Gde koci?Inace meni svaka druga koju pecem ne ispadne kako treba. Vec sam poceo da pizdim zbog toga. 😡
Bravo! Podeli neku sliku sa rodjendana, mislim pice, ne dece 😂Meni ovo najbolja kupovina kako stvari stoje. Posle rođendana gde sam napravio 15 pica, ujutru doručak za ljude koji su prespavali, još 10kom. Ide jako brzo sve, uhvatio sam ritam. Dok se jedna peče, pripremam drugu, okrenem jednom picu unutra, dovršim filovanje druge, vadim gotovu i stavljam sledeću. Inače, pečem bez vrata, nekako mi je lakše da kontrolišem temp, kada stavim vrata bude prebrzo gotovo i uglavnom mi zagori (i to ona strana ka zadnjoj strani peći).
Testo mi je fantazija, da budem neskroman. Inače, prošlo je već 4 dana u frižideru, sad smem samo da zaledim? Odvojene su loptice, pa u velikim kutijama za hranu. Ne bih da držim tipa 10 dana u frižideru, verujem da će se prefermentisati (ako postoji takva reč) 😀
120kg u najavi 🙁
Iskreno ne znam. Nisam bre dva pecenja za redom napravio kako treba. Poslednje su katastrofa a kamen sam jedva ocistio i gledao sam kada je rukom razvijam da otresem sa njih doduse nije kako se na S zove vec kukuruzno braqsno bas sitno mleveno brasno ( mozda sam trebao onda obicno da koristim ili brasno za picu). Cak ni na lopatu nisam puno stavio da se ne zalepi kao predprosli put. A pre ove katastrofe sam od straha da ubacim da ne bude jos nesto je u zadnjem delu prikljestio poklopcem. Uglavnom vec pocinjem da gubim strpljenje a bogami i zivce koji su mi inace veoma tanki a razlog nije za ovaj forum.Gde koci?o
Nemoj pogresno da me shvatis da te kritikujem ili napadam, ali ne mozes ocekivati drugaciji rezultat kad pravis iste greske kao i prvi put.Iskreno ne znam. Nisam bre dva pecenja za redom napravio kako treba. Poslednje su katastrofa a kamen sam jedva ocistio i gledao sam kada je rukom razvijam da otresem sa njih doduse nije kako se na S zove vec kukuruzno braqsno bas sitno mleveno brasno ( mozda sam trebao onda obicno da koristim ili brasno za picu). Cak ni na lopatu nisam puno stavio da se ne zalepi kao predprosli put. A pre ove katastrofe sam od straha da ubacim da ne bude jos nesto je u zadnjem delu prikljestio poklopcem. Uglavnom vec pocinjem da gubim strpljenje a bogami i zivce koji su mi inace veoma tanki a razlog nije za ovaj forum.
Posto sam pripremio da se tog dana pecem zvao me drug iz Nemacke pa mi brasno u plasticnim posudama dobrano naraslo posle sat i po. Dok sam sa njim pricao.
Ovo mi nije jasno kako si uspeo ako sve meris. Desava se da bude manja gramaza jer nesto testa ostane u posudi, na radnoj povrsini ili rukama. Mozda da promenis recept? Bolje da se umesi testo, spusti hidratacija itd...Pokusacu tako, jer preko aplikacije mi je od dve od 240 gr ispale jufke od 260 gr pre stavljanja u plasticne cinije.
Verovatno preko pola decenije pred slobodan dan u nedelji pravim picu i skoro uvek mi testo uspe ali ne spremam ga na isti nacin kao vecina ljudi iz ove teme koji imaju pec za picu. Zvuci mi previse komplikovano da testo za picu nekoliko dana stoji u frizideru a u zamrzivacu ga verovatno nikada ne bih drzao. Picu pravim cetiri puta mesecno i ne secam se da nije bila jestiva zbog nacina na koji je testo spremljeno. Promeni recept koji trenutno koristis ako ti se ne svidja pica koju pravis jer do sada je spremanje trebalo da postane rutinsko.Ne vredi, od kako ne mogu bar dve da napravim u kontinuitetu stegnut sam. Kod mene nema te opustencije.
Bila je u Madjarskoj pre desetak dana na katalogu, cini mi se sa je cena bila oko 160 evra.Pojavila se Lidl elektricna pizza pec u Hrvatskoj, cena 140e. Tako da bi mogla uskoro i kod nas.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari