Šta je novo?

Kraj ere besplatnog Windows-a: Microsoft uvodi strogu kontrolu piratske KMS aktivacije

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Piratski-Windows.webp

Kraj ere besplatnog Windows-a: Microsoft uvodi strogu kontrolu piratske KMS aktivacije​

Microsoft uvodi TPM proveru za KMS hostove kako bi sprečio lažne servere koji se koriste za neovlašćenu aktivaciju Windows-a

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...vodi-strogu-kontrolu-piratske-kms-aktivacije/

Kada sam u takmičenju pucanja sebi u nogu i protivnik mi je Microsoft.

💀💀💀💀💀💀

KMS bukvalno održava win. Videćemo koliko će ljudi (dece) uskoro preći na SteamOS ili neki drugi Linux

KMS bukvalno održava win. Videćemo koliko će ljudi (dece) uskoro preći na SteamOS ili neki drugi Linux
Neće se desiti, tu su hwid, tsforge i ohook, kms nije jedini (ni najbolji).
Ljudi će preći na druge opcije koje su do sada bile manje poznate, i to je sve.

Zašto ga odražava kada za većinu korisnika radi i aktiviran i neaktiviran isto?

Ljudi će preći na druge opcije koje su do sada bile manje poznate, i to je sve.

Šta znam, nekoliko ljudi koje znam posle onih pehova sa win 11 je prešlo na CachyOS i Zorin. Ja sam jedan od njih. Za ono za šta koristim PC , linux mi prosto leti.

^ To je nešto drugo, prvo je da si napisao da "KMS bukvalno održava win" i da će zbog toga ljudi prelaziti na linux.

Windows je tu gde jeste a i Linux, i više je razloga zašto se globalno stvari bitnije neće promeniti, barem u doglednoj budućnosti. Inercija korisnika, rascepkanost linuxa, itd da ne nabrajam.

Realno. Da kojim slučajem, i ako je nemoguće, traže da se plati licenca, i kms prestane da radi, istog trenutna bih prešao na Mint.

Kada bude bilo 5 distroa ukupno, sa 3 window managera ukupno, i samo 2 nacina distribucije paketa, onda ce linux da uzdrma windows.
Da me ne shvatite pogresno, ja zelim da se to desi jer MS ga je bas preterao ali linux je toliko sarenolik, svaka grupa nerdova gura svoju filozofiju, svoje ovo, svoje ono. Hiljade distroa, 90% half-baked. Ne moze tako. Aplikacije se na win instaliraju isto od kad je napravljen. Ja kapiram da linux daje neogranicene mogucnosti, i to je ok, ali 90% ljudi to ne zeli. Ljudi nisu experti. Ljudi zele da im je sve prosto i uvek na istom mestu. Zato i iPhone ima toliku popularnost, prosecan korisnik je uvek "kod kuce". Ljudi zaboravljaju da se veliki broj ljudi zbuni kad mu promenis wallpaper, a gde nesto drugo.

Microsoft Script aktivacija je moj saveznik godinama, ne znam je l i ona KMS bazirana to nisam proveravala...

Kako sa računarima koji nemaju TPM a koriste se u preduzećima i na njima je Windows neka verzija? Ima situacija i to ne malo da služe svrsi i da vlasnici preduzeća ne žele investirati u obnovu hardvera.

Kako sa računarima koji nemaju TPM a koriste se u preduzećima i na njima je Windows neka verzija? Ima situacija i to ne malo da služe svrsi i da vlasnici preduzeća ne žele investirati u obnovu hardvera.
Koliko se meni čini na tim kompovima Win11 od samog početka ne možeš da instaliraš bez nekih trikova, tako da neće moći ni sada. Minimum za Win11 i jesu mašine sa TMP 2.0 i Secure Boot.

Ovim zaključavanjem samo zakopavju sopstveni položaj
Ne, u prvom postu sam napisao zašto.
Biće kao i do sada, ko želi ili mora kupiće windows, a ko želi da ga aktivira ima više načina da se obavi.

tesko da je to legalan 🙂

vise "legalan"

Zašto je krek tema uopšte.
Pa tema jeste piratska kms aktivacija.
Inače, i zvaničan Majkrosoft support koristi pirateriju kada windows aktivacija prolupa i nema druge.

Nazad
Vrh Dno