Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pocetkom jula mi je istekla ugovorna obaveza sa SBB/Yettel, koristim DIGITALNI EON FULL i placao sam 4.549,00 RSD.
Sad mi je stigao racun za jul 4.849,00 RSD, 300 RSD vise jer deo jula (ili ceo?) nisam bio pod UO.
Jesi li siguran da ti je istekla? Ako jeste, treba da platiš još više. Stara cena paketa EON Full u toku UO, zaključno sa junom, bila je 4549, dok je van UO bila 4849. Nova cena istog paketa, počevši od jula, a budući da je nastupilo poskupljenje usluga, jeste 4849 u toku UO, odnosno 5149 van UO. Šta to znači, pa ako ti je u julu naplaćeno 4849, to je sve pod UO.

Није ми јасно зашто мора захтев за раскид ако је уговорена обавеза истекла? Шта да се раскида ако не важи више? Истиче ми УО 20.08. Тај дан им вратим опрему и контам да смо прекинули сарадњу. Не би требало да ми наплаћују услугу коју ми нису испоручили... Додуше, нисам правник.... можда имају некаква ситна слова...
Rekose ljudi, pise u ugovoru da je rok za otkaz 30 dana, cak i kad je istekla UO.
Otiđi u poslovnicu, pitaj sta ima od paketa usluga koje ti trebaju, pa raci da ti se ne svidja cena i da ces preci kod drugog uzbog toga (da napisu u izvestaju i da ces preci kod drugog operatera zbog toga), zahtevaj da podneses zahtev (najavu) za raskid ugovora (usluga koje imas), potpisi i cekaj da te isti ili najkasnije za 1-2 dana pozovu iz Yetela (meni viber procita da je yetelov mobilni broj, ne samo 063 vec Yettel kao naziv firme), pa se dogovaraj.
Meni su ponudili prvo 6m po 1din al sam se "ponasao" da nisam zadovoljan, trazio da dobijem paket bez fiksnog jer mi ne traba, pa mi je u roku od 10 sec ponuđeno 9m po 1din uz zadrzavanje svih svih uređaja za tv (D3cam (kartice) i EON box) (sad je samo 1 besplatan a ostali se placaju 350din), 5/5 za mobilne app (mislim da su tu stavili 3/3 u sistemu a i ne treba mi vise od 3) i 1 app za smart tv. Receno mi je i da ne mogu dobiti benefite ako predjem na slabiji paket usluga (bez telefona fiksnog) pa sam ostao na EON Premium Plus paketu.
Ali vodi racuna ako nemas drugih operatera na ulazu, ONI to znaju i ne mozes dobiti toliki popust kao mi sto imamo 3-4 opticke mreze na ulazu.

Rekose ljudi, pise u ugovoru da je rok za otkaz 30 dana, cak i kad je istekla UO.
Otiđi u poslovnicu, pitaj sta ima od paketa usluga koje ti trebaju, pa raci da ti se ne svidja cena i da ces preci kod drugog uzbog toga (da napisu u izvestaju i da ces preci kod drugog operatera zbog toga), zahtevaj da podneses zahtev (najavu) za raskid ugovora (usluga koje imas), potpisi i cekaj da te isti ili najkasnije za 1-2 dana pozovu iz Yetela (meni viber procita da je yetelov mobilni broj, ne samo 063 vec Yettel kao naziv firme), pa se dogovaraj.
Meni su ponudili prvo 6m po 1din al sam se "ponasao" da nisam zadovoljan, trazio da dobijem paket bez fiksnog jer mi ne traba, pa mi je u roku od 10 sec ponuđeno 9m po 1din uz zadrzavanje svih svih uređaja za tv (D3cam (kartice) i EON box) (sad je samo 1 besplatan a ostali se placaju 350din), 5/5 za mobilne app (mislim da su tu stavili 3/3 u sistemu a i ne treba mi vise od 3) i 1 app za smart tv. Receno mi je i da ne mogu dobiti benefite ako predjem na slabiji paket usluga (bez telefona fiksnog) pa sam ostao na EON Premium Plus paketu.
Ali vodi racuna ako nemas drugih operatera na ulazu, ONI to znaju i ne mozes dobiti toliki popust kao mi sto imamo 3-4 opticke mreze na ulazu.
Захваљујем на одговору. Нажалост, имам само опцију МТС бакар. Ради се на оптици, требало би да прође до краја године...

