Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

@jocasylver ne znam da li si video, za ovaj paket koji si uzeo,ali imaš samo 3gb dnevno po punoj brzini, kad potrošiš tih 3gb brzina ti je limitirana na 1gb,
a i max ide na 4g mrežu, nemaš kačenje na 5g
restart tih gigabajta je svakih 24h

Prilozi

• IMG-593afbc7cab14312a4117844f39f30cc-V.webp
    IMG-593afbc7cab14312a4117844f39f30cc-V.webp
    28.3 KB · Pregleda: 88
Hvala, sad sam detaljno pročitao.
Kad sam kupovao bio sam blizu granicnog prelaza pa nisam obratio pažnju.
Generalno nije loš, završava mi.
E sad, pustim EON i tu već malo lošije ide

Meni je Whats up flat prekidao za Move dok sa netom u smeštaju nije bilo problema. Uglavnom radi lošije svake godine na 4G (nemam 5G uređaj još) tako da pitanje da li ću da ga koristim opet jer realno i nemam potrebe za njim.

meni je prošlog leta Whatsapov net zaista loše radio, preko dana i nekako, dok su svi na plaži, uveče nekad i ispod ,1mb/s i to na 5g, u Olimpskoj regiji, pa sam posle kupio neki net preko Mobimater i radilo je (jer nije išao preko Cosmote mreže).... Izgleda grci nemaju internet kapacitet za toliki broj turista.....

Ništa od neograničenog WhatsUp paketa, produžili su ovaj Summer offer sa 150GB do 30.09. 🙁
Jesu ovo spustili nedeljni na 4e?
Bilo je 7e koliko se sećam.
Da li je razlika brzina neta na različitim paketima (nedeljni flat i mesečni 140gb)...
A ni ne znam da li je tih 140gb dovoljno pogotovo ako je krš net u smeštaju... radiće 4 telefona + stick sa EON ili YouTube

30887.webp

Mislim da je tih 4€ za 6GB a da je 7€ za flat, nije mi tu telefon gde mi je aplikacija da proverim

Tako je, kada se uđe na opciju tu stoji 7e za 7 dana FLAT, to sam ja koristio.

Razlike u brzini verovatno nema, 5G možda bude manje opterećen. Sećam se da sam na brodu 500 metra od obale u Olimpskoj regiji (Plaka) imao preko 100Mbit na 4G a sad 30 ne mogu da postignem ni blizu predajnika.

Da, 7 je. Prošli put sam gledao na netu i pisalo je 7 (i sada 7e).
U app se ne vidi ako nemaš para na računu (nemam) već piše ova najniža od 4e.

Koja beše najbolja opcija za Crnu Goru za mesec dana sa puno interneta?
Gledam ove ponude turističkih esim, 1tb 30 dana, 20 evra. Jel to najpovoljnije?

Verovatno, pogotovo što se još odnosi na One mrežu koja je najbolja kod njih.

@iOS
Pa sva tri operatera imaju opciju 1tb na 30 dana za 20 evra. Kao da su se dogovorili.
Znači ceniš da je One najbolja? Jel to bivši Telenor?

Tako je, nekadašnji Telenor i oni imaju najbolju mrežu 😃

Koristim mtel u romingu, ali domaći imaju One i uvek im je bolji signal 😃

meni je prošlog leta Whatsapov net zaista loše radio, preko dana i nekako, dok su svi na plaži, uveče nekad i ispod ,1mb/s i to na 5g, u Olimpskoj regiji, pa sam posle kupio neki net preko Mobimater i radilo je (jer nije išao preko Cosmote mreže).... Izgleda grci nemaju internet kapacitet za toliki broj turista.....
Meni je Whats up flat prekidao za Move dok sa netom u smeštaju nije bilo problema. Uglavnom radi lošije svake godine na 4G (nemam 5G uređaj još) tako da pitanje da li ću da ga koristim opet jer realno i nemam potrebe za njim.

Ista priča ove godine juna. Flat pristup u olimpskoj regiji za 7 evra nedeljno - ne može da se gleda. U smeštaju je imao neki net i radio je bez problema. Isto je i sa iptv listom.

