Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Meni je za Grcku i S. Makedoniju legao cashback sve redovno posle nedelju dana, ali sad za Hrvatsku ne leze vec 3 nedelje. U pitanju je INA pumpa u Knezevim Vinogradima. Da li im pisati mejl ili ne?

Neka me neko ispravi ako grešim; onog meseca u kome izostane redovna uplata primanja (na MAX) ne naplaćuje se održavanje. Jel taj grejs period važi samo do isteka tog meseca i ako se želi izbeći trošak održavanja računa trebalo bi na kraju tog (ili sledećeg?) meseca preći na Lite?

Meni su odg sada da je danas pocela isplata ali ja bih svakako poslao na tvom mestu.
Jel cashback vazo samo za odredjene korisnike ili sve, s obzirom da vidim da postoji cashback za potrosnju debitnim karticama preko 30k do kraja jula, postoji cashback za placanje karticama na benzinskim pumpama u inostranstvu? Poslednjih 30 dana sipao sam gorivo u Sloveniji, Hrvatskoj , Crnoj Gori nikakav cashback ne videh. Imao sam i potrosnju debitnom master karticom preko 30k isto tako 0 rsd cashback.

Jel cashback vazo samo za odredjene korisnike ili sve, s obzirom da vidim da postoji cashback za potrosnju debitnim karticama preko 30k do kraja jula, postoji cashback za placanje karticama na benzinskim pumpama u inostranstvu? Poslednjih 30 dana sipao sam gorivo u Sloveniji, Hrvatskoj , Crnoj Gori nikakav cashback ne videh. Imao sam i potrosnju debitnom master karticom preko 30k isto tako 0 rsd cashback.
Treba da ti stigne mejl za ovaj moj kesbek, meni je bilo da potrosim 30.000 vrate mi 3.000, znam da su ovde kacili nekom je bilo 2.000 nekom 5.000 uglavnom mora mejl da ti posalju.

postoji cashback za placanje karticama na benzinskim pumpama u inostranstvu? Poslednjih 30 dana sipao sam gorivo u Sloveniji, Hrvatskoj , Crnoj Gori nikakav cashback ne videh.
S druge strane, ovaj važi za sve. Proveri ovde uslove, pa im se žali ako si ispunio, a nije ti uplaćeno na vreme. Ovo su svima i slali preko različitih kanala obaveštavanja.

Inače, nakon prethodne poruke sam primetio da je Yettel noćas opet ispao iz IPS-a, tj. nisu prolazila plaćanja, a ni prilivi. Kakvo je sad stanje, ne znam.

Za kraj, pominjao sam nekog ko je otvorio Lite, pa onda kao postpejd korisnik prešao na MAX, i to preko telefona, u razgovoru sa agentkinjom. Uveravala ga je da je to okej, iako na sajtu piše da se mora odraditi uživo. Nažalost, to je pošlo po zlu, naplaćeno mu je održavanje. Napisan je prigovor, pa ćemo videti šta će biti nadalje, a ja javljam svakako.
Zaboravih i da javim epilog ove priče. Situacija je ispala smešna. Definitivno ne mora da se ide uživo, nije to bio problem, nego je agentkinja pogrešila u navođenju klijenta. Potrebno je da sve vreme bude aktivna nedovršena prijava na Yettel sve. Kada se stigne do dela da neki uslovi nisu ispunjeni, tako treba i da ostane, taj ekran treba napustiti vraćanjem unazad, X-om koji stoji u gornjem desnom uglu, a može čak i ubijanjem aplikacije, ni to ne smeta. Postoji, međutim, i opcija Ne zanima me Yettel Sve, na dnu te stranice. Agentkinja je rekla da se to klikne (pisao sam da sam prisustvovao razgovoru), što ne sme, jer odjavljuje sa akcije. Aktivna prijava je način da banka sve vreme sa operatorom proverava posedovanje postpejd broja.

Što se tiče samog rešavanja prigovora, već neki dan po podnošenju je druga agentkinja zvala da se ponovi proces prijave, pa je to objasnila. Ona je, doduše, prvo rekla da će morati da se plati održavanje za jul, što je bilo neprijatno, jer nije klijent kriv. Ipak, juče je stigao zvaničan odgovor na prigovor, u kom su napisali da će stornirati u narednim danima. Jasno mi je da služba za rešavanje prigovora nema direktnu mogućnost storniranja, ali mi je opet čudno što treba više dana. U drugim bankama bi najpre bilo obrnuto: prvo bi stornirali, pa tek onda odgovorili na prigovor. Naravno, Yettel je po običaju odgovorio poslednji dan. To jest, zakonski rok bi bio nedelja, ali im je neradna, pa su zato požurili da odgovore u petak.

