Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Izvinjavam se za offtopic.
Jel imate predlog za neke BT slušalice koje neće baš lako ubiti znoj? Kvalitet zvuka nije presudan, većinom bi išli podcasti.
Hvala!
huawei frebuds pro za bubice, neka novija gen npr.. imaju noise cancel and awareness mod.
(vazan je pro u nazivu)

Ili kolega je kupio skoro sa temua bone conducting neke sa dosta interne memorije i ogromnom baterijom za par hiljada dinara, za podcaste. Za muziku se ne preporucuju i mislim da nemaju noise canceling mod.

Može link za te sa Temua? Znam da nemaš, bar fotku
Hvala!
Mislim da su ove, kolega je kupio sa kp malo skuplje.
Ja sam ih probao i ok su, ali posto slusam muziku, a jako retko podkaste, i nema niise canceling po dizajnu 🙂, odustao sam i skupljam pare za nove freebuds pro kad zavrsim sa majstorima...

Slika je od slušalica, a link na one koje lice.

Prilozi

• Screenshot_20260613_072543_Kiwi Browser.webp
    Screenshot_20260613_072543_Kiwi Browser.webp
    34.3 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
Izvinjavam se za offtopic.
Jel imate predlog za neke BT slušalice koje neće baš lako ubiti znoj? Kvalitet zvuka nije presudan, većinom bi išli podcasti.
Hvala!
Amazfit UP koristim preko godinu dana i iskreno ih preporučujem. Nije to neki ludi ton ali za podkaste su fenomenalne jer guraju odlično te srednje tonove. Fizički tasteri, udobne, relativno jeftine... Ako hoćeš nešto sa odličnim zvukom I jeftine onda na Temu kupi Realme Air 8 (Global version). Njih koristim zadnji par meseci za teretanu i dobro se drže.

Ja, posto mi ne odgovaraju bubice koristim Koss Porta Pro. Iznenadio sam se koliko su mi udobne bile. Nisam sad sa njima jurio da probijem PR za 5KM, ali za sve sporije od toga su bile odlicni saputnik. Pre toga sam koristio Koss KSC35 koje su se plastikicom kacile na usnu skoljku, ali su Porta Pro dosta udobnije.

Natopim i ja znojem, ali ako ostavim negde da vise, vec sutra dan se osuse. Takodje, sundjercici su izmenjivi i novi par kosta cini mi se 1000 rsd.

Dvoumim se između Instinct 3 45mm ili gt 6 pro🤔

Kod instincta mi se sviđa taj rugged dizajn, kod huaweija jedino što imam gt4 koji 2 god radi besprekorno pa drugo nisam ni uzimao u razmatranje 🤣

Čemu će da služi taj sat, to je prvo pitanje. Ta dva sata se u nekim stvarima preklapaju, ali su različiti poprilično, tj. sportski i smart sat.

Najviše za šta i gt4 koji sad koristim...praćenje biciklizma i za notifikacije da ne moram da jurim telefon po džepovima ili rancu kad mi stigne poruka, poziv i sl.

Najviše za šta i gt4 koji sad koristim...praćenje biciklizma i za notifikacije da ne moram da jurim telefon po džepovima ili rancu kad mi stigne poruka, poziv i sl.
Ja sam imao GT6 i vratio se Garminu, uzeo Instinct ct 3 45mm Amoled. Za to što tebi treba bolji je GT6. Ali, iako ima veći ekran slova su sitna zbog veće rezolucije. Ako ćeš da odgovaraš već definisanim porukama onda je Garmin neuporedivo bolji jer za svaku aplikaciju ima na listi " odgovori, označi kao pročitano, sviđa mi se..." Na Huawei nema gomilu tih stvari, a i sve moraš po ekranu pa je sat uvek musav.

Na Huawei, ako ti je na telefonu bila neka notifikacija a sat nije u dometu, kada uđeš u domet sat neće dobiti tu poruku. Na Garminu ćeš je dobiti čim sat uđe u domet. Sa druge strane, domet bluetooth-a je bolji na Huawei. Po meni je daleko bolje rešeno to sve vezano za notifikacije na Garminu. Jako bitna stvar, ako na telefonu uključiš DND, Garmin takođe ulazi u isti mod. Na Huawei moraš posebno da uključuješ DND, osim ako nemaš Huawei telefon.

