Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Hvala svima. 👍

Iskreno, znao sam da VoLTE i prenos ostalih paketa rade nezavisno, ali nisam i to da ni jedno podešavanje APN-a ne utiče na rad VoLTE. Nekako sam uvrteo u glavu da i tu nešto treba podesiti da bi sve radilo kako treba. 😵‍💫
Onda je stvar jasnija – ili ovo što rekoste za lenjost Telekoma/Globaltela ili moj telefon ne vari dve kartice istovremeno.
Kad isključim MTS-ovu, Globaltel radi normalno.
Konkurencija je čudo. 🙃

Koliko sam skapirao i Globaltel daje neke bolje ponude kad podneseš zahtev za prenos broja (inače koristim globaltel preko 2 godine)?

daje 6 meseci 30gb i neo min/sms da ostanes

1784770423576.webp
zatvorili mi rupu...

Meni svakog šesnaestog stigne da mi ističe u 23:59.
S obzirom da je u ponoć novi dan obnovi se u ponoć znači sedamnaestog.
Biće da je tako kako si napisao, obnavlja se istog dana u svakom mesecu. Što je zgodno za pamćenje. Pretpostavljam da ako je aktivirano 29,30 ili 31, onda u mesecima koji nemaju toliko dana, pomeraju obnovu na zadnji dan u mesecu, trajno ili privremeno.

I moj stasava već sedam dana. 🙃
Tri puta su mi ručno aktivirali VoLTE, izgleda kao da ih cimam iz dokolice.

Poučen iskustvima ortaka i čitajući ovu temu, nisam preneo broj u GT, već kupio novu karticu, a MTS-vu prebacio na pripejd. Mislim da će mi zasad poslužiti takav spoj, videćemo za kasnije.
Ko zna kuda će dalje ići ovo pripajanje Telekomu.

Biće da je tako kako si napisao, obnavlja se istog dana u svakom mesecu. Što je zgodno za pamćenje. Pretpostavljam da ako je aktivirano 29,30 ili 31, onda u mesecima koji nemaju toliko dana, pomeraju obnovu na zadnji dan u mesecu, trajno ili privremeno.
Da, ako recimo mesec ima 31 dan, trebalo bi da pomere na trideseti ili na prvi ne znam baš tačno.
Ali, u mom slučaju, uvek sedamnaestog se obnovi.

Pominjalo se to i u ovoj temi. Ima više predloga za rešenje, poput promene lokacije (VPN) ili preuzimanja aplikacije direktno sa Telegramovog sajta, pa probajte ako već niste.

Krajem maja sam prebacio broj iz A1 u Globaltel. Evo upravo sam ga sada stavio i vidim da sam dobio 10 gb, 100 minuta i 50 dinara koji važe 15 dana. Da li se vreme provedeno u mreži računa od datume prelaska iz jedne mreže u drugu ili od datuma aktivacije kartice u telefonu?

... iako su platili premium na 7 dana,
Uplatu za taj Premium SMS može da ti traži samo Telegram instaliran sa GooglePlayStore-a.

Telegram.apk sa njegove Home stranice, sa GitHub-a isl. - nema ugrađenu tu tražilicu para.

... Ali svejedno, ni jedno ni drugo ne rešava problem sa aktivacionim kodom. Ako ti ne stiže SMS za Telegram sa GitHub-a, neće ti stizati ni za Telegram sa GooglePlayStore-a u kome si uplatio Premium SMS Fee.

Uzgred, nije Telegram jedina aplikacija koja je ovako različita. Gomila ih je takvih, jer Google traži da aplikacije na PlayStore-u imaju ovo i ono. - Svašta nešto po njihovim pravilima, a što nama korisnicima može ići samo na štetu.

Ako ti je Telegram na Android telefonu, probaj da prebaciš Globaltel SIM karticu u neki iPhone i da na njemu aktiviraš Telegram SMS-om (ako tamo već postoji neki Telegram, samo dodaj još jedan Account)... Pa ako uspeš, onda će i aktivacija na Androidu ići lako. - Ja sam proletos, nakon dva sata mučenja, ovako uspeo da aktiviram komšinicin Telegram sa Globaltel brojem... A opet, sa druge strane, sam pre 2-3 meseca kod sebe sve završio regularno za pet sekundi, isto sa Globaltel brojem. I ona i ja imamo 064 brojeve. Bezveze.

