Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Da li je neko uspeo da se izbori sa praksom da buđavi City Express neće da donosi pakete koje Transfera hendluje za Temu?
Ostaje mi samo poštanska inspekcija, sve drugo sam probao mislim.
pisah već u temu temi, još neko je takođe komentarisao...već 5i ili 6i put idem od takovske do bulevara 197 po pošiljku, to je njima blizu mene 😡 tamo nema sistema nego prevrnu svaki paket dok ne nađu tvoj...što je najgore oni ti kao šalju poruku za preusmeravanje, ali dok gledaš poruku vidiš da su oni paket već ostavili u paket šop kilometrima daleko...

jedina stvar koju sam ja do sada uradio je da u temu aplikaciji na max opišem loše iskustvo sa njihovom isporukom, koliko ima vajde ne znam, ali valjda neko tamo i to gleda...ima u app stavka da kad preuzmeš paket oceniš isporuku...

Da li AliExpress pakete osim PostExpress-a isporucuju i druge kurirske (kao sa Temu-a npr.)?
Ako da, kako znam kod koje kurirske je na isporuci na osnovu medjunarodnog tracking koda (npr. LA...HU)?

Da li AliExpress pakete osim PostExpress-a isporucuju i druge kurirske (kao sa Temu-a npr.)?
Ako da, kako znam kod koje kurirske je na isporuci na osnovu medjunarodnog tracking koda (npr. LA...HU)?
Meni je donosio Bex
Ne mozes znati nikako jer ne salju obavestenja.
Ali ako je LA...HU ili UC...HU verovatno ce ti isporuciti Posta.
Kurirske sluzbe obicno isporucuju CN i ako ide preko neke spedicije, odnosno ako posiljka ima konstantno pracenje, ovi mali paketici kad udju u Srbiji gubi im se svaki trag i ne mozes da ih pratis, a neki se i zagube pa nikad ne stignu.

Meni je donosio Bex
Kurirske sluzbe obicno isporucuju CN i ako ide preko neke spedicije, odnosno ako posiljka ima konstantno pracenje, ovi mali paketici kad udju u Srbiji gubi im se svaki trag i ne mozes da ih pratis, a neki se i zagube pa nikad ne stignu.
Jasno. Hvala na pojasnjenju, bas cemo vidjeti kako ce biti u mom slucaju, posto se 2/3 paketa uopste ne pojavljuju na postinom pracenju, iako su odavno stigli u zemlju.

M-One obicno mi Temu paket ostave u shopu, sad se samo ponovo pojavio u distributivnom centru ,nakon voznje u vozilu kurira...

Idioti
Prebacili u AKS a oni u paket shop koji radi do 18:30 u drugom kraju grada.

Meni je donosio Bex
Eto juce komentarisemo, i danas postar donosi 2 paketa, jedan LA...HU, drugi UC...HU. Prvi LA uredno prikazan na postinom pracenju, drugi UC uopste nije zaveden, pa mi djeluje da UC...HU paketi onda i ne podrzavaju pracenje.
Ali bio si u pravu, izgleda da ove LA i UC ipak isporucuje posta, e sad da li uvijek ili se moze desiti da idu i preko drugih kurirskih, ko zna...

Vidi stvarno, nisam znao da ovo postoji dosad.

S tim sto se ovdje pojavi tek kada ocarine/procesuiraju posiljku, koliko vidim.

Da. Loše je što ne znaš kada je otišla na carinu ali barem vidiš koliko će da naplate (+troškovi pregleda itd.) pošto za Ux ne šalju ni obaveštenje.

Eto juce komentarisemo, i danas postar donosi 2 paketa, jedan LA...HU, drugi UC...HU. Prvi LA uredno prikazan na postinom pracenju, drugi UC uopste nije zaveden, pa mi djeluje da UC...HU paketi onda i ne podrzavaju pracenje.
Ali bio si u pravu, izgleda da ove LA i UC ipak isporucuje posta, e sad da li uvijek ili se moze desiti da idu i preko drugih kurirskih, ko zna...
Aj molim te reci mi da li si platio nesto za PDV?
Meni danas isto stigao mali paketic, prvi put porucujem od porezovanja svega i svacega, nisam platio nista, a na sajtu carine vidim da je paketic procenjen 49 dinara i trebao sam platiti porez 10 dinara. 😂
Ne znam da li mi je to otpisano zbog malog iznosa od strane carine, da li je to regulisala Posta ili postar jer mi je postar komsija pa mu bilo glupo traziti 10 dinara.

Pazi, jako je cudno takodje - dobio sam dva paketa u istoj isporuci, prvi LA je bio procijenjen na 1.583,26 din, PDV 317,00 din, platio postaru 527,00 din (koliko mi je stiglo i u poruci). Ovdje su znaci fiksno dodali jos 210 din na izracunati PDV, samo oni znaju zasto.
Drugi UC je bio 194,93 din, PDV 39,00 din, ali nista za placanje kod postara (niti je poruka recimo stigla za ovaj paket, posto valjda ne salju obavjestenja za UC pakete, kako napisa covjek iznad). Tako da moguce da ne vrse naplatu za neke mizerne vrijednosti PDV-a (dok na druge kupe harac od fiksnih ~200 din). 😉

Ovo je sa Alija, dok Temu vidim skroz drugacije funkcionise, tamo ti odmah obracunaju i naplate PDV prilikom placanja same robe, i nema dodatnog haraca, bar je to moj slucaj za sitnije pakete, otkad su uveli ovo totalno oporezivanje prije nekih mjesec dana.

Zar nije otvaranje paketa oko 200 dinara? To naplate bez obzira da li paket stvarno otvaraju.