Edit: još nešto zaboravih, a to je da ga je ista agentkinja od prvog puta u međuvremenu još jednom zvala, da mu predstavi keš-bek akciju, koju izgleda daju svim postpejd korisnicima kao dobrodošlicu, tj. motivaciju za korišćenje. Kažem to jer su samo takvi dosad pominjali: u mesecu nakon otvaranja računa, za potrošnju debitnim karticama od 10k, dobija se 2k nazad. Možda je, doduše, sigurica za dobijanje da u prvom mesecu (delimičnom mesecu otvaranja) ne koristite račun uopšte. A možda to i nije važno, ali tako je u meni poznatim slučajevima.

Poslednja izmena:
S druge strane, ovaj važi za sve. Proveri ovde uslove, pa im se žali ako si ispunio, a nije ti uplaćeno na vreme. Ovo su svima i slali preko različitih kanala obaveštavanja.
Hvala. Pitacu ih , imao sam 4 karticne transakcije fizickom Mastercard, izvrsene, 3 na Petrol-u i 1 na INi, u 3 drzave.
Mislim nije neki iznos kad se preracuna 7-8eur al provericu zasto nije uplaceno. Vise bi znacio drugi cashback s obzirom da bih ispunio uslov svih maximalnih 50EUR sigurno, al ocito taj je selektivan.

Pa da, ta selektivnost je i zvanična. Uvek napišu nešto tipa: To što ti je stigao ovaj mejl, znači da ova ponuda važi samo za tebe! Možda je formulacija drugačija, ali suština je tu.

Cashback je selektivna mogućnost, pumpe su za sve, štednja po viđenju dinari 4,5% isto selektivna.

Treba da ti stigne mejl za ovaj moj kesbek, meni je bilo da potrosim 30.000 vrate mi 3.000, znam da su ovde kacili nekom je bilo 2.000 nekom 5.000 uglavnom mora mejl da ti posalju.
Jel postoji neki odredjeni sistem koji odredjuje taj cashback na iznos do 30 hiljada ko ce da dobije? Mozda manje koristiti karticu pa ce reagovati sa ponudom 😂

Jel postoji neki odredjeni sistem koji odredjuje taj cashback na iznos do 30 hiljada ko ce da dobije? Mozda manje koristiti karticu pa ce reagovati sa ponudom 😂
Dok sam bio na bank max dobijao sam sipak a ovde masovno stizali ljudima mejlovi, onda sam batalio da koristim rqcun i prebacio na lajt posle 10 godina jer sto bih ja bio budala kad oni stare korisnike ne fermaju ni 2 %, e posle toga 2 mejla dobih i to potrosim 30.000 i ne predjem na max zinat 🤣

Dok sam bio na bank max dobijao sam sipak a ovde masovno stizali ljudima mejlovi, onda sam batalio da koristim rqcun i prebacio na lajt posle 10 godina jer sto bih ja bio budala kad oni stare korisnike ne fermaju ni 2 %, e posle toga 2 mejla dobih i to potrosim 30.000 i ne predjem na max zinat 🤣
Imaju isti princip razmisljanja kao SBB, postojece dugogodisnje korisnike ne zele ni da pogledaju do trenutka kad im kazes cao zdravo i tad je obicno kasno za bilo sta promeniti s njihove strane.

Jos nisam cuo da neka banka pokusava da spreci raskid povoljnostima.

Kesbek je sudeci po temi nasumican

Cilj kes beka je da me navuce na bank max i da imam posle stalnu potrosnju da bih na njemu ostao, tako da ne verujem da je nasumican.

Onda ga ja prvi ne bih dobio, kao sto nisam proslog puta a sad jesam.

Nasumicno je ili po nekim skroz nenormalnim parametrima, kao i ponude za kredit.

Pra dva puta kad su plasirali sličnu akciju, imali su tačne parametre, koje su čak bez problema delili kada bi ih neko pitao. Kačio je to neko na temi, a otprilike je prvi put bilo ima prometa po računu, a da se kartice ne koriste (ili da se ne koristi digitalni novčanik), dok je drugi put bilo da se kartice koriste (nije nulta potrošnja), ali da je mesečna potrošnja manja od granice za besplatno održavanje (30k). Nisam sasvim siguran, ali može se lako pronaći na temi. Sad ih niko nije pitao, ali verujem da bi opet umeli precizno da odgovore.