Uplatu za taj Premium SMS može da ti traži samo Telegram instaliran sa GooglePlayStore-a.

Telegram.apk sa njegove Home stranice, sa GitHub-a isl. - nema ugrađenu tu tražilicu para.

... Ali svejedno, ni jedno ni drugo ne rešava problem sa aktivacionim kodom. Ako ti ne stiže SMS za Telegram sa GitHub-a, neće ti stizati ni za Telegram sa GooglePlayStore-a u kome si uplatio Premium SMS Fee.

Uzgred, nije Telegram jedina aplikacija koja je ovako različita. Gomila ih je takvih, jer Google traži da aplikacije na PlayStore-u imaju ovo i ono. - Svašta nešto po njihovim pravilima, a što nama korisnicima može ići samo na štetu.

Ako ti je Telegram na Android telefonu, probaj da prebaciš Globaltel SIM karticu u neki iPhone i da na njemu aktiviraš Telegram SMS-om (ako tamo već postoji neki Telegram, samo dodaj još jedan Account)... Pa ako uspeš, onda će i aktivacija na Androidu ići lako. - Ja sam proletos, nakon dva sata mučenja, ovako uspeo da aktiviram komšinicin Telegram sa Globaltel brojem... A opet, sa druge strane, sam pre 2-3 meseca kod sebe sve završio regularno za pet sekundi, isto sa Globaltel brojem. I ona i ja imamo 064 brojeve. Bezveze.
Ti si genije i car. Nije mi palo na pamet da trazim apk na njihovoj web strani, niti sam kapirao da je poruka za placanje od Google Play Store-a. Inace je premium "ponudio" tek posle 5-og instaliranja... Telegram nalog nije nov, ali ga nisam koristio duze vreme, pa je izgleda istekla sesija. Da ne duzim, instalirao apk sa telegramovog sajta, kao sto si i predlozio, i odmah je stigao kod. Znaci Google-u je skupo da salje SMS 😂?! Hvala mrle.

p.s. Izvinjavam se kolegama za off, bio sam ubedjen da je do Globaltel-a...

Ti si genije i car. Nije mi palo na pamet da trazim apk na njihovoj web strani, niti sam kapirao da je poruka za placanje od Google Play Store-a. Inace je premium "ponudio" tek posle 5-og instaliranja... Telegram nalog nije nov, ali ga nisam koristio duze vreme, pa je izgleda istekla sesija. Da ne duzim, instalirao apk sa telegramovog sajta, kao sto si i predlozio, i odmah je stigao kod. Znaci Google-u je skupo da salje SMS 😂?! Hvala mrle.

p.s. Izvinjavam se kolegama za off, bio sam ubedjen da je do Globaltel-a...
Btw ovo ne radi za registraciju. Ja sam probao 0677 broj globaltelov, app sa sajta, nikada ne skidam sa app storea ako ima alternativa, ali izbacilo isto sms fee.

malo pre dobih poziv, da idalje nude 6m 30gb neo min/sms

Da li si pre podnosio zahtev za a1 ili ti ovo prvi put ?

Broj je vec dobio jednom 6m free e sad je istekla ta promocija, pa je uplaceno jednom 330din pa produzeno jos jednom od 550din dal i dalje moze da prodje da se podnese zaahtev za a1 i da zovu za ostanak sa tom ponudom od 6m free ?
mada sacekao bi pred kraj ove sadasnje promocije koja je aktivirana sa 550din i koja istice za jedno 23 dana

˄˄

Probaj neku stariju verziju od pre godinu-dve-tri - v9.x.x, v10.x.x, v11.x.x. - Imaš ih na APKPure, APKMirror isl.

... Pa ako uspeš da se registruješ, posle je samo Update-uješ.

@mrle probao sam i to, 9.4.8 beše, jer videh da je neko napisao na redditu da je uspeo tako. Međutim kaže da su poslali kod u telegram poruci, pa da vidim na drugom uređaju, a ja tek registrujem ovaj globaltel broj, tako da drugi ne postoji.

Nazad
Vrh Dno