Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Treba mi neki povoljan 67w ili jači punjač, kojim mogu da punim laptop, a da ne vučem stalno ovu ciglu od punjača koji imam. Kolega ima neki od 67w, ali on puni neko vreme i prestane, treba mi nešto bolje. HP probook je u pitanju

Treba mi neki povoljan 67w ili jači punjač, kojim mogu da punim laptop, a da ne vučem stalno ovu ciglu od punjača koji imam. Kolega ima neki od 67w, ali on puni neko vreme i prestane, treba mi nešto bolje. HP probook je u pitanju
Ne znam da li te zanima punjac sa integrisanim kablom, kao ovi ispod:

Hvala, pregledacu sta ima

Edit: iskočilo mi je ovo, izadje 10e sa popustima, jel valja?
I just found this on AliExpress:
ESSAGER 65W GaN Charger PD3.0 PPS QC4.0 Fully Compatible for iPhone 17 16 Samsung S26 MacBook Air Huawei Laptop PD Fast Charger

Poslednja izmena:
Hvala, pregledacu sta ima

Edit: iskočilo mi je ovo, izadje 10e sa popustima, jel valja?
ESSAGER 65W GaN Charger PD3.0 PPS QC4.0 Fully Compatible for iPhone 17 16 Samsung S26 MacBook Air Huawei Laptop PD Fast Charger
Essager je isto dobra marka, ja koristim 30W na telefonu bez problema. Konkretno ovaj iako ima dva slota, može se koristiti samo jedan istovremeno.
Bio je čuveni Essager 100 W često pominjan na forumu ovde za 9-10$ pre godinu dana.

Meni preko coinsa izbacuje 7.48$ za ovaj, a pošto je Choice artikal možeš očekivati i globu naše pošte 20% ako je CN ili 20%+210 din ako je LA...HU pošiljka.

Poručio sam ga za 5e, ako ne bude mogao da puni laptop, punice telefon. Često zaboravim punjač kad podjem u kanc, pa neka stoji u torbi za svaki slucaj

Recite mi pošto kupujem Honor Magic8 Lite 8/256 i znate sa njim ne dolazi punjač ali dolazi usb-a na type-c kabl koji bi ste mi preporučili punjač za brzo punjenje supercharge kao i kabl 6a type-c na type-c.Da li se to isplati uzimati sa aliexpressa ili je bolje kod nas uzeti?Kod nas sam vidio punjač(za budućnost gledajući) 100w supercharge za 3090 dinara u prodavnici na m slovo ali mi treba type c na type c sa pdom i 6a.Šta mi predlažete?

Recite mi pošto kupujem Honor Magic8 Lite 8/256 i znate sa njim ne dolazi punjač ali dolazi usb-a na type-c kabl koji bi ste mi preporučili punjač za brzo punjenje supercharge kao i kabl 6a type-c na type-c.Da li se to isplati uzimati sa aliexpressa ili je bolje kod nas uzeti?Kod nas sam vidio punjač(za budućnost gledajući) 100w supercharge za 3090 dinara u prodavnici na m slovo ali mi treba type c na type c sa pdom i 6a.Šta mi predlažete?
Essager punjac i kabal pune Honor modele maximalnom brzinom, to je provereno.
Essager ima punjace od 65W i 100W, po meni je korisnije da kupis ovaj od 100W jer i u buducnosti mozes da punis druge uredjaje, a dolazi sa vise portova.
Sto se tice kabla, za male pare mogu da se uzmu od 100W preko coinsa.
Ja imam kabal od 2 metra, a narucio sam i od 3m da testiram kakav je.

Edit:
Na ovo sve racunaj pdv.

Stiglo mi je pominjano prednje svetlo za bicikl. Isprobao sam ga sinoc onako iz ruke bez bicikla. Za te pare nije lose ($3.31 ako se dobro secam i 70 dinara kuriru postekspresa). Taman za neku penzionersku klaj klaj voznjicu uvece a meni i ne treba vise. Steta sto Kinezi jos nisu shvatili da je od lumena i miliampera mnogo vazniji difuzor na staklu kao i da nikome ne treba strobo mod a na ovoj lampi ih ima dva. Cak su i od cetiri glavna moda dva besmislena.

