Šta je novo?

RealDebrid, TorBox, Playeri (WuPlay, Nuvio) i slicno

Meni je zgodnije da mi npr. AIO sažvaće posao 5 adonova, sortira sve po mojim kriterijumima pa nek traje i 5-10 sekundi, ali znam da je prvih 20 rezultata po mojoj meri i da će da rade, nego da klikćem kroz divljinu rezultata.

Možda bi bolje bilo da udesim svaki adon zasebno, ili da upogonim onu patku, ili nešto treće, ali u poređenju sa ne znam Primewire ili kakosezvaše od pre X godina, ovo sve je svemirski brod.

Kako kaže ona kineska, kad ti je sve potaman, ti stavi kamenčić u cipelu da te žulja.

Uvek ima razlicith ljudi, nemoj da te to pogadja 😀 Nekad nije ni 4K bio potreban a sad jure 8K i neke audio formate a slusaju na zvucnike od 20eur
To mi je žešći apsurd što se zvuk zanemaruje a podjednako ako ne i više je zaslužan za atmosferu u filmu.

@Teddy McDonald mislio sam na Real Debrid kad sam rekao kad znas za bolje. On mi je radio kao munja instant maltene.

Pošteno, RealDebrid je leteo ono nije bilo normlano. TorBox radi ok, ali realno nije ni blizu. Što li ovaj Nuvio nema continue watching, nego svaki put moram tražim ili biram ponovo?

jel ima neko premiumize?
keš znam da im je odličan, zanima me koliko brzo se preko njih pokreće stream u odnosu na torbox i RD

Odličan je i Offcloud, na nivou je Premiumize i RD sa keširanim brzo pokreće a dosta je jeftiniji od Premiumize. Ima probni period od 30 dana

Ima i kod mene samo što kod nuvio za razliku od stremia uvek mora nanovo da se traže linkovi,tako da ne može ni da se nastavi ako si nešto donekle odgledao.
može,u playback postavkama uključi "reuse last link", možeš podesiti i koliko dugo da ga povlači
a može se i samo uključiti autoplay...

može,u playback postavkama uključi "reuse last link", možeš podesiti i koliko dugo da ga povlači
a može se i samo uključiti autoplay...
Nema opcija na webos verziji... Imam i ja continue watching ali kao što neko reče ne pušta direktno kao na stremio nego mora iznova da se bira link.

Za Offcloud ide isto kao i kod ostalih debrid servisa?

Na Tor Box stranici iskace obavestenje o novim uslovima koriscenja. I to iskace kao urgentno. Sve mi deluje da su i njih pritisli i da ce uskoro proci kao drugi debrid servisi sa brisanjem kesiranog sadrzaja.

Ono što vidim kao potencijalni problem za moje korišćenje je što neće dozvoljavati deljenje naloga, tj. gledanje sa različitih IP adresa, što će reći vikendica out 🙁

To je krsenje ugovora ako urade, za nas koji smo uzeli godinu dana.
Ali sta da se radi idemo dalje.
Meni RD radi solidno u zadnje vreme tako da....

Mislim da narednih godinu dana nece nista da se menja u smislu negativno da utice na nas korisnike..zivi bili pa videli

Novi uslovi TorBox-a od 31. jula 2026. uvode strože praćenje podataka (IP adresa, geolokacija), menjaju vlasnika kompanije u skriveni entitet iz UAE i ukidaju neograničeni keširani saobraćaj, uvodeći stroge mesečne limite (10-30 TB). Korisnici će primetiti gašenje zvaničnog Stremio add-on-a, uvođenje novog sistema za kažnjavanje "Abuse" korisnika i obavezno merenje celokupnog saobraćaja, uključujući strimovanje.

Znači,ni kod njih neće moći da više IP adresa ako sam dobro razumeo?

Pa ako beleže odsada i id uređaja onda će znati i da si ti na drugoj IP adresi ali nema više deljenja sa drugim.
Šta se sada beleži: Servis prikuplja vašu IP adresu, jedinstvene ID-eve uređaja, preciznu geolokaciju izvedenu iz IP-ja, kao i kompletne "session-replay" podatke (što uključuje snimanje pomeranja kursora, klikove, skrolovanje i tapkanje po ekranu).

Jel zna neko sa tehnicke strane, kako oni prate te kursore,klikove itd ako samo koristimo TorBox kroz WuPlay ili Stremio za gledanje sadrzaja? To bih razumeo ako WuPlay moze da zna nase kursore i klikove jer njihovu aplikaciju koristimo.
Sem ako ne postoji TorBox app posebno pa bi skroz bilo razumno to sto su naveli u novim uslovima

Znači,ni kod njih neće moći da više IP adresa ako sam dobro razumeo?
Pa ja sam provukao kroz AI da mi izvuce sta ceka korisnika. U sustini pominje se veca kontrola naloga, vece pracenje naloga i IP adresa ali ne zbog deljnja API kljuca vec zbog lakse davanja informacija trecoj strani ako to nadlezni organi traze.
I dalje ostaje nacin fer deljenja. U protok koji se obracunava spada i skidanje torrenata na njihove server kao i gledanje vec kesiranog sadrzaja. Tu su limiti ogromni 10T mesecno za osnovni paket koji vecina i uzima.

Kako se ništa suštinski ne menja, ako sam do sada mogao da gledam preko istog naloga sa više lokacija, a sada to neću moći?! 🙂

OK, videćemo kako će to u praksi izgledati, možda samo neko upozorenje i slično...

Meni je malo ore izbacio wrong ip adreas kad sam nastavio gledanje. Prethodna i nova ispisane. CG natovan sam pa kapiram šta ga zbunjuje ali toga pre nije bilo.

bar na RD je oduvek bilo, da moze valjda do 5 uredjaja da se registruje, pa sa ma koliko razlicith IP adresa, ali su valjda bili restriktivni kada je u pitanju simultani striming sa vise uredjaja (sto je sasvim ok, odnosno nema deljenja vec jedan korisnik moze da koristi vise uredjaja ali samo po jedan u isto vreme). Meni RD istice u novembru, a do tada ce se valjda malo vise znati sta ce biti, ajde razumem za nove stvari da ih kecaju, ali sto ih teraju da brisu stare kesirane filmove, serije, koga je za to briga realno .. mada verovatno i to sve spada u neka autorska prava ali opet, nije isto gledati aktuelni bioskospki film (ako je nekome uopste vise do toga) ili npr Zonu sumraka 🙂

Nazad
Vrh Dno