Oda pokusaj 9 ali i prihvati 6m po 1 din.

Zdravo svima, da li se nekom desilo da se HBO MAX aktivira sam od sebe?
Koristio sam EON van mreže skoro 4 godine, i evo već par puta se desilo da se aktivira sam od sebe! Ja ga deaktiviram, on se posle 2-3 meseca aktivira SAM!!
Evo raskinuo sam ugovor početkom juna zbog poskupljenja, i sad mi stigao račun za jun i opet aktiviran HBO MAX.. prosto ne mogu da verujem kako pokvareno igraju!
Da!
Mom prijatelju se to dešavalo više puta, naravno žalio se oni je ukinu i posle mesec dva eto ga opet.
A što je najsmešnije čovek inače plaća HBO paket i ima HBO Max besplatno a oni mu naplate kroz račun i kažu pa aktivirali ste putem aplikacije, što naravno nije🤣
Treba biti uporan pa će prestati na kraju.
N

Redovno, na svaka 2-3 meseca. I to navodno preko aplikacije, i to npr noću u pola 4 kobajagi neko aktivirao. Mora lopovi da se prate svakodnevno, čim se vidi da je aktivno, odmah da se zove da prekinu.
I nama se ovo desilo, odnosno HBO se "aktivirao" a mi nit imamo app nit se logovali na portal.

Da li je neko uspeo da dobije korigovan račun, bez te usluge koja je fantomski aktivirana?
Da li slati neku opomenu preko advokata?
Kako sprečiti da se to dešava?

Nažalost ne. Tih par dana su računali. Mora lopovi da se prate stalno.

Ja nemam ugovor vec duze vreme a hbo mi je i dalje aktivan gratis (ostao od premiuma), ne salju racune niti sta. Ne bunim se, samo kazem. 🤣

Meni se konacno javili,i nude mi 4 meseca po 50% i povecanje na 300/20.
Razmisljam da ne prihvatim pa da vidim da li ce da mi daju bolju ponudu.

Vezano za skorašnju objavu na sbb nalogu na instagramu o optičkom internetu, zvao sam da se raspitam kako će da funkcioniše prelazak. Trenutno se rade Beograd i Novi Sad tamo gde imaju optičku infrastrukturu. Nisu mi dali informaciju da li će sve korisnike prebaciti na mts infrastrukturu, ali će svakako obaveštavati korisnike o prelasku na optiku.

@Ricnik Pa sada nije jasno. Je l' uvode svoju infrastrukturu (svoje kablove) i menjaju coax-e, ili uvode tako što će se nakačiti na mts optiku (kao i yettel, A1, Yunet)

Meni se konacno javili,i nude mi 4 meseca po 50% i povecanje na 300/20.
Razmisljam da ne prihvatim pa da vidim da li ce da mi daju bolju ponudu.

Dace, to je ocajna ponuda.
Daće bolju ponudu samo kad se najavi prestanak koriscenja (raskid) usluga kod njih (30 dana unapred pred istek ili narednih 30 dana ako je istekla UO), prvo punude 6m po 1 din, onda se malo premisljas, kazes da ti to nije dobra ponuda, da ti to ne odogovara, da je to malo i onda brzo (u tom razgovoru za 10-20sec) dobijes ponudu na 9m po 1din, sto mislim i da je maximum trenutno...

Jedno "glupo pitanje" kad nisam pazio sta se pise...
Svima je povecana u junu cena paketa za 300din, cak i korisnicima koji su u maju produzili UO na 24m?
Da li vraćaju na cenu i koriguju racun na iznos iz dogovorenog ugovora za produzenje UO ili se menja svima bez izuzetka?

Svima bez izuzetka i za nove i za stare korisnike važe nove cene ko se nije drugačije dogovorio tokom juna.

