Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa u principu si u pravu, "brake bleeding" mu dođe ispuštanje/zamena ulja, a odzračivanje je finalni deo tog procesa.
Siromašan im je jezik, pa nemaju adekvatne izraze kao mi, na ENG je sve to brake bleeding 🙂

U originalnom postu sam napisao punjenje (pošto nova čeljust dolazi bez ulja koliko znam) i odzračivanje.
Mislim i ja da dolaze prazni. Mada, možda nešto novo i nije tako, u onom ASMR dream build od pre neku stranu (ljubičasti retro ram) čovek samo ušrafio crevo i ono kao pustilo malo ulja i to je to. Mad mislim da ni na tubeless nije prikazao kako sipa jogurt.

fabricki nove kocnice dolaze sa uljem i imaju cepove, ili vec sve povezano

koji bajs imas? koja je igla, 9mm ili 12mm?
Imam ja trenažer koji mi ne odgovara jer je za 9mm, dok sam ja na 12mm i nema leba da ga adaptiram. west biking onaj sa promenom brzina.
e dok ja udjem i vidim poruku, kupio sam neki u pb, bajs je kao gravel a koja je igla to vec...

Prilozi

• viber_image_2026-07-30_15-50-44-566.webp
    viber_image_2026-07-30_15-50-44-566.webp
    177.4 KB · Pregleda: 84
truaxle 12mm 🙂

bice pakleno

U subotu krećem u 5 h, ovaj vikend će biti haos a tek iduća nedelja, ju, ju.
Ja bas planiram da li da idem u 5 ili mozda i ranije. Imao sam pauzu 2 meseca pa nisam u kondiciji. Tada vozim od ade do mostanice jer mi je put poznat i taman je napor. Posle mogu jos par krugova na adi dok jos nije pakao.

e dok ja udjem i vidim poruku, kupio sam neki u pb, bajs je kao gravel a koja je igla to vec...

Jesi odmah našao kutijicu sa delovima ili si zabagovao kao ja? 😄

Predlog, nemoj ga držati na tepihu, em možeš da oštetiš isti, em ćeš da curiš po njemu, pa će da se usmrdi 😬

Ja sam napravio podlogu od onih uklopnih tabli za teretane/fitness centre, a imam celu jednu policu starih peškira koje spustim tu gde najviše kaplje znoj i 2-3 koristim za brisanje. Posle svake vožnje, puna veš mašina.

Ja bas planiram da li da idem u 5 ili mozda i ranije. Imao sam pauzu 2 meseca pa nisam u kondiciji. Tada vozim od ade do mostanice jer mi je put poznat i taman je napor. Posle mogu jos par krugova na adi dok jos nije pakao.
I pre nego što Ada postane nebezbedna za vožnju. Vikendom, po ovim vrućinama, to je već i pre 8h.

Jesi odmah našao kutijicu sa delovima ili si zabagovao kao ja? 😄

Predlog, nemoj ga držati na tepihu, em možeš da oštetiš isti, em ćeš da curiš po njemu, pa će da se usmrdi 😬

Ja sam napravio podlogu od onih uklopnih tabli za teretane/fitness centre, a imam celu jednu policu starih peškira koje spustim tu gde najviše kaplje znoj i 2-3 koristim za brisanje. Posle svake vožnje, puna veš mašina.

I pre nego što Ada postane nebezbedna za vožnju. Vikendom, po ovim vrućinama, to je već i pre 8h.
iskreno zena je sklapala ja sam malo u zavojima, tepih je preziveo sve i svasta tako da mi ga nije zao a nije ti losa ideja za to iz teretane, ma ja sam to uzeo vise da ubijem vreme dok sam na bolovanju kao i biciklo da se vozikam kao nekad dok mi je motor na opravci kod majstora, kad slusas druge kupi polovan nemoj novog kineza.

Ja tempiram, ako krenem oko 5 h, vraćam se oko 10. Već oko 9 h sam na jednom ključnom usponu i kad njega prodjem, posle je bajka jer je ravno i blago nizbrdo.

