@Urosito
Valja, i to prilično. 😄
Šećerko nije serija koja će ti servirati sve na tacni i na svakih pet minuta objašnjavati šta je pisac hteo da kaže. Ima noir atmosferu, odličnog Kolina Farela, dobar tempo i jednu prilično zanimljivu igru sa žanrom. Prva sezona naročito lepo gradi misteriju.
Ali da se razumemo - ovo je forum, ovde je kriterijum za dobru seriju da li je bolja od one koju je neko gledao prošle nedelje. 😂 Ako je sporija od TikToka, odmah je „smaračina“, ako nema 14 plot tvistova po epizodi - „smeće“, a ako se neko usudi da kaže da su
Brejking Bed ili
Beter Kol Soul precenjeni, onda je jasno da je Akademija filmskih umetnosti napravila ozbiljan previd što nije konsultovala forum.
A posebno mi je simpatična disciplina „Epl = promašaj“. 😄 Kao da seriju snima Tim Kuk u podrumu između dva Ajfona. Epl TV+ je, realno, jedna od platformi koja najviše ulaže u produkciju, fotografiju, scenografiju i ozbiljnu glumačku postavu. Dovode ljude poput Kolina Farela, Leonarda Di Kaprija, Roberta De Nira, Toma Henksa, Gerija Oldmana, Harisona Forda, Džordža Klunija, Breda Pita, Dženifer Aniston, Vila Smita, Denzela Vošingtona, Kristofera Vokena, Majkla Daglasa, Mišel Fajfer, Nikol Kidman ... - ali džabe, čim neko vidi jabuku u uvodnoj špici, kritičarska komisija sa foruma već presudila. 😂
Što se Š
ugara tiče, moje stručno mišljenje kao čoveka koji je imao nesreću da gleda seriju dovoljno pažljivo da je još i prevodi: kreni. Nije remek-delo televizije, ali je vrlo dobro napravljena, stilski upečatljiva i dovoljno drugačija da zaslužuje šansu. A ako ti se posle par epizoda ne svidi, slobodno me pljuni kao prevodioca. Ako ti se svidi - naravno, zasluge idu tebi što imaš ukusa. 😎