Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ja sam preko chat-a. Isto su mi tražili prepaid broj koji dodajem, email za postojeći nalog, a mislim i poslednje 3 cifre JMBG-a. Ne sećam se tačno. Ali nikakva lozinka.

Tako je kako je, nije moguće dodati pripejd brojeve na nalog sa mejl adresom. Takvi nalozi služe za postpejd ugovore, dok svaki pripejd broj ima svoj zaseban nalog. Srećom, na jednoj aplikaciji možeš da imaš više naloga, tako da pripejd brojeve dodaješ zasebno. Mana je što prilikom svakog dodavanja moraš da unosiš PIN, ali stvarno i zvanično nema drugog rešenja.
Jel taj pin dolazi kroz poruku ili je to pin koji se unapred podesi pa samo unese? ako je SMS onda je zabrinjavajuce glupo

Marfi i ja.... Neko vreme razmišljam da prenesem MTS svoj primarni broj u Yettel zbog boljih jeftinih prepaid dodataka, uradim to pre par dana, JUČE mi aktivirana Yettel kartica, DANAS saznajem ovde da može da se dobije FREE MEGA PLAN na 90 dana... Pa ***e....

Ja sam preko chat-a.
Zanimljivo stvarno, mene su dosad triput odbili: preko poziva (na broj 1234, kontakt centar), preko kontakt forme (to bi trebalo da je ekvivalentno mejlu), preko četa. I to ne samo što su me odbli, nego su mi predlagali alternative, kao što sam i ja u svojoj prethodnoj poruci: dodajte novi nalog samo za pripejd broj uz unos PIN-a, dozvoljevno je više po aplikaciji. Izgleda da zavisi od toga ko se javi, tj. koliko ko zna. Sada mi je uspelo preko Instagrama, što znači da makar sve društvene mreže funkcionišu, hahah, pošto imamo potvrdu i za Fejsbuk i za X.

Ali nikakva lozinka.
To je to, ni meni nisu, samo broj telefona, mejl i poslednje tri cifre JMBG. Svakako nema smisla što ne može ručno da se doda, ali okej, tako je kako je.

ako je SMS onda je zabrinjavajuce glupo
SMS je, zapravo je to OTP (one-time password), a oni ga samo zovu PIN. Ali tako je i kod ostalih, ako je kartica kod tebe i nije zaključana svojim PIN-om (za povezivanje na mrežu) koji ne znaš, moći ćeš na ovaj ili onaj način da pristupiš nalogu, što je i logično. A sve možeš da uradiš i preko USSD kodova, ni ne treba ti aplikacija provajera. Ipak, tako se vide stvari samo vezane za taj broj, ne može neko na osnovu PIN-a koji je stigao jednom broju da vidi druge tvoje brojeve i slično. Hoću reći, ne znam što te to tačno brine. Ima nešto što propuštam?

Svakako, to unosiš samo prvi put prilikom prijave na aplikaciju, onda se nalog sačuva. A eto, ispostavilo se da ipak može da se doda i na nalog sa mejlom, nakon čega prijava ide preko mejla i lozinke, i to bez ikakve dvofaktorske autentifikacije, tako da je to zapravo nebezbedniji način, iako komforniji. Takav nalog, inače, možeš i da napraviš preko sajta ako ga već nemaš. Štaviše, pravljenje od nule je lakši način, jer će tako nalogu automatski biti pripisan tvoj broj, dok za već postojeći nalog moraš da im pišeš da dodaju, kako smo juče utvrdili.

Traje akcija do kraja septembra, tako da ćeš za dva meseca moći da se predomisliš. Nije isključeno ni da će je dodatno produžiti, kao što su dosad već sto puta radili. Ali menjali su se i uslovi: prvo odličnih 12 meseci, pa slabija 3 meseca, pa solidnih 6 meseci, pa sad opet slabija 3 meseca. Šta će biti nadalje, videćemo.

Poslednja izmena:
Evo i meni odrađeno preko fb, samo napisao mejl i brojeve koji treba da se dodaju a oni tražili zadnje tri cifre JMBG i to je to.