Bio je povrat za digitalni novcanik pod uslovom da nije koriscen, za drugo se ne secam sta je bilo posto nisam dobio i ovo sad je bilo 30k da dobijem 2k nazad.

Od ovog prvog dosta koristim GPay i na Bank Max sam bio sva 3 puta.

Meni licno odgovara, od kako su prestali da me smaraju za kredite i dozvoljeni minus i koliko toliko sredili aplikaciju, ok je.

Nismo u braku, kad prestane da bude ok trazi se nova "devojka".

Naravno, ja sam tako i uradio, ova mi je sad sporedna a i imam kreditnu, sto se tice aplikacije prodjose godine a oni ne napravise da mozes preko aplikacije da odradis revolving ili podelis na rate hhaha nisam neki programer ne razumem se ali dal je to stvarno toliko komplikovano

Naravno, ja sam tako i uradio, ova mi je sad sporedna a i imam kreditnu, sto se tice aplikacije prodjose godine a oni ne napravise da mozes preko aplikacije da odradis revolving ili podelis na rate hhaha nisam neki programer ne razumem se ali dal je to stvarno toliko komplikovano
Kako se uopste i deli na rate? I takodje, vidim da je moguce prebaciti sa kreditne kartice na redovan račun iznos, da li onda ima ikakve provizije na podizanje iznosa sa bankomata?

Bio je povrat za digitalni novcanik pod uslovom da nije koriscen
Pa da, ali je paralelno bila i za one koji ništa ne koriste. Oni su mogli da plaćaju i onlajn i fizičkim karticama, uključujući Dinu.

za drugo se ne secam sta je bilo posto nisam dobio
Drugi put sam ja dobio, to je ova sa korišćenjem, ali ispod praga. Tu su nam se isto računala sva plaćanja.

i ovo sad je bilo 30k da dobijem 2k nazad.
Nekima je i 3k, a sigurno postoji objašnjenje, ali eto, niko se nije setio da pita, ili makar nije podelio na temi.

u mesecu nakon otvaranja računa, za potrošnju debitnim karticama od 10k, dobija se 2k nazad.
Ima i ova za nove postpejd klijente. Tu zaboravih da napišem da je uz potrošnju potrebno imati i makar pet plaćanja do kraja meseca. Znači ne može jedno veće i slično.

nisam neki programer ne razumem se ali dal je to stvarno toliko komplikovano
Čini se da imaju problem sa tim što koriste gotov šablon, pa se verovatno muče da ga prilagode našim potrebama.

Kako se uopste i deli na rate?
Preko veba, može nakon knjiženja, a najkasnije do kraja meseca u kom je proknjiženo.

I takodje, vidim da je moguce prebaciti sa kreditne kartice na redovan račun iznos, da li onda ima ikakve provizije na podizanje iznosa sa bankomata?
Sve je propisano tarifnikom. I nalog za prenos, i podizanje na bankomatu, i na šalteru, sve je 2% (min. 300), jer to ti dođe keš kredit.

Ne zanima me dovoljno da bih pitao iskreno, svakako mi nista ne menja u kontekstu dobijanja ili nedobijanja ucesca u akciji.

Sve sto dobijem je bonus, tako da i tih 2k povremeno je dosta.

Kako se uopste i deli na rate? I takodje, vidim da je moguce prebaciti sa kreditne kartice na redovan račun iznos, da li onda ima ikakve provizije na podizanje iznosa sa bankomata?
Ja uglavnom prebacim 15.000 kad zatreba i tu je taj minimalni iznos 300 kinti ali ranije sam mogo transakciju sa obicnom karticom lupam kupovinu u maxiju 10.000 kliknes da pokrijes sa kreditnom i prebacis 10.000 bez provizije, i evo vec godinama ljudi su nesposobni to da vrate u aplikaciji.

Preporuci Yettel Bank i osvoji do 15.000 RSD. Za svaku osobu koja po tvojoj preporuci prenese zaradu dobijas 5.000 RSD. Svrati u poslovnicu po detalje i svoj link za najvise 3 preporuke. Dobio SMS

Nazad
Vrh Dno