja varijanta i najjeftinija, da li ugovoriti online priključak pa ga otkazati u roku od 14 dana (može i drugog dana), da li je to iko uradio da otkaže tako brzo, i šta onda naplate, selo je daleko više od 80 km ...
Možda vijati komšije pa vući kabl od njih ima jedno 60 metara?

Vidim sad da su na aplikaciju dodali kontakt formu za ostavljanje podataka za dobijanje ponude za mobilni broj. Ne znam važi li za sve, ali evo u prilogu kako izgleda.

Da li je i u SBB/Yettel kanalima dodata Arena M1 M2 i M3 ili je to samo privilegija Supernove i mts-a ?
Samo tamo, nema ovde.

i šta onda naplate
Ne znam može li tako kako si zamislio, ali, ako može, naplatili bi ti priključnu taksu 9900 dinara.

Prilozi

• Screenshot_2026-08-15-04-18-11-425_rs.mojsbb.webp
    Screenshot_2026-08-15-04-18-11-425_rs.mojsbb.webp
    40.3 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_2026-08-15-04-18-16-294_rs.mojsbb.webp
    Screenshot_2026-08-15-04-18-16-294_rs.mojsbb.webp
    34.3 KB · Pregleda: 47
Potrebno mi je da uvedem u selu priključak da mogu d3 karticu iz stana da nosim vikendom na selo.
Koja je najbolja varijanta i najjeftinija, da li ugovoriti online priključak pa ga otkazati u roku od 14 dana (može i drugog dana), da li je to iko uradio da otkaže tako brzo, i šta onda naplate, selo je daleko više od 80 km ...
Možda vijati komšije pa vući kabl od njih ima jedno 60 metara?
Ретко које село има сбб, док супернову, јотел и сат тракт имају доста.

S obzirom na to da kao opciju pominje dovlačenje kabla od komšije, kod njega ima. Mada jeste zanimljivo pitanje o kom mestu je reč, i mene je zaintrigiralo.

Jedno pitanje u vezi broja uredjaja na eon aplikaciji. Meni je istekao ugovor jos pre nekoliko meseci i imam opciju da dodam 5 uredjaja i na najmanje 2 da gledam istovremeno (mozda i vise, nikad mi nikakvu gresku ne javlja). I na to plus imam jos box i smart tv aplikaciju koja nije ukljucena u tih 5 uredjaja. Sad na ovim novim paketima vidim pise najvise 3 uredjaja a na jednom istovremeno. Jel to stvarno tako, ne bih onda potpisivao novi ugovor i trazio neke pogodnosti ako je tako, nek ide ovako bez ugovora dokle moze.

Tako je, ali jednostavno rešenje je da obrneš logiku: ne zadržavaj se na starom skupljem paketu samo zbog toga nego u okviru pregovora traži da ti ostane 3/5 (možeš tri da gledaš istovremeno, ne samo dva) umesto 1/3. To rutinski daju uz mesece po dinar i ostalo, mislim da se dosad nije desilo da su nekoga odbili kada im je to tražio.

Aha, hvala. A sta mislis pod pregovori 🙂 ? Da podnesem zahtev za raskid pa cekam da me pozovu za pregovore ili direktno u poslovnici to da trazim?

U poslovnici podneses zahtev za raskid, kazes da hoces da te zovu kolege da ti ponude nesto konkurentno. Kad te pozovu i kad se pogodite za mesece pod dinar kazes da je uslov i 3/5 eon app.

Da li neko ima problema sa praćenjem tenisa na arena tenis kanalu u smislu da ne vidi dobro lopticu ili da se stapa sa terenom pa nestane. Imam Vox tv 24s900 24" led smart iz 2014-te i mogao sam da pratim super do pre 2 meseca. Ne znam da li je neki jači signal ili šta pa moj zastareli tv ne može da podrži više? Vestacka inteligencija kaže da je verovatno do pozadinskog osvetljenja jer tenis zahteva jako svetlo zbog kontrasta, odneo sam tv u servis i nisu hteli da mi zamene 12 godina stare led diode kažu da je još ispravna slika. Nije pomogli ni podešavanje slike preko tv-a.

Opet su ukinuri arena premium 4, 5 (i vrv Adrnalin, Tenis itd). Jel se zna kad oni to pale i kad gase za basic pakete?

Koliko se sećam, koristiš D3, pa bi možda ponovno skeniranje pomoglo. Ti kanali su već uveliko redovan deo svih aktuelnih paketa, a na starim su samo neko vreme bili, promotivno.

