Nemas puno opcija sto se tice brasna: tip 400 meko, tip 500, i danubis pizza brasno. Meni su ispadale super sa mekim 400 i tip 500 (u obicnoj rerni od 250C), dok sam sa danubis pizza brasnom probao mozda 2x davno davno i nije mi ispalo bas najbolje.
Sto se tice zamesa sa obicnim brasnom nema potrebe da radis dugu fermentaciju, dovoljno je 4-8h. Hidratacija oko 60%, trebace ti ulje do 3%, secer ~1.5% i so u letnjim mesecima moze do 4% zimskim moze od 2%. (vise soli kontrolise kvasac i "usporava" fermentaciju ali nije upisano u kamenu, pa probaj kad budes imao vremena i 5% i 6% slobodno).
Ne znam koliko si dobar sa testom, ali imaces par izazova dok se ne naviknes na pec i temperaturu i kako se pece. Sa obicnim brasnom ne mozes da peces na 400C+, mada nisam siguran da ta Lidl pec i moze da dobaci do 400. Sa obicnim brasnom bi trebalo da se pece na oko ~320-350C. Moj savet ti je da zagrejes pec nekih 30min na max i smanjis 15min na min podesavanju ako ima, pa tek onda ubaci picu. Ako ti izgori pica odozgo, mozda ces morati da ugasis plin i tek onda ubacis picu i pustis da se pece bez plamena, kada se ispece odozdo mozes opet da ukljucis plamen da se dovrsi gore (treba vezbanja sve zavisi od peci). Nemoj da natrpas picu nadevima da ti ne pukne sredina, ostade sve unutra onda pa budi skroman sa prilozima u pocetku (ako ti pak pukne pica ili ostane nesto unutra nemoj da panicis i da cistis, izvadi sta moze, a ostalo gruni na maks 20-30min da se spali pa posle istruzi).
Obavezno koristi
Semolina rimacinata (finija), a ne obicnu semolinu (krupniju) za oblikovanje pice i stavljanje na lopatu, mozes da je pomesas 50/50 sa obicnim brasnom. Desice ti se slucajno da se brasno zalepi za testo prilikom oblikovanja i kad ga stavis u pec, ima da se zapali i zadimi samo tako. Rimacinata je krupnija od obicnog i teze se lepi pa ju je mnogo lakse osetiti pod prstima i skinuti visak prilikom oblikovanja.
Isto tako prvo probaj "manje" pice jer vece lete brze : ) i nek ti lopata uvek bude blago posuta rimacinatom kako ti se testo ne bi zalepilo za lopatu prilikom spustanja u pec.