@Ricnik Pa sada nije jasno. Je l' uvode svoju infrastrukturu (svoje kablove) i menjaju coax-e, ili uvode tako što će se nakačiti na mts optiku (kao i yettel, A1, Yunet)
Pre par nedelja prilikom poziva za produzetak ugovora na adresi u BG, na moju konstataciju da cene idu gore a da se ne unapredjuje usluga nego cak i smanjuju brzine u premium paketu, zena iz sbba je rekla da sbb radi na prosirenju opticke infrastrukture i da ce i na tu adresu stici u nekom momentu. Kazem vec imam mts optiku koju koriste i a1 i yettel, ona kaze ne, ovo je bas SBB optika.

Stari vlasnici su se govorili da ih sabotiraju u širenju, novi ne verujem da ima tih problema,samo je pitanje kakvi su mu dalji planovi. Da li planiraju dalja ulaganja u proširenje i obnovu postojeć infrastrukture,ili će da crpe staru ragu maksimalno bez ikakvog ulaganja. Ovde je pitanje isto i koliko još traje godina ljubav između yettela i MTS.

Jesi li siguran da ti je istekla? Ako jeste, treba da platiš još više. Stara cena paketa EON Full u toku UO, zaključno sa junom, bila je 4549, dok je van UO bila 4849. Nova cena istog paketa, počevši od jula, a budući da je nastupilo poskupljenje usluga, jeste 4849 u toku UO, odnosno 5149 van UO. Šta to znači, pa ako ti je u julu naplaćeno 4849, to je sve pod UO.
U pravu si, nije mi jos istekla UO. Zbunilo me to sto su mi naplatili nesto vise nego obicno... Imam jos oko 20 dana UO.

Uglavnom, ponovo su me zvali iz Yetella, ovaj put sam se javio jer sam video poziv. Nude mi slican paket po slicnoj ceni. Pitao sam jel ima nekih povoljnosti za stare korisnike tipa 9 meseci po 1 din, kaze nema nista. Rekao sam im ajde da se cujemo za par dana da razmislim.

Dakle sledeci moj korak je da sacekam da mi istekne UO, da trazim raskid ugovora, da krene otkazni rok 30 dana i u tom periodu ce da me zovu i ponude neku pogodnost kao tih 9 meseci po 1RSD. Da li sam to dobro shvatio?

Idi i podnesi zahtev za raskid UO posto imas jos 20ak dana UO , da ti ne naplate sledeci mesec po punoj ceni - nznm kolika je . Otkazni rok je 30 dana , a oni ce videti da hoces da raskines sa njima i uzmes nekog drugog . Obezbedi se sa nekim provajderom za novi ugovor , sa pogodnostima - tipa kada te zovu kazes da imas 9 ili 12 meseci po 1 din ponudu od A1. Bilo to tacno ili ne .

jel ovo znači da ćemo mi koji smo kod sbb-a na coaxu uskoro preći na optiku ili?

Meni su to telefonom rekli a mislim da ne bi smeli da lazu tek tako jer se pozivi snimaju. Istina je da je rekla da moze biti za mesec dana a moze biti i za godinu/dve. Ali cim su rekli pretpostavljam da rade na tome.

Istu priču i ja čuh od montera, više puta još od Novembra prošle, pa zadnji put u Maju ove godine.
Idu na optiku, tj. zamenu coax-a istom, a gde prvo i uopšte kada - "Bog zna".

A s' obzirom da su sad počeli i telefonom da pričaju isto (@Panda1 ^^^) - ima smisla da je istina, barem u namerama, a za praksu/realnost - videćemo...

videcemo sta ce biti ja imam na jednoj lokaciji i sbb coax neki paket odavno istekla uo i yettel optiku bas me interesuje kako ce tu da izvedu
Pozdrav

Danas ja da uplatim najjeftiniji internet paket, prosli mesec 3599, ovaj mesec 3899. Bezobrazno skupo. Svakako mi istice ugovor za 10 dana tako da sam podneo zahtev za raskidanje ugovora.

Oda pokusaj 9 ali i prihvati 6m po 1 din.
Звали ме данас и СББ-а. Нудила ми нека 6 месеци са 50% попуста, неће ни да чују за ове варијанте по динар... Након пар реченица дала ми је најбољу понуду од 8 месеци упола цене. ***, немам другу опцију...

Nazad
Vrh Dno