Prošle subote krenuo u 7 iako je bilo 23 maks temperatura, sunce me utepalo od 10 do 12 h.
😆

Što se tiče pauze 2 meseca, osetićeš se odmorno ali se ne zaleći.

Ujutru u 4 krećem, ustajanje u 20 do 3.

Sutra će biti pakleno još više nego što sam mislio pa ću Bože zdravlje da se vratim dok sunce ne krene da prži jako.

sta ljudi koriste da nadju grupe/voznje/trailove/itd? Vidim stravu i komoot, sta se vise koristi kod nas?

strava

Cini mi se da mi je klinac drndao ovo za podesavanje amortizera i od tada cujem neko pucketanje u voznji.

AI kaze da ga odvrnem skroz pa da zavrnem skroz, ili da zalijem wd40 po prekidacu sto mi je glupost. Pretpostavljam da bi to trebalo da se otvori i servisira, ali suvise mi je "mlad" bajs za to (2025 godiste). Jedino ako ga je ovaj pre mene gazio bez milosti, sto mozda i jeste obzirom na ogrebotine po ramu..

Prilozi

• 20260801_134433.webp
    20260801_134433.webp
    165.3 KB · Pregleda: 44
Ne znam koji amortizer u pitanju, ali po poklopcu i slici bih rekao neki nisko budzetni.

Kad se otvori ima samo opruga i to je to.

Kod skupljih ima ulja, gumica i ostalih delova koji se menjaju.

To je najjednostavniji amortizer
Tu ima samo opruga i mast, zavrni to do kraja i ne diraj nista, wd40 nikako tu.
Suviše je mlad Bajs da bi tu lupao

danas izasao malo iz sobe da se provozam do posla da probamo levu pedalu odvrnemo ma kakvi, odem kod vulkanizera nije ni on uspeo. upalio ajd tu stravu ona napravi 10km vise nego navigacija plus daje neke pikove brzine preko 100km i jos zadnji menjac nece da radi 🤣

danas izasao malo iz sobe da se provozam do posla da probamo levu pedalu odvrnemo ma kakvi, odem kod vulkanizera nije ni on uspeo. upalio ajd tu stravu ona napravi 10km vise nego navigacija plus daje neke pikove brzine preko 100km i jos zadnji menjac nece da radi 🤣
Jel si siguran da ste odvrtali na pravu stranu?
Leva se odrvrće u smeru kazaljke na satu.

Onaj ko ih je postavio, stavio "nasuvo", bez masti.

I ja sam imao isti problem, pisao sam zimus ovde u temi. I taman kad sam hteo da odsutanem, napravim malo dužu polugu, brutal force i odvrnem. I nabijem ruku na zupčanik srednjeg pogona 🙄

Ne znam koji amortizer u pitanju, ali po poklopcu i slici bih rekao neki nisko budzetni.

Kad se otvori ima samo opruga i to je to.

Kod skupljih ima ulja, gumica i ostalih delova koji se menjaju.

To je najjednostavniji amortizer
Tu ima samo opruga i mast, zavrni to do kraja i ne diraj nista, wd40 nikako tu.
Suviše je mlad Bajs da bi tu lupao

Tako je, ovo je tacan model SR Suntour XCT Disc 100mm

^^ Možda OVO pomogne. Nije baš taj amortizer, ali slično je.

Juče sve super do 60 km i odjednom butine se cementirale, nisam mogao da uhvatim tempo pa da ne bi imao grčeve, ubacio u niži prenos, smanjio drastično brzinu da bi odvezo još 60 km i završio trening.

U nekim momentima butine su popustile ali ubrzo se vratilo na staro pa sam koristio te momente maksimalno.

Pretpostavljam da je do toga došlo zato što sam pločice gurnuo malo napred kao i sedište i što sam krenuo jako rano a da nisam prethodnu noć lepo odmorio.

Prehrana i hidratacija je bila 10/10 tako da sam imao snage ali noge nisu slušale.

Nazad
Vrh Dno