Poslednja izmena:
Sto se tice a1 naloga, ja ne mogu ni sa postpejd brojem da ga napravim, stoji kao pripejd 381
Zato sto je taj isti broj kontakt na starijem optika ugovoru i prepoznaje me kao njihovog korisnika
Dok je taj isti broj bio u globaltelu, nisam mogao da isprobam a1 esim 5g jer me smatra njihovim korisnikom da je br vec registrovan/nedozvoljen
Prvo su mi napisali veoma jednostavno 2 min posla
Zvao podrsku ona pisala mejl naprednoj
Oni mi odgovorili da ne postoje prepreke 🙄
Na kraju sam odustao, ok je i ovako
Nema putnog osiguranja ali to se da naci na drugom mestu

Izgleda, da će me A1 pustiti sa besplatnog mega plana da odem na mts prepaid. Nista po svemu sudeci ce biti 2 meseca u mtsu da visim pa da probam kod njih da mi daju neku ponudu za postpaid koja je prihvatljivija...

daju 50% lagano

Izgleda, da će me A1 pustiti sa besplatnog mega plana da odem na mts prepaid. Nista po svemu sudeci ce biti 2 meseca u mtsu da visim pa da probam kod njih da mi daju neku ponudu za postpaid koja je prihvatljivija..
Jesi zvao agenta A1 za neki popust ako pređeš na postpejd ?

Jesi zvao agenta A1 za neki popust ako pređeš na postpejd ?
Ma ne isplati mi se mislio sam neo surf ako bi dali 6 meseci plus 18 50%
Ali izgleda da ni ovog puta ništa neće ponuditi da ostanem u mrezi kao ni prosli put... Tako da ako bude situacija definitivno ne nude nama sa free mega planom popuste...

Ma ne isplati mi se mislio sam neo surf ako bi dali 6 meseci plus 18 50%
Ali izgleda da ni ovog puta ništa neće ponuditi da ostanem u mrezi kao ni prosli put... Tako da ako bude situacija definitivno ne nude nama sa free mega planom popuste...
Meni su pre 3 meseca nudili to - 6 free + 18 po 50% za Start, Neo 5, Neo Surf ili Neo 30. Kontaktiraj ih, mislim da će da ti daju bez problema.

I tako prosao free mega plan... Podneo zahtev za prenos u mts. Nit se mts nit A1 javio ni poruku da posalju, samo su mi jutros ugasili A1 karticu i ubacio mts... I tako A1 me pustio niz vodu sad cu da vidim mts sta ce da uradi.

Ниси имао ни један плаћени?

E nisam, to sam testirao bas hoce li me pustiti. Tako da ko pkusava sa prepaida free mega plana da prenese broj u mts. Ako ne plati nesto izgleda da ga odmah pustaju... Ovo mi je vec drugi put da sam presao sa free mega plana na mts bez ikakve kontra ponude. Pa cisto da ljudi znaju da verovatno treba uplatiti koji mesec da bi ti dali nesto za ostanak u mreži

P.S. drugaru sto su skinuli pare na A1 sa racuna online i nisu dodali na kredit uglavnom sad su mu posle zalbe stavili kao nevidljivi kredit. Ima kredit ali se nigde ne vidi i moze se samo koristi za pozive i poruke ne moze da se iskoristi da aktivira neki mesecni plan ili drugi dodatak. Tako da eto saznao sam i da imaju duh kredit u A1

Taj bonus kredit svakako nije novina, tako su uvek rešavali probleme sa uplatom, kao i eventualne refundacije na pripejdu. U staroj aplikaciji se video u dodacima, a naziv dodatka je bio RSD, jer su to jedinice dinara, hahah, kao što imaju jedinice minuta, poruka, megabajta i slično. Najlogičnije bi mi bilo da je i dalje tako, pa neka drugar pogleda, ako već nije.

Taj bonus kredit svakako nije novina, tako su uvek rešavali probleme sa uplatom, kao i eventualne refundacije na pripejdu. U staroj aplikaciji se video u dodacima, a naziv dodatka je bio RSD, jer su to jedinice dinara, hahah, kao što imaju jedinice minuta, poruka, megabajta i slično. Najlogičnije bi mi bilo da je i dalje tako, pa neka drugar pogleda, ako već nije.
E jeste sprzili su 1200 dinara u 194 minuta. I vaze do 29.10.
Eto da zna ko da ne uplacuje online ako mu istekne kartica upadne u limbo...