Otvaranje (tj. pregled pošto sad retko otvaraju) je 150 din. Ako treba da se plati PDV ili carina onda ide još 60 din provizije za prenos i to je tih 210.

Neproverena informacija, City kupuje DExpress (u smislu City postaje vlasnik)

EDIT: izgleda da je vec javno objavljeno par dana, ali eto ko nije video

Poslao Temu paket preko Transfere, dobio sam broj za pracenje od 16 cifara, pocinje sa 688
Zna li neko koja krirska sluzba to razvozi, nije valja City Express?
Prvi put dobijam tako dugacak broj za pracenje.

GLS jel cuo neko za njih i koliko se ceka?

Pisao sam ja o GLS. Za sada odlično rade. Organizator sektora je plaćen po isporučenom paketu, pa takav sistem zarade prenosi i na kurire. Za sada imaju neverovatne procente uspešnih isporuka. Pakete primaju samo od pravnih lica. Nemaju sistem najave, već se dogovoriš sa kurirom za vreme i on dolazi svakog dana u isto vreme da preuzme pakete. Ove sedmice nismo imali paket preko AKS, sve na Post Express. Što znači da bi sva tri dana trebalo da javimo kuriru da ne dolazi ili kada dođe da mu kažemo "džabe si dolazio".

Kao fizičko lice sam primio neke pakete od njih - sve profi.

Tek kada sam dobio ponudu za saradnju, vidim da se sve one SMS poruke koje šalju primaocu, zapravo naplaćuju tj uračunate su u najnižu cenu paketa. Generalno je jedna poruka dovoljna. Ili da ide na neki komunikator. Nemaju kalkulator za cene, već dobiješ neke tabele, pa je na kraju ispalo da ni njihov glavni prodavac usluga nije dobro izračunao neke primere koje sam tražio da mi napiše.

Za sada, ako ti prodavac nudi GLS - uzmi slobodno.

Sta ovo bese znaci? "05.08.2026 13:34:35 32300 ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ 1 Преусмеренa "

to je i poslednja promena ujedno

Opet problemi sa AKS-om. Nisu pokušali da isporuče na adresu, nego samo stigne Viber poruka:
"Pošiljku xzy preuzmite do 10.08. u paket shopu: adresa, od 10:00 do 18:00. Poštarina plaćena. . Info: broj telefona na koji se niko ne javlja . Vaš Aks"

Otišao u 16:15 i na vratima stoji
1786090522216.webp
Vrata zaključana. Nas petoro stojimo i čekamo da neko otvori pred kraj radnog vremena i da nam da pakete.
Svi redom zovemo broj koji je u porukama i niko se ne javlja. Zovem i AKS broj sa sajta ni tu se niko ne javlja.
Do 16:30 niko ne otvara i svi se razilazimo.
Prošli put sam tako isto izvisio, pa sutradan došao u sred radnog vremena, nešto oko pola 2 pošto sam jednom uspeo tada da ih nahvatam. Ali ne. Tri puta sam po vrućini dolazio da uzmem svoj paket.

Da li je iko ikada uspeo da razgovara sa call centrom AKS-a? Da ne gubim vreme. Pisao sam im preko sajta, ali pretpostavljam da ni to niko ne čita tamo.

Prethodnih dana mi se nekoliko puta desilo da se kupci žale da ih AKS kurir oleši za transport, ali kad god pokušam da čujem detalje, ne dobijem konkretne informacije. Do juče.

Juče mi čovek uredno pošalje screen shot, kako su ga "olešili" "dodatnih 400-500 dinara".....vrednost paketa 2000 dinara, isporuka 450 dinara, u SMS poruci od AKS piše da mu stiže paket i da će biti 2.450 dinara. Pitam ga koliko je platio, kaže 2.450 dinara. Ja mu šaljem screen shot gde sam mu napisao da za kurira spremi 2.000 +450 = 2.450 dinara. I čovek mi objačnjava kako ga je kurir probudio da je shvatio da ga je prevario tek kada je otišao, a da će sledeći put da mu "nalupa šamare".

Kapiram da je vrućina, ali jbm mu sve, da li smo mi normalan narod?!

Nama je AKS prethodnih dana kasnio sa isporukama po Beogradu i jedna isporuka za neko manje mesto.
I to su kašnjenja bila po 3-4 dana, pa uhvati vikend. I najgori deo je što na slanje naše reklamacije, na adresu sa koje dobijamo instant odgovor i često brzo rešenje, ili ne dobijemo odgovor ili dobijemo nakon 1-2-3 dana na ponovljen zahtev.

@PJ: čitam, ali ne kapiram kako ga je olešio?

Ni ja 😱
Platio je tačno koliko sam mu najavio da pripremi i koliko je pisalo u poruci koju mu je na dan isporuke poslala kurirska služba.

Upravo je bila PE kurirka, skroz ok žena, povremeno pokriva naš reon. Pita jel sme da ostavi auto na našem parkingu, da ode u zgradu prekoputa po neke pakete. Reko' naravno. Ubaci naše pakete u vozilo i ode. Auto otključan, motor radi, pretpostavljam zbog klima uređaja. Zadržala se 3-4 minuta.
Kaže kolega, daj da ga preparkiramo u dvorište, da je prankujemo. Brzo smo ga nadglasali. Samo nisam siguran da li što nisko hteli da je stresiramo ili niko nije želeo napolje, na 38 stepeni 😄

Ljudi, da li sam pobrkao sa nekon drugom kurirskom ili je Bex taj (osim PostExpress-a) koji ponekad isporucuje posijlke i subotom (ove medjunarodne posiljke)?
Posto im je zvanicno vikend neradni za isporuke.
Ali znam da je neko pisao nesto na tu temu, ovdje ili drugdje sad se ne sjecam...

Nazad
Vrh Dno