Na Huawei, ako ti je na telefonu bila neka notifikacija a sat nije u dometu, kada uđeš u domet sat neće dobiti tu poruku. Na Garminu ćeš je dobiti čim sat uđe u domet. Sa druge strane, domet bluetooth-a je bolji na Huawei. Po meni je daleko bolje rešeno to sve vezano za notifikacije na Garminu. Jako bitna stvar, ako na telefonu uključiš DND, Garmin takođe ulazi u isti mod. Na Huawei moraš posebno da uključuješ DND, osim ako nemaš Huawei telefon.
Domet na Garminu uopste nije za potceniti. Prijatelj ima poveci stan(~90 kvadrata) i kad ostavim mobilni telefon u sobi koja je najudaljenija od kuhinje/trpezarije i dalje dobijam notifikacije na satu dok npr kuvam kafu u kuhinji.

Mislim da će definitivno pasti kupovina garmina 🤣
Izluđuje me kad moram na satu ručno da uključujem dnd.
Čak i kad imam schedule nekad ga ne upali
Obrati samo paznju na to da li instict 3 ima zvucnik posto si pomenuo da ti je bitan i poziv. Dosta garmin satova nema mogucnost razgovora direkt preko telefona (ne kazem da je i ovo jedan od njih samo nisam upucen sa instict serijom). Ja sam garmin uzeo prvenstveno da bi smanjio vezanost za samsung za jos jedan uredjaj. Sad prakticno ako me jos malo iznerviraju, prodam tel i kupim neku drugu firmu, vise me nista ne vezuje za njih (tehnicki do oktobra sam jos vezan sinhronizacijom onde drajva sa galerijom, posle toga, cao-zdravo)!

Obrati samo paznju na to da li instict 3 ima zvucnik posto si pomenuo da ti je bitan i poziv.
Ne, nije mi bitan zvučnik za poziv. Imam to na GT4 ne znam da li sam ove 2 god par puta koristio razgovor preko sata.
Bitno mi je da vidim ko me zove u datom trenutku, da znam da li da jurim telefon da se javim ili da odbijem poziv.

Najviše za šta i gt4 koji sad koristim... praćenje biciklizma i za notifikacije da ne moram da jurim telefon po džepovima ili rancu kad mi stigne poruka, poziv i sl.

Jel zakačiš sat na korman dok voziš ili nosiš na ruci? Ovo sa kormanom mi se nikad nije sviđalo (nisam ni probao, ali vidim da ljudi koriste), a gledanje na sat u toku vožnje mi je SF. Stavio Garmin Edge i zakucao se u Garmin eco system 🙄

HR strap na grudi, sat na korman i bez obzira što se meni ne svidja ideja, svakako je funkcionalnije nego sat na ruci. Em ne može sva metrika da bude na jednom ekranu, em nije dovoljno krupno da se samo baci pogled.

Verovatno pravi razliku i ko (ne)voli da vozi bez ruku, gde, kako i koliko se vozi.

Ja koristim taj setup - sat na kormanu. Pošto mi mape nisu potrebne tokom vožnje, koja je zaista prednost Garmin Edge u odnosu na sat na kormanu?
Na sat su vezani HRM, senzor kadence, i senzor brzine. Sve ovo koristio godinama na fenix 5, pre neki dan uzeh fenix 8, i planiram da nastavim da ga držim na kormanu. Osim ako me ubedite drugačije 🙂

Šta se desilo sa telefonom, koji svakako nosiš sa sobom? Sve može na ekran. Coros recimo može sve aktivnosti da preseli na telefon, i metrike i mapu. Ako nema to sat, postoje druge aplikacije.

Normalno, namenski uređaj uvek optimalno.

Ako mene pitaš:
  • za telefon nije zdravo da stoji na kormanu
  • usijao bi se za 15 min, da ne govorim o bateriji.
Da, slažem se da je namenski uređaj bolji. Edge nikada nisam video uživo, najiskrenije pitam šta propuštam 😊

Najvažnije - veći ekran. Ima nas koji na biciklu, na satu, ne vidimo brojeve, ako je više od 3 podatka na ekranu.

Vidiš najave uzbrdica, vidiš graf uzbrdice sa procentima uspona i koliko je još ostalo.

Kažeš da ti mape nisu bitne, onda neću navoditi prednosti upotrebe istih i pravljenje ruta. Sve to može i na satu, ali se opet vraćamo na veličinu ekrana.

I zamisli da vozim bez sata, pa da mi se osunča taj deo ruke. Beli pojas na zglobu je trofej 😄

Nazad
Vrh Dno