Polovinom avgusta idem na letovanje u Grčku, pa mi treba savet koji net da uzmem? Vrši mi posao i esim, a video sam da mogu da ga aktiviram online putem mejla, što mi je super da uradim pre nego što pređem granicu.

posto sam video iz iskustava ovde da Cosmote WhatsUp sve losije radi, preporucio sam drugaru koji je isao u Stavros da proba net2go.eu, kaze da je bilo ok, uvece znacajno losiji protok, preko dana do 120 megabita, uvece 10-tak plafon, ali se deca nisu zalila, a to je najbitnije 🙂

Da li turistički eSIM od HT HR-a važi 10 dana od kupovine ili 10 dana od aktivacije? Ako je 10 dana od aktivacije, da li mogu da aktiviram drugi eSIM kasnije, nakon isteka prvog?

@MeanPanda to je ovaj e sim za turiste? Da li to važi samo za HR ili može i u GR?

Jeste, kad smo usli u Bosnu pri povratku izgubio je signal, tako da ne verujem da vazi van Hrvatske ali nisam siguran za ostatak EU

Ako nekome ne treba flat, na esim4travel izaberite best europe 41. Jeftinija je nego za pojedinačne zemlje, a imate 1GB za 70 rsd. Jeftinije nego prošle godine.

Olimpska regija, imam Whatsap cosmote karticu, preko dana mreza neupotrebljiva, radi do 9-10 ujutru poske proradi tek posle 23h.... bukvalno se raspada nece ni poruka da ode.... eSim koji radi preko vodafone radi koliko toliko pristojno..... nalazio sam neke ponude na mobimatter jer skoro da nigde nema potpuno flat net..... svi daju ,1-2-3 gb po punoj brzini ostalo na 1-2 mb /sec......

Evo 0:27 kad bi trebalo da radi, brzina Cosmote Whatsup kartice.... Leptokaria
7. avgust

Prilozi

• Screenshot_2026-08-07-00-29-14-082_com.android.chrome-edit.webp
    Screenshot_2026-08-07-00-29-14-082_com.android.chrome-edit.webp
    55.2 KB · Pregleda: 24
Ovde je više pitanje koju grčku mrežu izabrati 😃
Većina prijavljuje "dialup" protok u jeku sezone u mnogim regijama.

Evo 0:27 kad bi trebalo da radi, brzina Cosmote Whatsup kartice.... Leptokaria
7. avgust
Evo i ja sa prijavim stanje iz leptokarije na Cosmote. Na 4G ne radi nikako apsolutno u bilo koje doba dana, dok na 5G je vec i vrlo dobar protok u vecem delu grada. Jedina mesta gde ni 5G ne uspeva da se probije jeste zadnja ulica uz plazu citave duzine dok npr u centru i 3/4 ulica ispod pruge ka moru uspeva da se probije kako treba. Na plazi je isto protok koliko toliko upotrebljiv jer signal ide sa bazne stanice iznad Platamona ( na 5G sam izvlacio oko 20/4Mbps )
Evo speedtestova nekih pored bazne stanice ( eNB 303055) koja se nalazi u gornjem delu setalista/glavne ulice. Ovaj losiji rez je 4G dok su ova dva bolja 5G sa obe celije te bazne stanice

Prilozi

• IMG_1578.webp
    IMG_1578.webp
    27.2 KB · Pregleda: 16
  • IMG_1577.webp
    IMG_1577.webp
    25.2 KB · Pregleda: 14
  • IMG_1576.webp
    IMG_1576.webp
    25.8 KB · Pregleda: 13
Ovde je više pitanje koju grčku mrežu izabrati 😃
Većina prijavljuje "dialup" protok u jeku sezone u mnogim regijama.
Svake godine ista priča.
Možda bi ipak bilo najbolje da se ostavi telefon i uživa u moru. 😉
Neće propasti svet ako se ne baci pogled na društvene mreže, postavi story kako si na moru (jer ipak ako se to ne uradi onda kao da nisi bio na moru), da se ne zove familija na Viber...
Ako nekome zavisi posao od interneta onda taj nije ni trebao da polazi na more već da sedi kući i zarađuje, njemu i nije potreban odmor.
Neko će reći, ali kako bez Google mapsa da stignem. Pa lepo karta ili kupiš neki jeftin navi za kola, ako već nisi sposoban da ideš na kartu ili učitaš rutu na nekoj pumpi.
Mnogo smo postali svileni i razmaženi.

Nazad
Vrh Dno