Da li je neko poručivao savitljivo crevo za usisivač, komadić od nekih 15cm koji ide u "papuču"?
Meni treba sa unutrašnjim prečnikom 30mm i spoljašnjim ~34mm.
Probao sam i po modelu usisivača ali brend je nepoznat u kini.
1784476198000.webp

Ovako nešto?
www.aliexpress.com/item/1005012641249827.html
Nisu tačno te dimenzije, ali ne znam koliko je striktno i da li ev. možeš i neki plastični adapter da navučeš. Nisi naveo ni koji je model u pitanju.

Imaš i na metar creva na Aliju, ali nisam siguran da se isplati, jer ih imaš i kod nas, ja bih se obratio tim firmama ili ev. nekom servisu, možeš da isečeš toliki deo. Možeš čak da probaš i gibljivo crevo od sifona, zatim rebrasto crevo za elektroinstalacije ili slično.

Ovo ti je crevo tih dimenzija, ali ide ovako u kompletu, ev. da uzmeš i odsečeš deo koji ti je potreban, a s ostatkom da skontaš šta ćeš.

Usisivač je miuzzy M242, crevo se "zašrafi" na plastične "nastavke", jedan je spojen na cev prema usisivaču a drugi je na plastici od četke/papuče.
Ova što si naveo su plastična creva, bez žice (velika većina tih produžnih creva za klasične usisivače na struju su upravo takva) a na ovoj papuči je više gumeno sa žicom.
Probaću da kontaktiram par prodavaca i pitam za dimenzije, inner i outer diameter mada većina stavi ono "allow 1-2cm difference in measuring"...
Negde i u komentarima može da se pročita tačniji podatak nego što sam kinez navede.
Proveri samo i woby house, nemaju.

Gamesir je OK proizvođač. Mislim da su oni druga kategorija u odnosu na Datafrog i sl.

Pogledaj Gamesir i na Temu. Ja sam skoro uzeo Nova 2 Lite sa Temu discount card i kuponom za oko 1700 din. Ujedno za taj iznos je bilo i besplatno slanje.

Stigao Gamesir Nova lite (Sa Temua, bio malo jeftiniji). NIsam ga jos probao, ovako na prvi pogled deluje kvalitetno, ima i plasticnu kutijicu i svoj receiver

Zna li neko zašto meni meteorološka stanica ide na dostavu Fedexom. Pri kupovini na AliExpressu je pisalo ree premium shiping. Medjutim eto dostava mi neće biti besplatna nego 2800 to uzima Fedex i oni pripremaju papire za carinu i pdv. Na carinu i pdv sam računao ali na ovaj dodatni izdatak nisam.
Juče sam im dostavio Fedexu šta su tražili a danas ništa ne javljaju da li je to u redu ili ne.
Dokumente za ovlašćenje sam im potpisao na snimku ekrana, ne znam da li će to proći.

Ako pise premium ond
1.39$ kroz novcice i kupone. Navodno Realtek cip unutra trenutno

Yottamaster 2.5inch HDD Enclosure SATA to USB 3.0 Adapter Hard Disk Case 6Gbps UASP Hard Drive Enclosure for Windows Mac Linux
Stigao pre neki dan, malopre sam otvorio, Realtek 9201R cip unutra

Prilozi

• 20260722_150703.webp
    20260722_150703.webp
    191.9 KB · Pregleda: 45
Propali coin popusti na ispod 10% i nestala super coin discount stranica ali izgleda je globalno tako.

Još juče su smanjili popuste tako da nije bilo ništa na 75-95%. Vratiće verovatno.

Vratili se super discounti i sve je 35%, makar kod mene.

Nazad
Vrh Dno