Šta je novo?

Gothic Remake

• Začetnik teme Začetnik teme Mau53r
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A posle u gradu mi kovač Harad srbenda kaže: "Donesi mi ork oružje (ubi orka). Neću bre da crvenim pred ljudima kada orci napadnu i moj šegrt pobegne u planine sa ženama i decom". To me je odmah kupilo.
A isto mi moćan momenat bio kada trćim ka plaćenicima i vidim onog što vežba i sprema se da napadne leglo džinovskih buba (field riders), i dogovorim se sa njim da mu pomognem, a on meni da da 50 zlatnika. I obavimo to, i ja u fazonu "aj da se raskosuramo što si obećao", a on je u fazonu "ko te *ebe kad si pglu" 😆... i onda ti je jedina opcija da ga prebiješ ako hoćeš svoje pare.
Al' dobro... plaćenik... bitanga... i za očekivati je.

Ma i Witcher 3 kad sam uzeo da igram... sve super na početku, ali vrlo brzo stvari krenu da se ponavljaju... idi na lokaciju.. prati krvave tragove... jovo nanovo sve iz početka... pao je uninstall posle nekoliko sati.
E moj druže ovo ti nije nikako trebalo 😡
Reći ovo za Wiedžmin koji ima tonu sadržaja u vidu verovatno najboljih side quest-ova u nekoj RPG igri je krajnje neozbiljno.
Kad je već pao uninstall posle nekoliko sati suvišno je bilo šta dalje govoriti.

Ne znam... možda mu nekad dam šansu još jednom... poštujem što si fan, i ne kažem ja da je igra loša (svakako mnogo koplja ispred precenjenog Elder Scrollsa).
Wicher kec me dosta duže zadržao, mada mi je i on postao repetativan.
Kingdom Come: Deliverance (kec) mi se dosta svideo, a ne sećam se što sam prestao da ga igram.. verovatno sam imao puno posla, pa kada je prošlo nekoliko meseci, nije mi se vraćalo.
Kurajberpunk mi nije legao. Čim mi kvestovi diktiraju šta da radim (idi ovde, klikni ovde, pritisni E, pritisni sad M), izgubim volju.

lol a mene bas pocetak witchera 3 odbio od bilo kakve sanse da mu dam u buducnosti..
Ti dolazis sa reputacijom koju vec imas - vestac, ubica svakakvih cudovista...
I onda 3 pijandure u brvnari, umesto da se pokriju usima pred tvojom pojavom - ma kakvi, jos provociraju i kao slag na torti - izazivaju te na borbu ispred brvnare...

Reko, tacno sam osetio kako mi je pola mozga izumrelo za ovih par minuta, treba mi ovaj ostatak jos jedno 50ak godina...

I Witcher 3 i Skyrim su vrhunske igre, svaka ima neke svoje super strane, te kada se uporede sve 3 igre, svaka je u necemu bolja i remek delo na svoj nacin.

Sto se tice prve tuce ispred kafane, to je normalno, samo treba znati pricu iza Witchera i mrznje ljudi prema njima. Sve to i kroz igru postane jasnije.

Bolje prestani da mracis po temama...
Imas opciju ignore za clanove, samo predjes kursorom preko avatara, slobodno upotrebi na meni.

...
Sto se tice prve tuce ispred kafane, to je normalno, samo treba znati pricu iza Witchera i mrznje ljudi prema njima. Sve to i kroz igru postane jasnije.
Znam koja je prica, igrao sam prva dva dela i uzivao, narocito u prvom.
I ja isto mrzim odjedjene sportiste ali to ne znaci da bi ih izazvao ispred krcme jer znam koji bi ishod bio. A ovi ovde izazivaju nesto sto ubija cudovista... koja sa lakocom ubijaju ljude...
Jednacina je poprilicno jednostavna ko je gde u tom lancu i kako treba da se ophode shodno tome.

Pijani ljudi kada su u masi i u RL znaju da se usqrče i precene svoje mogućnosti a kamoli u igrici - ko zna recimo šta je bilo u glavi liku koji je pre nekoliko godina provocirao Majka Tajsona, unosio mu se u lice i naposletku ga napao da bi ovaj nakon više pokušaja da izbegne sukob obrisao pod sa "izazivačem"... A ovo je samo najsvežiji slučaj, bilo je takvih još par i uvek sa istim ishodom...

Pa jos samo kada bi svaki seljak iz sela bio profesor verovatnoce i statistike...
ja sam bio poprilicno konfliktan kao mladji, sa tadasnjih 100+kg misica na 181cm(nisam pravio probleme, ali sam ih rado eskalirao), pa nisi svestan koliko njih od 60 i 70kg se zaletalo na mene, koliko izlapelih matoraca mi se unosilo u facu...pa i Oliver Mandic i njegov bata koji krenuli tada da vuku i da se deru na mene i drugara od 195cm i 110kg misica.
Em ne budes pametan, em imas zabludu da si bitan ili da si u povoljnijoj poziciji, a na kraju pijan.
Konverzacije koje sam imao sa pijanim besnim ljudima...ne bi verovao.

Iz mog iskustva, ta scena u Witcheru je ultra realna, da realnija ne moze biti.

moguce, nisam razmatrao na takav nacin.
jos ako se u sve to unese i neka substanca koja povecava agresiju...

ali gledam sad, ekipa pije ali mi ne deluju pijano, cak ih witcher i postavlja na mesto i ovi slusaju

sad cak i da su to isti ti likovi, ni ovde mi ne deluju pijano a ni pod substancama. samo mrze witchere.

pamtite je drugacije nego sto jeste, decaci, a ja preko ovoga ne bih mogao ni danas.

Ovde nije mesto ni Witcher postovima ni sirotom Elder Scrollsu. Tema je Gothic remake.

Nemoguce je da se vrhunske RPG igre ne porede medjusobno, pogotovo sto ih nema bas preterano mnogo.
Daj Boze da se Gothic sto vise spominje u istoj recenici sa Witcherom 3 i Skyrimom, da ceo internet krene da ih poredi, pa se mozda nekada desi neko cudo i dobijemo novu igru iz fransize, a mozda i neke druge, samo da je na nivou Gothic-a i slicnog fantasy okruzenja.

@Markomaniax
takodje ces primetiti da se biju rukama i da niko ne vadi oruzije, da su dosli "da ga nauce pameti" i pokazu mu da nije dobrodosao, sto pokazuje vise stvari.
Jasnu razliku izmedju seljaka/cuvara i bandita, te da su ipak svesni opasnosti i verovatno i ogranicenja koje Witcher ima, da ni on ne moze tek tako da tucu pretvori u masakr.

Taj video govori jos par stvari, da obicni ljudi bas i ne mirisu Witchere, da su jako ogorceni sto ih je Nilfgaard pokorio i da ne zele to da prihvate, te da je vojska skoro prosla i da su jos uvek besni, te je mutant bio kap koja je prelila casu i ventil na kom bi mogli da malo izluftiraju frustracije, jer ipak "nas je 3, on je 1". Dodatno pokazuje dosaptavanje i dogovaranje da ga sacekaju ispred kafane. Rekao bih da to sve jako dobro pokazuje kvalitet price i story tellinga, pogotovo sto sve tu sluzi samo kao jedan detalj world buildinga.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno