9 dana nakon što sam otvorio max račun i navodno aktivirao besplatno održavanje.Samo da su azurirali yettel sve uslove u aplikaciji sve bi bilo jasno. Ovako mi stoji da ne ispunjavam uslove i da program nije aktivan, iako jeste + progress bar na vrhu za dodatnu konfuziju.
Epilog priče, naravno da ekipa sa četa nije bila u pravu, tj. biće da je odgovor bio improvizovan. Situacija je sledeća. To što je dugme naizgled jednokratno je feature, ipak nije bug. Namenski im ostaju evidentirani tokenizovani uređaji, čak i ako klijent izbriše token. To njima iz nekog razloga nije stvarno instant brisanje tokena (dok u Aiku recimo znam da jeste), samo deaktivacija. Otud dugme i ostaje, makar neko vreme. Ukoliko želite stvarno da obrišete token odmah, morate pozvati kontakt centar (opcija 4 se bavi upravo tokenima) i uradiće vam to.Pisao sam im konačno na čet i kažu da je jedini način ručno dodavanje kartice.
koji bezbednosni problem si imao?Da li je neko skoro menjao mastercard (zmaena za novu, zbog bezbednosnog problema), koliko se ceka da stigne fizicka postom?
Menjao sam nedavno jer su me obavestili iz hotela da im je doslo do "curenja" podataka.Da li je neko skoro menjao mastercard (zmaena za novu, zbog bezbednosnog problema), koliko se ceka da stigne fizicka postom?
Kada tvoja kartica poseduje 2FA, a šteta ti je načinjena kroz primaoca koji ga nema, gotovo sigurno dobijaš novac nazad. Kod mene je trajalo nekoliko dana od podnošenja reklamacije (Intesa). Doduše, u mom slučaju je bot probao tri transakcije u pet sekundi dok nije potrefio maks dozvoljenu transakciju (limit je bio 3.000 dinara za online plaćanje, skinuo mi 28USD), pa je bilo jasno da je mašina koristila karticu, ne čovek.koji bezbednosni problem si imao?
Meni je pre par dana neko smako 240eur. Ništa 2fa, u podršci mi kažu da je to opciono za trgovce. Sada se ispostavlja da regularni trgovci koje ja koristim mene maltretiraju sa 2fa, a prevaranti to samo zaobiđu.
Poslao reklamaciju i sada se čeka nešto, zvanični rok je 15 dana jer eto tako im se može po zakonu. Na svu sreću, ne zavisi samo od yebtela nego žalba ide prema mastercard pa se nadam da zapravo nešto može da se uradi.
Kartica je blokirana i sada čekam novu.
I umesto da mi puze pod nogama što mi se desila neprijatnost da mi neko očisti račun i da mi odmah besplatno daju novu karticu, oni so na ranu, to je još 500rsd za novu karticu koju ću još da čekam ko zna koliko. Nisu to nikakve pare i totalno me nije briga, nego tako nonšalatno reaguju na nečiju muku, koga je briga što možda sada nemam za kiriju i račune.
Da azuriraju karticu kada stara istekne ili se ugasi to rade npr netflix/walmart.meni je bio charge ka walmart.com od 0.00$(wtf) i to je to. zovu me da je sumnjiva transakcija, ja reko blokirajte i izdajte novu za 500rsd sta sad. oni blokiraju ja dobijem novu, sve ok. posle par meseci charge na staru karticu(neki auto renew) koja je blokirana. Ja posaljem mejl, reko kako to, oni posle 7 dana odgovaraju da iako je blokirana kartica, da oni salju trgovcu azuriranu karticu (kako da ne...). kakva nebuloza, ko im sve radi tamo, pa koja je poenta blokiranja, sta, obavesticete scammera s podacima nove kartice?
