Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam i ja dusu, ipak smo pravoslavci!😁

Inace to njih nista ne kosta, oni uz odobrenu reklamaciju te troskove nadoknade od proizvodjaca, isto kao i demontazu klime i intervencije u toku garantnog roka.

Inace upravo istrazujem po netu sa 200k na racunu i naletim na ovo... Da li neko zna nesto o Carrieru ili da budem pokusni kunic? 😁

Prilozi

• Screenshot_20260719_001240_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp
    Screenshot_20260719_001240_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp
    37.9 KB · Pregleda: 55
Niza klasa Haier klima.
И ти нашао поруку од пре 5 година, могуће да су променили после. Кад смо ми некад давно купили Bergen климу производио их је Gree.

Obraćam pažnju zadnjih dana dok sam u Grčkoj šta Grci ugrađuju - preko 80% klima su Japanci - Mitsubishi, Fujitsu, Panasonic i Daikin - ovim redosledom po učestalosti. Ne zezaju se sa kineskim sranjima. 🙂

Obraćam pažnju zadnjih dana dok sam u Grčkoj šta Grci ugrađuju - preko 80% klima su Japanci - Mitsubishi, Fujitsu, Panasonic i Daikin - ovim redosledom po učestalosti. Ne zezaju se sa kineskim sranjima. 🙂
Ja sam jednom video i FUNAI, to je japanac star oko 20-30 godina. Plastika debelo požutela, ali to čudo je i dalje radilo.

Naravno. Tad je kostalo, ali se i pravilo da traje.
U stanu u kom sam pod najmom je Panasonic 9ka iz 1998. Kod matoraca kuci je LG 12ica iz 2003. Isto pozutelo od UV zracenja (bar sam za matorce siguran da se ne pusi, a ne znam predjasnje stanare ovog stana). Nista od ovoga nema nameru da odapne, sto se ne moze reci za ove consumerism uredjaje koji se sad prave. Ali je energetska efikasnost ovih veterana losija, i to dosta.

I kod mojih Vox (by Samsung) 12-ca iz 2004-te. Hladi ko zmaj, spoljašnja ogromna za sadašnje standarde

Velika je Grcka, da bi je ti celu vid'o 🙂

1784462712250.webp

^ Baš sam pre par nedelja bio u smeštaju u Grčkoj sa Inventor klimama. Rad OK, lep daljinski.
Pozdrav

Moji uzeli bosch cl3000 da zamene staru LG on/off. Jel ima neko iskustva, kapiram da tu nema greske, da ce i dobro hladiti i grejati…

Neki od starijih modela... Ekvivalent je Vivax aemi

Ne vidim prednost kupovine Boš klime sem ako ima ona fora za 5 godina garancije. Mada klima treba da radi bar 15 godina, ako valja čemu.

Eto kako radi taj Daikin flagship kad je na hladzenje.
Nesto mnogo je bucan. Mozda zato sto nisam stavio onee antivibracione gumice?

Da li neko ima iskustva sa multisplit klimama? U stanu mi je trenutno u spavaćoj stara on/off midea, koja "pre"hladi spavaću, a pored je sinova soba. Ideja je da da mesto stare spoljne, stavim Midea multisplit, a kod nas i kod njega po 9 ili čak 7 ako nađemo. Da li je neko kombivao te stvari? Da li možeš da biraš koju unutrašnji jedinicu možeš da staviš? U tom slučaju bih izabrao dve breezeless unutrašnje.

Elegantno, ali nesrazmerno skupo u odnosu na 2 potpuno zasebne klime. Malo se popravlja odnos cene u odnosu na broja jedinica kad predjes na 3 ili 4 unutrasnje.
Kompresor postaje single point of failure - njemu se nesto desi (npr crkne kondrnzator) sve unutrasnje prestaju da rade.

Pa ja imam 3 unutrašnje 9ke, LG, fabrički došle uz stan. Koliko vidim ovaj moj model može da bude multisplit a i ne mora.
Spoljna nemam pojma koliki je kapacitet, ne vidim nigde nalepnicu na njoj.

Nazad
Vrh Dno