Jedno pitanje u vezi broja uredjaja na eon aplikaciji. Meni je istekao ugovor jos pre nekoliko meseci i imam opciju da dodam 5 uredjaja i na najmanje 2 da gledam istovremeno (mozda i vise, nikad mi nikakvu gresku ne javlja). I na to plus imam jos box i smart tv aplikaciju koja nije ukljucena u tih 5 uredjaja. Sad na ovim novim paketima vidim pise najvise 3 uredjaja a na jednom istovremeno. Jel to stvarno tako, ne bih onda potpisivao novi ugovor i trazio neke pogodnosti ako je tako, nek ide ovako bez ugovora dokle moze.
Uzmi u obzir i koji paket sad imaš po navedenom šta imaš u paketu rekao bi da si na eon full ili eon premium paketu. Ako si na eon full paketu sad bi mu cenovno pariro NET TV Basic koji je sa TV sadržajem dosta lošiji. Izgubio bi pored tih slotova oko kojih bi mogao i da pregovara,još cinestar premium kanale i njihov vod deo u vod delu gubiš pickbox i FilmBox OD. I sa ostalim kanalima se razlikuje nešto dečjih i muzičkih kanala ne dostaje.

Uzmi u obzir i koji paket sad imaš po navedenom šta imaš u paketu rekao bi da si na eon full ili eon premium paketu. Ako si na eon full paketu sad bi mu cenovno pariro NET TV Basic koji je sa TV sadržajem dosta lošiji. Izgubio bi pored tih slotova oko kojih bi mogao i da pregovara,još cinestar premium kanale i njihov vod deo u vod delu gubiš pickbox i FilmBox OD. I sa ostalim kanalima se razlikuje nešto dečjih i muzičkih kanala ne dostaje.

Ali ako ispregovara 9-10m po din za najjaci paket, to prosecno izadje max 3500din.

9 meseci daju najvise, nisam cuo da su davali ikome 10-12m (proveriti, ne znam) unazad 2 godine?
Ne navoditi pri najavi raskida usluge da bi ste se dogovoarali, kazite idete kod drugog konkurentnijeg operatera (AKO ga imate na vasoj adresi jer znaju sta imate i sta mozete dobiti od usluge kod drugih), pa ce da vas onda za 1-2 dana pozovu.
Ne dajete ima na znanje da bi ste vi ostali ako se ocesete o 9m za dinar.
Ko nema opciju za 2. i 3. opticku mrezu od mts itd onda nek se nada najvise za 6m po dinar...

Bio malo pre do poslovnice da podnesem zahtev za raskid. Ostalo mi jos 30 dana do kraja ugovorne obaveze. Na trio mini sam. Javljam sta ce ponuditi ako u opste budu zvali. Ostao bih u SBB-u ako ponude bar 6 meseci free za isti paket.

Da si na Limanu,kod mene,mozda bi ti i ponudili.😂. Bojim se da sada tesko to mozes izboksati. 6.mesec je bio za pijacarenje i to uspesno. Mozda ti ponude 2,3 meseca po 1din mada ne bih rekao. Nada se da gresim.👍

To je stan u Sapcu gde zivi mama ali ja sam vlasnik. Ima u zgradi mts optika. Nije meni problem da predjem u A1 ali mama starija zena slabo stoji sa daljinskim od televizora.😂 Plasi se da nece znati da menja kanale pa nece da menja SBB. Probam sa raskidom nemam sta da izgubim. Javljam kako sam prosao.

Sve razumem,kroz to sam prolazio ali za sada me nije zvala da je uspela da zezne 3 klika.😁

Bio malo pre do poslovnice da podnesem zahtev za raskid. Ostalo mi jos 30 dana do kraja ugovorne obaveze. Na trio mini sam. Javljam sta ce ponuditi ako u opste budu zvali. Ostao bih u SBB-u ako ponude bar 6 meseci free za isti paket.
Ne verujem da će da nude za taj isti paket jer je u međuvremenu ukinut. Sa 6 meseci na novom paketu NET TV Basic+ prosečno ti izađe oko 3600 mesečno, što je više nego Trio Mini bez ugovorne obaveze. Da bi ti bilo 3000 ili niže treba makar 9 ili više meseci po dinar.

Zvali malo pre zbog najavljenog raskida. Trio mini ukinut tako da za njega ne moze nikakav nov ugovor da se potpisuje. Dogovorili da ostane od opreme sve kako je trenutno i da krene net tv basic + ,9m free posle puna cena. To mu dodje oko 3000 mesecno. Po meni ok cena. 600 din jeftinije od trio mini nakon isteka ugovorne obaveze.

Cestitam.👏👏👏

Nazad
Vrh Dno