Yettel je dodao par ćelija na baznom stubu kod mene, pa iako nisu još pustili 5G, sad imaju 4CA i brz i stabilan protok pa bih se vratio u Yettel, bio sam dugo njihov korisnik na postpaid-u, ali ovaj put ipak na prepaid. Bacio sam pogled na njihovu stranicu https://www.yettel.rs/sr/privatni/usluge/tarifni-dodaci/pripejd i ne vidim neke planove, sećam se da su ranije imali neke combo dodatke, ima li toga još ili samo ovi dodaci na sajtu? Koje je ograničenje brzine na prepaidu? Idealno bih jurio nekih 300-ak minute mesečno i 20-ak GB bez ugovorne obaveze.

Da, Yettel se i kod mene višestruko pojačao i u pokrivenosti, brzini i odzivi (Aranđelovac, skoro sve stajice su dobile 5G C band i 700 Mhz a 4G na 2600 Mhz je doneo najveće poboljšanje u celom gradu), tako da je sada bolji i od A1 i od mts-a, što mi je drago, njihov sam korisnik već 17 godina.

Sto se tice pri prejda ima kao neki default kredit i GB na novim pri pejd paketima:

Tarifni dodaci su nešto tanki.

U Info sekciji piše sledece:
  • Maksimalna internet brzina: do 50 Mbps.
Sad ne znam da li je ta brzina i u praksi, posto mene ograničenja do sad nisu zakačila.

Joj i mts i njihov globaltel. Presao u mts pre par dana. I slucajno pogledam APN ono globaltelov. Radi internet normalno... Ali me iznenadilo uglavnom je bilo obratno da globaltel brojevi imaju mtsov apn a ne obratno

da li moze neko da rezimira sta je u ovom trenutku dostupno za prenos broja u drugu mrezu (bilo koju). Koje su najbolje ponude. Da li postoji nesto osim A1, 3 meseca MEGA. Da li je moguce dobiti 6 meseci nekom procedurom.

Mreza A
u mrezu B,
ponuda.

Pokrenuo danas prenos iz MTSa u A1 prepaid na prepaid... Da probamo taj mega plan za DŽ 3 meseca

Odmah zvali iz MTS

Pazi sad, nude popust na postpaid, CELU ugovornu obavezu, takav da se "više isplati nego prepaid"...

Gospodo, vaša UGOVORNA OBAVEZA mi apsolutno ništa ne znači, jer dok sam ih imao, TRI puta ste pokušavali da mi podignete cenu.

Ako trazim prenos u A1 u ponedeljak, kako u utorak salju poruku da ce se preneti u subotu?

Zasto kasne, sta tu moze da se uradi?

Da li se uopste prenosi subotom?

Pokrenuo danas prenos iz MTSa u A1 prepaid na prepaid... Da probamo taj mega plan za DŽ 3 meseca

Odmah zvali iz MTS

Pazi sad, nude popust na postpaid, CELU ugovornu obavezu, takav da se "više isplati nego prepaid"...

Gospodo, vaša UGOVORNA OBAVEZA mi apsolutno ništa ne znači, jer dok sam ih imao, TRI puta ste pokušavali da mi podignete cenu.
Od jutros aktivan A1 i megaplan za DŽ 90 dana

Prilozi

• Screenshot_20260805_133621_Moj A1.webp
    Screenshot_20260805_133621_Moj A1.webp
    42 KB · Pregleda: 38
mts i Yettel povećali internet za Bonus dobrodošlice.
U mts-u na oba tarifna paketa dobijate po 100 GB. Na Moj pripejdu traje 15, a na Sve cool 30 dana.
Yettel na Pripejd plus paketu daje 150 GB, a na klasičnom Pripejdu 100 GB i oba važe 15 dana.
Valja spomenuti i Yettelov Transit paket u kome se dobija 500 GB na 15 dana.

Nazad
Vrh Dno