Šta je novo?

Raiffeisen bank

Kontam da vam neću reći ništa što ne znate, ali probajte da očistite keš i ažurirate aplikaciju. Prvo je klasika, a drugo kažem jer je pušteno jedno ažuriranje pre neki dan, i to baš sa opisom da su tehnička unapređenja. Pa sad ne znam koliko redovno to pratite, ide li vam automatski, i tako dalje. Kod mene i još dve osobe, inače, sve vreme radi sve, i sinoć, i jutros.

Mozda sam prevideo informaciju, jel ovo sada moze da se otvori besplatan devizni iRacun bez zatvaranja starog koji je otvoren sa virtuon karticom? Secam se da nisu nudili nama koji smo otvorili taj, ali sada vidim da moze, pa rekoh da pitam ima li neko sa oba?

Imam problem sa RF bankom koji ne znam kako da rešim.
Dakle, pre oko mesec dana je u laboratoriju u Beogradu ušla hrvatska državljanka da uradi neke analize, prilčno skupe.
Izvađena krv, platila karticom Zagrebačke banke 69.000 RSD i otišla.
Analiza se ne radi kod nas, već u USA, ali posle 2 nedelje Amerikanci šalju izveštaj da ne mogu iz uzorka da urade i daju validan rezultat, treba da se ponovi. Žena obaveštena, ali pošto se vratila u Hrvatsku, želi da joj se refundira.
Ok, nema problema, refundiraće se.
Kontaktiram banku oko procedure refundacije i 04.08. dobijam mail da je inicirana refundacija i da će novac biti na njenom računu za 2-3 dana.
Pošaljem joj odgovor banke.
U petak dobijam mail od žene sa pitanjem: Gde su moje pare?
Pozovem korisničku službu za poslovne korisnike RF banke sa pitanjem da mi objasne o čemu se radi - muk.
Pošaljem mail korisničkoj službi, muk.
10.08. ja nemam pojma šta se desilo.

Nema to veze sa Sepa. Na mjenom mestu, posebno ako je platila kreditnom, ja bih uradio sledeće:
Od laboratorije tražio napismeno koja usluga ne može biti pružena, i kolika će biti refundacija
Sa this m dokumentom, osporio bih plaćanje pred Zagrebačkom bankom. To je njihov posao.

Kakve veze ima žena sa tim?
Ona je uredno meni platila uslugu koju nije dobila, jer uslužna laboratorija to nije mogla da uradi (postoji izveštaj laboratorije iz Kalifornije) i ja sam dužan da joj vratim pare.
Stornirao sam račun, poslao slip banci, zajedno sa izveštajem (to mi je banka tražila) i banka je valjda trebala da da nalog Zagrebačkoj banci da se iznos stornira, a njoj sredstva prebace iz rezervisanih na račun u evrima, pošto joj je skinuto sa računa u evrima, kartičar je uradio konverziju u dinare kad mi je plaćala.
Ono što mene nervira je što banka ćuti, a uradio sam kako su mi rekli.
I dobro, zaista nema veze sa SEPA.

Nisi došao do prave osobe u RFB. Ako nemaš svog savetnika, da te usmeri ili savetnik ćuti, nađi mail za reklamacije i cimaj ih tamo. Godišnji odmori su, pa nije isključeno da tamo gde si stupio u kontakt, nema "one male što sve zna". Tako da, nažalost, moraš biti baš uporan, da ispoštuješ klijenta. Na taj iznos su ti uzeli bar desetak eur proviziju, a podrška nula. Isto je i u Intesa. Naježio sam se jutros kada sam na SEF video mesečni račun za provizije za jul. Mesečni promet ispod proseka, a provizija, kao pre nekoliko godina kvartalno. Sve više ljudi plaća karticom, moraću opet da ih jurim za smanjenje provizija.

Kakve veze ima žena sa tim?
Ona je uredno meni platila uslugu koju nije dobila, jer uslužna laboratorija to nije mogla da uradi (postoji izveštaj laboratorije iz Kalifornije) i ja sam dužan da joj vratim pare.
Stornirao sam račun, poslao slip banci, zajedno sa izveštajem (to mi je banka tražila) i banka je valjda trebala da da nalog Zagrebačkoj banci da se iznos stornira, a njoj sredstva prebace iz rezervisanih na račun u evrima, pošto joj je skinuto sa računa u evrima, kartičar je uradio konverziju u dinare kad mi je plaćala.
Ono što mene nervira je što banka ćuti, a uradio sam kako su mi rekli.
I dobro, zaista nema veze sa SEPA.
Kartice tome služe, posebno kreditne. Tražiš od svoje banke da to reguliše.
Cenim da bi RFB malo pažljivije slušao Unicredit.

I kod supruge stiglo ovo za preporuku. Ja nikad ne dobijam ponude 🙂.

Danas stigla samo Visa pošto prethodna važi do kraja avgusta, Dina ništa, da li da kontaktiram ili ne, vidim da pominju još neki da nisu dobili?

Jel raskid ugovora kod kreditne vize I vraćanje moze da se uradi u bilo kojoj ekspozituri?

Moze. Ostaje kartica kod tebe ne traze da vratis. Prosle godine u novembru posle zahteva za raskid zvali su me i ponudili dalju saradnju i da ne placam 12 m odrzavanje kartice. Ne znam kako je sada.

Sta znam ako ti ponude da ne placas odrzavanje godinu dana neka stoji moze lako da zatreba.

Danas stigla samo Visa pošto prethodna važi do kraja avgusta, Dina ništa, da li da kontaktiram ili ne, vidim da pominju još neki da nisu dobili?
To je to, nisi je (skorije) koristio, pa zato. Ali, ako si naišao na prethodna iskustva, video si možda i šta je rešenje: plati brzo nešto njom i reizdaće ti je.

Nisam je uopšte koristio, samo sam je aktivirao u nekom periodu ranije na bankomatu, jednom podigao novac, mislim da mi nije ni potrebna realno.

Verovatno si u pravu, ali nikad se ne zna. Valja uvek imati više opcija na raspolaganju, pogotovu kada su besplatne. Naravno, odluka je na tebi.

Ja sam otborio iracun krajem jula, visa stigla brzo posle 3 dana, dine jos nema, moracu i ja da im se javim.

Ili da ispratiš ovo:
Otvaraš ga iz Moja mBanka u Više/Onlajn ponuda da ne bi morao ponovo da obavljaš video identifikaciju.

Ne mora, u inbox aplikacije u gornjem desnom uglu podnosiš zahtev, ali potrebno je da sačekaš do dva radna dana dok se ne realizuje.
Subject: Zahtev za povezivanje Visa kartice na devizni račun

Telo poruke:

- Ime i prezime,

- JMBG,

- Maskiran broj platne kartice koji možete pronaći u sekciji „Kartice“ u moja mBanka aplikaciji _ _ _ _ _ _ ****** _ _ _ _

u formatu 405477******xxxx
(xxxx su poslednje 4 cifre)

- Za sve transakcije napravljene mojom VISA karticom, bilo da su u inostranstvu ili u zemlji, želim da mi se zadužuje:

dinarski za domaće i devizni račun za inostrane transakcije.

Broj dinarskog računa*

@X4K3P hvala, meni čak i odgovara što nije povezano, zato sam i pitao, rekoh da ne ide slučajno automatski. Nervira me njihova provizija na ino plaćanja, pa neću da koristim RF karticu za to.

Piše i to kao prva opcija iznad, a i dalje se vide i ove stare, 4 mi se prikazuju trenutno

Nekoliko radnih dana. Obicno sredinom naredne nedelje.

Nazad
Vrh Dno