Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Jel zakačiš sat na korman dok voziš ili nosiš na ruci? Ovo sa kormanom mi se nikad nije sviđalo (nisam ni probao, ali vidim da ljudi koriste), a gledanje na sat u toku vožnje mi je SF. Stavio Garmin Edge i zakucao se u Garmin eco system 🙄
Meni je nezgodno bilo dok nisam ukljucio always on ekran tokom activity-a, mada na jakom suncu ni to ne pomaze.

Meni je bitno da snimi svu metriku,posle vožnje sve proverim i analiziram.Obzirom da vozim po vrzinama,jarugama i šumom,veličina ekrana i položaj mi nisu bitni.Bitno mi je da završim u jednom komadu 🤣

A i njemu, caru, nije palo na pamet da posle druge ili treće zamene promeni brend 🙄
Ili bar model, mada eto, žale se ljudi i na druge modele. Dakle, brend. Ali nešto kapiram da je i tamo slična situacija.

Pa, ako se sat nazove enduro i kosta premium cenu, trebalo bi i da ispuni to.

Mislim da je u us garancija 12meseci (?) a u eu moraju da daju 24 meseca.

Oni ocekuju da sat traje max 2 god, a mi kao kupci posto placamo premium brend ocekujemo ~5god.

Ma jasno, ali kada zamene jednom, pomisliš dešava se, na drugoj zameni bi mi već bilo sumnjivo, a kada sa četvrtim primerkom sata (treća zamena) imaš isti problem, to je već test inteligencije.

Ok, nije funkcija bez koje ne može da završi trku, ali ako trči Ultre sa velikim D+, može da bude prilično neprijatno trčati bez informacije o visini.

Ja, kao prodavac, ne dozvoljavam treću zamenu. Imali smo situacije sa nekim artiklima. Full refund, pa kupi nešto drugo, vidiš da nam ne ide.

A koji sat za plivanje?

Taj swim sto su mu preporucili ne podrzava ni traning rediness ni training status, niti ima da ucita treninge plivanja 😂

Najbolje da naprave set kutiju sa 5-6 modela, za svaku akticnost po jedan, i da svaki kosta 500-1000 🙂

odlična ideja, možeš da se zaposliš kao Product Manager u Garminu, mislim da bi se oduševili sa predlogom 😀

Ma jasno, ali kada zamene jednom, pomisliš dešava se, na drugoj zameni bi mi već bilo sumnjivo, a kada sa četvrtim primerkom sata (treća zamena) imaš isti problem, to je već test inteligencije.

Ok, nije funkcija bez koje ne može da završi trku, ali ako trči Ultre sa velikim D+, može da bude prilično neprijatno trčati bez informacije o visini.

Ja, kao prodavac, ne dozvoljavam treću zamenu. Imali smo situacije sa nekim artiklima. Full refund, pa kupi nešto drugo, vidiš da nam ne ide.
Ponudili su mu novi Enduro 3 ili Fenix 8 po izboru i da zadrzi stari Enduro 3 za plivanje.
Posteno

Ako nisam nešto pomešao, čovek trči Ultre, verovatno je OPET uzeo Enduro, zbog baterije.

Sigurno bi i na 8 mici izdržala baterija,pogotovu solar verzija sa mip-om

• Like
Reagovanja: PJ
Da, moja greška. Onda je dobio prihvatljivo rešenje. Ok sat za svaki dan i ispravan barometar i drugi sat za plivanje, gde mu je barometar praktično nevažan.

Da li neko ovde na temi koristi paralelno dva Garmin sata? Kako se Connect snalazi sa tim? Recimo brojanje koraka, praćenje sna, praćenje pulsa tj da li se podaci ispravno prikazuju tj ne ispravno, već kao što bi bili sa jednim satom (jer je svima jasno da prikazani brojevi često nisu ispravni).

Koristila moja supruga Venu i Venu 3s, sve bude na oba. Tako je meni i sa dva Corosa. U oba smera se sinhronizuje sve kako treba.

Da, moja greška. Onda je dobio prihvatljivo rešenje. Ok sat za svaki dan i ispravan barometar i drugi sat za plivanje, gde mu je barometar praktično nevažan.

Da li neko ovde na temi koristi paralelno dva Garmin sata? Kako se Connect snalazi sa tim? Recimo brojanje koraka, praćenje sna, praćenje pulsa tj da li se podaci ispravno prikazuju tj ne ispravno, već kao što bi bili sa jednim satom (jer je svima jasno da prikazani brojevi često nisu ispravni).
Kada sam dodao 970 na postojeci venu 3 nedavno, mislim da sam imao opciju da izaberem koji mi je primarni uredjaj pa se onda nekako spram njega predpostavljam vodi.

• Like
Reagovanja: PJ
Da, to sa primarnim uređajem je mene nateralo da pređem sa 945, na 970, jer 945 nije mogao da bude pođešen kao primarni uređaj, pa mi se Edge 840 stalno postavljao kao primarni, iznad 945, koji sam nosio 24/7.

Sve je ok,ako su satovi noviji pa oba podrzavaju iste metrike. ako je stariji sat koji ne podrzava npr training status nece prebaciti te metrike na noviji sat ili primiti sa novijeg sata.
Kod cirqa sam citao da ima finesa da nesto prebacuje, nesto ne prebacuje.

Supruga mi sad kaže da je jedino šta je morala da uradi da ugasi onaj drugi sat i upali ovaj koji nosi. Ništa ne dira na aplikaciji, sem što je možda nešto u aplikaciji jednom podesila - moguće da je to to vaše koji sat je primarni.

Nešto se mislim da pored Instinct 3 Amoled kupim još Fenix E. Čini mi se da oba u kompletu prave zanimljivu kombinaciju plastike, metala, mape, muzike... sve osim gen 5 koji me ne zanima jer nosim traku. Nego, kad stavim drugi sat, jer opet čekam 3 nedelje za HRV ili aplikacija nastavlja gde sam stao samo na drugi sat?

Nešto se mislim da pored Instinct 3 Amoled kupim još Fenix E. Čini mi se da oba u kompletu prave zanimljivu kombinaciju plastike, metala, mape, muzike... sve osim gen 5 koji me ne zanima jer nosim traku. Nego, kad stavim drugi sat, jer opet čekam 3 nedelje za HRV ili aplikacija nastavlja gde sam stao samo na drugi sat?
Moj prethodni sat nije imao HRV, pa ne znam.
Ali recimo, prethodni je imao Treshold, ali sam ga opet čekao na novom satu, doduše kraće nego što je prvo ispisao da će biti.

Supruga mi sad kaže da je jedino šta je morala da uradi da ugasi onaj drugi sat i upali ovaj koji nosi. Ništa ne dira na aplikaciji, sem što je možda nešto u aplikaciji jednom podesila - moguće da je to to vaše koji sat je primarni.
Kliknes na sinhronizaciju u connect. Garmin naziv za tehnologiju je Physiotrueup i radi ok.

Meh je sto kada npr imas kao sekundarni device perfektno dobar sat kao npr venu 2 (ali zastareo po garmin shvatanjima podrske) i uradis aktivnost sa njim, ona ce se prebaciti na drugi device, ali se nece zanoviti training status na drugom satu koji to podrzava, pa te garmin prakticno tera da kupis nov sat ili bar cirqa .

Poslednja izmena:
Ako ti je od pomoći, Ja kada sam prešao sa venu 3 na 970 samo mi se nastavilo, nisam čekao 21 dan za rezultate opet

Nazad
Vrh Dno