Šta je novo?

Supernova (2024+)

Verovao ili ne, nije laž. Stvarno su nove 5G frekvencije onemogućavale gledanje pojedinih kanala u starom režimu, o čemu se pisalo i ovde na temi.

Sa ovime se slažem, bolje bi bilo da je manje kvalitetnih, ali eto, konkretno lokalne kanale bi teže bilo regulisati, iako jesu najlogičniji izbor za smanjivanje.
Ovih kanala koje sam naveo nije sigurno, jer njih stalno gledamo i nikada nikakav problem nije bilo s njima i nikakve smetnje zbog 5g se nisu desavale. A i 5g je uveden odavno, a History oba kanala su skoro degradirali, prvo jedan, pa i drugi.

Konkretno sam im pisao i sad za Viasat kanale, HRT i ostale, kada su ih prebacili u SD zbog prvenstva i onih dodatnih kanala koje su natrpali (ironicno isto u SD kvalitetu koji je los), ali njihov odgovor je cista laz, da je to eto moralo zbog smetnji i 5g.

Slažemo se u suštini. Ipak, hteo sam da naglasim da im je puštanje 5G mreže stvarno smanjilo kapacitet, to nije laž, iako se možda ne odnosi na tebi važne kanale.

Ako neko može da pomogne:

Imam paket 600 / 30 i na jednom kompu imam Download oko 250 najvise a na drugom oko 500. Oba kompa su povezana na Supernovin modem (Technicolor TC7210). Oba kompa imaju 1GB mrežnu kartu. U Firewall podešavanjima je isto podešeno. Šta može da bude problem u zagušenju "internet saobraćaja/protoka"? Kablovi ili nesto drugo.

Znam da je već bilo reči o ovome ali hajde da pitam ponovo i da li su nekome ONT ZTE F680 prebacili da radi u bridge mode.
Imam Supernova optiku i kao što rekoh da li je nekome na optičkoj mreži Supernova prebacila ONT da radi u bridge mode, ili to više nikome ne daju...?

Samo da javim da ne nude ništa specijalno za produžavanje ugovora korisnicima koji su sa Oriona silom prilika nakon kupovine morali da pređu (tj.migriraju) na Supernova pakete i kojima ističe ugovor.

Najveći benefit za Superplan 3M 600/600 Mb/s je 6 meseci 3100 dinara, a preostalih 18 meseci 6300 dinara. Nemaju Superlan 3 L, ni XL, ni XXL pakete da ponude komercijalno (to su nazivi za bivše Orionove Sonic, Supersonic i Hypersonic pakete).

A da se ostane na starom Orion paketu bez ugovorne obaveze može i tada je npr. cena 8099 dinara za bivši Hypersonic paket od 4.5/1 Gb/s koji je kod Oriona bio 5800 dinara ( uz potpisan ugovor na 24 meseca bio je i 4000).

Najveće ludilo mozga je to što ne nude veće brzine od 600/600 na Orionovoj optici, a imaju tu mogućnost.

Kakva kultura, tj, bezobrazluk, za ne poverovati. Kada bese ono nevreme, doslo do prelika kompletne usluge na kablu, tj nit neta nit tv-a kako online, tako i offline. Prekid trajao vec drugi dan, pozovem, da prijavim kvar i razgovor tece ovako.
Ja. D.dan, nemam net, tv, bla, bla.
Sn. Na koga se vodi usluga, dajte mi sifru korisnika, itd, itd.
Sn. Otvorila, pronasla i sledece pitanje glasi. Vidim da vam usluga ubrzo istice, da li ste zainteresovani za produzenje ugovora, mozemo vam ponuditi...
Ja. Prekidam je dok je govorila... Gospodjo ja imam smetnju i zelim da se to resi a za ugovor, neki drugi put.
Nakon toga je krenulo ono klasicno, svetli ovo, ono, itd.
Dakle, ovo nije vise ni nekultura, nego cist bezobrazluk.
Odmah iz inata im prosledio i mail da mi se umanji mesecna pretplata za dane kada sam imao smetnje

Po zakonu moraju kanale sa nacionalnom frekvencijom
Apsolutno ne. Još od 2018. i preuzimanja Prve i B92 od strane braće Kopernikus. Tada je sve promenjeno.
Svi kablovci u Srbiji moraju da distribuiraju samo javni servis.

Sve komercijalne televizije posebno, pod komercijalnim uslovima sklapaju ugovore o distribuciji medijskih sadržaja. Na to apsolutno nikakav uticaj nema da li je određena televizija prisutna na zemaljskoj DVB-T2 mreži u FTA režimu (tzv nacionalna frekvencija).

Ako neko može da pomogne:

Imam paket 600 / 30 i na jednom kompu imam Download oko 250 najvise a na drugom oko 500. Oba kompa su povezana na Supernovin modem (Technicolor TC7210). Oba kompa imaju 1GB mrežnu kartu. U Firewall podešavanjima je isto podešeno. Šta može da bude problem u zagušenju "internet saobraćaja/protoka"? Kablovi ili nesto drugo.
Замени каблове па пробај, провери да ли су цат6

Tako je i u Inðiji isto situacija, sve sto valja i sto je kvalitetno se srozava sa HD na SD, dok brdo nepotrebnih kanala zauzima "frekvencije i prostor". Sada su vratili neke od navedenih kanala u HD, cim je proslo prvenstvo. Ali History, History 2, 24 Kitchen i BBC Earth nisu jos uvek vratili i slika im je blagi uzas na SD. Pisao sam im mailove nekoliko puta, odgovaraju genericki, morali su u SD da prebace zbog smetnji i 5g mreze (hahahaha). Ko jos veruje u te lazi.
Problem je u prenatrpanosti glupostima od kanala. Npr. Ko ce ovde u opstini Inðija gledati TV Vranje, TV Vranjska Plus, TV Pozega, TV Pirot, TV Bujanovac, TV Leskovac i brdo ostalih lokalnih kanala. To ne gledaju ni oni koji prave taj program. 😀 Treba neko ko radi tamo da skonta da je bitan KVALITET kanala i slike, a ne kvantitet. A to je malo teze izgleda.
Nisu te slagali, ali su ti odgovorili ZAOBILAZNIM putem, da bi te sto pre skinuli iz price.
Evo kako je to u praksi: Pokretanjem 5G mreze, vrisnule su im frekvencije iza 698, sto je automatski unistilo 6 ili 8 frekvencija, ne secam se dobro.
Da bi se to nadomestilo, uvedene su nove, koje su dodate ISPRED postojecih. Medjutim, problem je to sto je dodato samo par frekvencija, a ne isti broj koji je ukinut. Tako smo dosli do nekoliko frekvencija manjka, pa je onda uradjeno solomonsko resenje - zgurati kanale u postojece freq., ali zbog kapaciteta svake, neki su prebaceni u SD.
Najzalosnije od svega je da je tu najvise izvisio filmski program, gde meni cak nije jasno kako je moguce da se CINEMAX kanali prebacuju u SD, a taj paket se dodatno naplacuje..
Kanali koji su jako zanimljivi i nisu zasluzili da odu u SD su Viasat Explore, History, History 2, Dizi, amc, Euro Cinema 3 i 4, Sci Fi, 24 Kitchen.
Za ovakvu situaciju postoji resenje, ali treba neko ko se razume u te stvari da to radi... A ko to tano odlucuje i na osnovu cega, ja bih jako voleo da znam.

Nisu te slagali, ali su ti odgovorili ZAOBILAZNIM putem, da bi te sto pre skinuli iz price.
Evo kako je to u praksi: Pokretanjem 5G mreze, vrisnule su im frekvencije iza 698, sto je automatski unistilo 6 ili 8 frekvencija, ne secam se dobro.
Da bi se to nadomestilo, uvedene su nove, koje su dodate ISPRED postojecih. Medjutim, problem je to sto je dodato samo par frekvencija, a ne isti broj koji je ukinut. Tako smo dosli do nekoliko frekvencija manjka, pa je onda uradjeno solomonsko resenje - zgurati kanale u postojece freq., ali zbog kapaciteta svake, neki su prebaceni u SD.
Najzalosnije od svega je da je tu najvise izvisio filmski program, gde meni cak nije jasno kako je moguce da se CINEMAX kanali prebacuju u SD, a taj paket se dodatno naplacuje..
Kanali koji su jako zanimljivi i nisu zasluzili da odu u SD su Viasat Explore, History, History 2, Dizi, amc, Euro Cinema 3 i 4, Sci Fi, 24 Kitchen.
Za ovakvu situaciju postoji resenje, ali treba neko ko se razume u te stvari da to radi... A ko to tano odlucuje i na osnovu cega, ja bih jako voleo da znam.
Viasat kanali dokumentarni su bili vraceni u HD u ponedeljak, ali evo sad su opet Explorer i Nature u SD. Samo je Viasat History ostao u HD. Komedija.

Замени каблове па пробај, провери да ли су цат6
Na kompu gde je manji protok su kablovi starije generacije a na ovom drugom gde je bolji protok su novije generacije

Aaaaaaa... pa evo razlloga: UBACENI MAKEDONSKI ARENA PREMIUM kanali.
Majko moja, i oni su SD !!!!!!
A meni sucna zalbu sto su ukinuti HD kanali odgovorili citiram:

"Poštovani,

Žao nam je zbog Vašeg nezadovoljstva.

Programska šema je podležna promenama i formira se prema potrebama i željama većine korisnika. Potrudićemo se da obogatimo programsku šemu i unapredimo kvalitet emitovanja kanala."

Hahaha. Potreba i zelja vecine korisnika je bila eto da dobije (pored nasih 15 Arena) makedonske Arena kanale u ocajnom SD kvalitetu. I sa ovim su kao "obogatili" nesto i "unapredili" kvalitet.

BLAGI UZAS!!!

Tamo ocigledno niko normalan nema da "poslozi" stvari kako treba.

Kod mene još nema tih makedonskih Arena. Sad skenirao 452 kanala. Verovatno će kasnije ubaciti.

Nazad
Vrh Dno