napominjem da staru karticu ne vidim u app, i chargovi stvarno ne prolaze
Pa ni za to ti ne treba fizička, podaci se nalaze u aplikaciji. Svakako, jeste mesec dana rok, a mojoj okolini i dalje po pravilu stižu za dve-tri nedelje.pitam zbog online placanja kada trazi unos broja kartice i google play store
Fini su inače kada znaju da je reč o prevari, a često tad i oni sami zovu, obaveštavaju, storniraju i slično. Kod tebe im iz nekog razloga nije očigledno, čim ne ide glatko.I umesto da mi puze pod nogama što mi se desila neprijatnost
Upravo se o tome piše i na temi o Raiffeisenu, a pominjalo se i ranije. To je regularna procedura koju propisuju kartičarske kuće, ali u tvom kontekstu je stvarno ispalo nebulozno. Ipak, odnosi se samo na tokene, ne na sva plaćanja. S tim u vezi, potrebno je blokirati/obrisati upravo taj token, ne karticu. To može da ti uradi kontakt centar, opcija 4.da oni salju trgovcu azuriranu karticu (kako da ne...). kakva nebuloza
Pouzdano bi izgubio besplatne eksterne (ka drugim bankama) instant transakcije u dinarskom platnom prometu. Nakon promene paketa bi ti koštale 50 dinara po plaćanju, što je otprilike najveća naknada tog tipa na tržištu. Izgubio bi i besplatno podizanje gotovine Dinom na tuđim bankomatima, to bi ti nadalje bilo 2% (min 300 RSD) po podizanju.Šta bih sve izgubio prelaskom sa MAX na Lite račun?
Ovo smo mnogo puta pominjali, ali fokus je uvek bio na besplatnom plaćanju u inostranstvu. To ti garantovano ostaje i nadalje, ali mi je sumnjiva stvar sa podizanjem novca na tuđim bankomatima. Ako bismo doslovno tumačili prethodnu napomenu, i za to nastavlja da važi da je bez naknade. Ali baš ne verujem da im je to zamisao. Svakako, ko bi probao, imao bi osnov za žalbu ako bi mu bilo naplaćeno, ali mutno je baš, pa na tvom mestu najradnije ne bih testirao te granice, iako jesam svojevremeno razmišljao o ovoj napomeni.U slučaju zadržavanja i korišćenja prethodno izdate MasterCard debitne kartice, prilikom prelaska sa Bank Max ili Bank Start paketa, na Bank Lite paket ili Platni račun sa osnovnim uslugama, obračunavaju se i naplaćuju naknade ove kartice u skladu sa tarifom naknada koja važi za Bank Max paket.
Kreditna je nezavisna, ostaje ti do daljnjeg, a takođe je bez naknade. Ranije je bila strogo za klijente koji imaju Bank MAX i primaju zaradu na taj račun, a od prošle godine je za sve. Ipak, tu već gubiš besplatna plaćanja u inostranstvu, i za njih bi nadalje imao naknadu 1,5%. I to je propisano linkovanim tarifnikom, oslobođen je samo MAX, a sve ostalo je isto.Znam da mogu da zadržim Master karticu a šta bi se desilo sa kreditnom?
Računi na klik su svima bez naknade, kao i interne transakcije (unutar banke, dakle na sve račune koji počinju sa 115, uključujući tvoje štedne i slično), a eskterne instant (i kliring, naravno) biće skupih 50 dinara, kako sam već napomenuo. RTGS plaćanja, a to su ona preko 300k, ostaju nepromenjena, na oba paketa su skupa: 0,2% (max 3k RSD).Da li i dalje mogu da plaćam račune na klik i ostala plaćanja preko mbankinga i to bez nadoknade?
Nemaju nikakve veze sa paketom, ništa se tu ne menja. To jest, uslov za štednju je da imaš kakav god paket, nema štednje bez toga, ali osobine (kamata i tako to) iste su za sve.Šta se dešava sa štednim računima (po viđnju i oročeni)?
Vau!...ne vidim razlog da ne važi i za podizanje novca na tuđim bankomatima.
Pa najbolje da isprobaš jednu transakciju i provjeriš, ali naravno da budeš spreman da izgubiš 200-300 dinara za slučaj da provizija postoji.Vau!
Znači ja koji sam na Lajtu, a ostao mi je MC mogu da dižem bez provizije na tuđim bankomatima!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari