Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Ko je preporučio Outlander da ne tražim nazad.

Svaka čast.
Jako dobra serija, držala mi je pažnju sve dok je radnja bila smeštena u Škotsku, prepletena izuzetno zanimljivim periodom UK istorije iz prve polovine 18 veka.
Prve tri sezone mogu mirne duše da preporučim, kasnije se radnja premešta na američko tlo pred revoluciju, ali me nije privukla priča i izgubio sam volju da gledam dalje.

Ja u
Jako dobra serija, držala mi je pažnju sve dok je radnja bila smeštena u Škotsku, prepletena izuzetno zanimljivim periodom UK istorije iz prve polovine 18 veka.
Prve tri sezone mogu mirne duše da preporučim, kasnije se radnja premešta na američko tlo pred revoluciju, ali me nije privukla priča i izgubio sam volju da gledam dalje.
Outlander...

Danas fotkao,..

Trenutno sam na road trip, obilazim filmske lokacije iz Outlandera

Prilozi

• PXL_20260808_133406920~2.webp
    PXL_20260808_133406920~2.webp
    343.5 KB · Pregleda: 50
  • PXL_20260808_140027750.webp
    PXL_20260808_140027750.webp
    293.1 KB · Pregleda: 50
Aj da se i ja upišem u temu.

Fleabag, što se mene tiče 8/10. Jedna od retkih serija gde je svaka sledeća epizoda bolja od prethodne
Shameless US 6/10. Možda zato što sam prvo gledao UK verziju, ova mi je delovala kao kineska kopija.

Od novijih nijedna vredna pomena. HoD tuga tužna. Widows Bay ok, ali ništa što već nije viđeno.

Sve se slažem osim za Widows Bay, meni baš fino legao u ove vrele dane. Ne bih rekao da je već viđeno, prilično blesava i originalna serijica 🙂

@Shomi22

Valja li čemu taj Šećerko? Krenuo bih večeras (prvu sezonu), a kontam da prevodilac najbolje zna 🙂

Izasla 4 sezona Ted lasso 🙂

@Urosito

Valja, i to prilično. 😄 Šećerko nije serija koja će ti servirati sve na tacni i na svakih pet minuta objašnjavati šta je pisac hteo da kaže. Ima noir atmosferu, odličnog Kolina Farela, dobar tempo i jednu prilično zanimljivu igru sa žanrom. Prva sezona naročito lepo gradi misteriju.

Ali da se razumemo - ovo je forum, ovde je kriterijum za dobru seriju da li je bolja od one koju je neko gledao prošle nedelje. 😂 Ako je sporija od TikToka, odmah je „smaračina“, ako nema 14 plot tvistova po epizodi - „smeće“, a ako se neko usudi da kaže da su Brejking Bed ili Beter Kol Soul precenjeni, onda je jasno da je Akademija filmskih umetnosti napravila ozbiljan previd što nije konsultovala forum.

A posebno mi je simpatična disciplina „Epl = promašaj“. 😄 Kao da seriju snima Tim Kuk u podrumu između dva Ajfona. Epl TV+ je, realno, jedna od platformi koja najviše ulaže u produkciju, fotografiju, scenografiju i ozbiljnu glumačku postavu. Dovode ljude poput Kolina Farela, Leonarda Di Kaprija, Roberta De Nira, Toma Henksa, Gerija Oldmana, Harisona Forda, Džordža Klunija, Breda Pita, Dženifer Aniston, Vila Smita, Denzela Vošingtona, Kristofera Vokena, Majkla Daglasa, Mišel Fajfer, Nikol Kidman ... - ali džabe, čim neko vidi jabuku u uvodnoj špici, kritičarska komisija sa foruma već presudila. 😂

Što se Šugara tiče, moje stručno mišljenje kao čoveka koji je imao nesreću da gleda seriju dovoljno pažljivo da je još i prevodi: kreni. Nije remek-delo televizije, ali je vrlo dobro napravljena, stilski upečatljiva i dovoljno drugačija da zaslužuje šansu. A ako ti se posle par epizoda ne svidi, slobodno me pljuni kao prevodioca. Ako ti se svidi - naravno, zasluge idu tebi što imaš ukusa. 😎

Poslednja izmena:
House of Dragons - kršina u rangu poslednje dve sezone GoT, pošto se na potpuno isti način merenja redosled događaja, izmišljaju zapleti, nekim likovima daje novi, potpuno veći značaj i čak i menja sudbina u odnosu na knjigu! Verovatno seriju gledam još samo iz razloga da vidim dokle će ići...

@Urosito

Valja, i to prilično. 😄 Šećerko nije serija koja će ti servirati sve na tacni i na svakih pet minuta objašnjavati šta je pisac hteo da kaže. Ima noir atmosferu, odličnog Kolina Farela, dobar tempo i jednu prilično zanimljivu igru sa žanrom. Prva sezona naročito lepo gradi misteriju.

Ali da se razumemo - ovo je forum, ovde je kriterijum za dobru seriju da li je bolja od one koju je neko gledao prošle nedelje. 😂 Ako je sporija od TikToka, odmah je „smaračina“, ako nema 14 plot tvistova po epizodi - „smeće“, a ako se neko usudi da kaže da su Brejking Bed ili Beter Kol Soul precenjeni, onda je jasno da je Akademija filmskih umetnosti napravila ozbiljan previd što nije konsultovala forum.

A posebno mi je simpatična disciplina „Epl = promašaj“. 😄 Kao da seriju snima Tim Kuk u podrumu između dva Ajfona. Epl TV+ je, realno, jedna od platformi koja najviše ulaže u produkciju, fotografiju, scenografiju i ozbiljnu glumačku postavu. Dovode ljude poput Kolina Farela, Leonarda Di Kaprija, Roberta De Nira, Toma Henksa, Gerija Oldmana, Harisona Forda, Džordža Klunija, Breda Pita, Dženifer Aniston, Vila Smita, Denzela Vošingtona, Kristofera Vokena, Majkla Daglasa, Mišel Fajfer, Nikol Kidman ... - ali džabe, čim neko vidi jabuku u uvodnoj špici, kritičarska komisija sa foruma već presudila. 😂

Što se Šugara tiče, moje stručno mišljenje kao čoveka koji je imao nesreću da gleda seriju dovoljno pažljivo da je još i prevodi: kreni. Nije remek-delo televizije, ali je vrlo dobro napravljena, stilski upečatljiva i dovoljno drugačija da zaslužuje šansu. A ako ti se posle par epizoda ne svidi, slobodno me pljuni kao prevodioca. Ako ti se svidi - naravno, zasluge idu tebi što imaš ukusa. 😎
Šećerko je poslastica, baš su uboli sa noir fleševim i Kolin je sjajan. I ne samo on nego njegov lik koji baš faca i veliki gotivac.

Jel se opravio Laso? Posle dobre prve sezone beše 2 lošija a posle mislim da nisam ni gledao.

Poleo opet Heroes. Podstakli me vaši komentari i ponovne reprize... I dalke se iznenadim kako neki scenariji/price imaju orginalnost. Kao da u ppslednjih 5 do 6 god scenaristi imaju krizu identiteta.

Jel se opravio Laso? Posle dobre prve sezone beše 2 lošija a posle mislim da nisam ni gledao.
Treća je u rangu druge, rekao bih. Ima nekih dobrih stvari, ali ima i loših.
Otprilike kao što reče zweet. Prva sezona mi je baš ekstra legla, simpa komedija, ok likovi, radnja, a onda su došle druga i treća sezona sa manje komedije, više drame i serviranjem "životnih lekcija" zacinjenih sa "modern way od life".

Ja sam se tako osećao kada sam šetao ulicama Valete na Malti gde su snimani Jurassic world I Game of thrones i posetio tvrđavu gde su snimali Gladijatora (baš deo vezan za Koloseum) i Troju.

Chicago P.D. (2014- )
13. sezona
koliko god se trudili, ipak se oseća zamor materijala. deluje da se serija održava u životu zbog cele Chicago franšize. Vojt je opet uspeo da spase stvar i da bude u sukobu sa glavonjama i da iz toga izađe kao pobednik, po običaju. u cross-over (sa Fire i Med) epizodi se privremeno vratilo dvoje njih koji su sami otišli iz serije.
imaju dobre fore sa kamerama i montažom, a Jason Beghe je smanjio na minimalnu moguću meru pokazivanje svog zimskog tela (iako glumi fazon 10 godina mlađeg lika, hoda kao da je 10 godina stariji). Vojt je opet odsustvovao iz jedne epizode a u nekima je skrajnut. u poslednoj epizodi, ili poslednjim dvema, su mnogi iz glavne postave praktično bili statisti.
redosled prikazivanja epizoda na Star Crime-u je sledeći: 1, 4, 3, 2, 5-21

CSI: NY (2004-2013)
1. sezona
da budem iskren, ne znam zašto su nastavili sa ovom serijom nakon ove prve sezone. verovatno su mnogo para pukli pa su mislili da idu na još par sezona da nešto izvuku. ne zna se koja su smena, dnevna ili noćna, a sve je u mračnim tonovima, mračnoj atmosferi. išlo se i na golotinju, na zastrašujuće fazone. uglavnm rade po 2 slučaja, u nekim epizodana ima i po 3 pri lemu se ispostavi da su 2 povezana, a dešava se da je cela epizoda samo jedan slučaj na kojem su svi angažovani. pogotovo mi se ne dopada što su forenzičari-detektivi koji se maltene u sve razumeju. u originalnoj seriji i u CSI: Miami barem postoji očiglednija podela posla
  • u kancelariji rasklapaju hard disk na ploče koje učitavaju svaku zasebno preko nekog uređaja koji je fazon otvoreni CD player. da, u kancelariji, ne u laboratorisjki čistim uslovima
  • imaju patologa za ljudske leševe, a ovamo sami znaju da seciraju mrtve ptice
  • svi se razumeju u balistiku
  • malo znaju malo ne znaju da rade sa DNK
  • patolog je rešio da postane forenzičar

Columbo (1971–2003)
2. sezona
sve u svemu, bolja mi je prethodna sezona. u ovoj drugoj su uveli trejler na početku, zatim neke epizode bezrazložno traju preko sat i po. ova sezona ima dosta veze sa originalnom Star Trek serijom, u smislu da se glumice i čuveni glumac pojavljuju ovde. i ovde ima optičkih efekata ali u poslednje 3 epizode, kao da je bilo pritužbi što ih nema a dobro su korišćeni u prethodnoj sezoni
kako god, Kolumbo je bolja serija od prethodne dve navedene

Poslednja izmena:
CSI: NY je mracniji, Miami saren, Vegas nesto izmedju. Sve u svemu sasvim ok, ove moderne nastavke ne gledam.

Da, pogresno sam se izrazio. Hteo sam reci krenula 4ta sezona 🙂

Nazad
Vrh Dno